Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
TripAdvisor
Hurghada
Opublikuj
Skrzynka odbiorcza
Wyszukaj
Pobliskie hotele
Recenzje (5 148)
Filtruj recenzje
5 148 wyniki
Oceny podróżnych
3 871
837
259
88
93
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
3 871
837
259
88
93
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
2 z 7 wśród 5 148 recenzji
Zrecenzowano: 2 września 2019

Spędziliśmy z rodziną 2 tygodnie w hotelu. Goście to przede wszystkim Egipcjanie, około 25% Niemcy i Francuzi, mało Polaków i Rosjan.
Plusy:
- WSPANIAŁE jedzenie, codziennie inna tematyka: daleki wschód, orient, meksykańska itd. Kucharze starają się, aby potrawy się nie powtarzały. Obsługa kelnerska taka średnia, interesują się Tobą dopiero po otrzymaniu napiwku.
-Super animatorzy, zarówno w ciągu dnia, jak i wieczorem. W ciągu dnia cały czas coś się dzieje. Dodatkowo w hotelu jest klub dla dzieci, w którym opiekunki bawią się z dziećmi, malują, uczą tańczyć, wycinają. Moja córka była zachwycona. Animatorzy wieczorem także fajni. Przede wszystkim nie ma poczucia, że oni robią to z przymusu, widać, że sprawia im to frajdę.
-Piękne widoki, co prawda na plaży piasek nie jest tak delikatny jak nad Bałtykiem, ale było ok. Oczywiście woda ciepła, czysta, fajne nurkowanie z pomostu.
-Obsługa bardzo przyjazna, doskonale wiedzą co mają robić. Pan sprzątający pokój bardzo się starał. Z każdym razem już z daleka się uśmiechał
-Ratownicy na basenach/plaży faktycznie pilnujący bezpieczeństwa. To nie było tak, że oni tylko siedzą i bawią się telefonem. Cały czas pilnowali czy wszystko jest ok, a w razie potrzeby interweniowali
-Sprzedawcy (przynajmniej w większości) nie byli męczący ani nachalni. Sami od razu mówili, że jeśli nie jesteśmy czymś zainteresowani, to oni już sobie idą.

Minusy
-Pokoje są czyste, ale jakość wykonania pozostawia sporo do życzenia. Nierówne fugi itp.
-Przydałby się jeszcze jeden duży basen.
-Internet tylko w lobby i do tego słabej jakości. Można dokupić wifi w pokoju za 22EUR/tydzień.
-Woda w basenach (szczególnie w małym dla dzieci) mogłaby być czystsza
-Baseny zamykane o 18:00 :(

Jeśli wybierałbym się do Hurghady ponownie, to bym wybrał ponownie ten hotel.

Wskazówka dotycząca pokoi: Polecam pokój na parterze od strony basenów.
Termin pobytu: sierpień 2019
    • Jakość noclegu
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, fisher_otw
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Tropitel s, General Manager, Tropitel Sahl HasheeshOdpowiedź udzielona 12 września 2019

Szanowni Goście,

W pierwszej kolejności chcieliśmy wyrazić Naszą radość z powodu tak pozytywnego odzewu po Państwa odpoczynku w Hotelu Tropitel Sahl Hasheesh.

Jesteśmy zawsze otwarci na opinię oraz krytykę naszych najdroższych Gości. Upatrujemy w tym możliwość wprowadzenia odpowiednich zmian oraz ulepszeń, które w ostatecznym rozrachunku zaprocentują w trakcie Waszego kolejnego pobytu w Hotelu Tropitel.

Z przyjemnością dowiadujemy się, że zarówno nasze jedzenie oraz cały zespół animatorów przypadł Wam do gustu. Pragniemy również podziękować za tak pozytywne słowa dotyczące całej obsługi Hotelu. Proszę być pewnym, że przekażemy wszystkie pochwały do odpowiednich departamentów jako najlepszą formę gratyfikacji. Jednocześnie zdajemy sobie sprawę, że nasze wifi nie prezentuje tak wspaniałego poziomu jak w krajach europejskich niemniej w dalszym ciągu pracujemy nad poprawą jakości usługi i rozszerzenie zasięgu. Mam nadzieję, że podczas kolejnego pobytu w Hotelu Tropitel poczujecie Państwo zmiany na lepsze.

Dziękujemy również za komentarze dotyczące naszych basenów i strefy pokojowej. Żałujemy niezmiernie, że Państwa opinia nie dotarła do nas w trakcie Waszego pobytu w celu podjęcia odpowiednich działań.

W międzyczasie życzymy spokojnego powrotu do rzeczywistości i mamy nadziej się, że odwiedzicie nas Państwo ponownie. Oby jak najszybciej.

Z poważaniem,
Ihab Baher
Dyrektor Hotelu

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 2 sierpnia 2019

W hotelu Tropitel Sahl Hasheesh spędziliśmy cudowne 11 dniowe wakacje, 5 osobową rodziną, pod koniec lipca.
Plusy:
- bardzo ładny, zadbany i bardzo czysty hotel, położony przy pięknej rafie koralowej,
- miła i profesjonalna obsługa w restauracji oraz barach.
Na szczególne wyróżnienie zasługują kelnerzy w lobby oraz w barze dla dorosłych Mermaid.
Natomiast na wielki szacunek i podziw zasługuje kelner na plaży przy pomoście, który przez cały dzień w tym upale w czarnej koszuli z długimi rękawami i długich spodniach roznosi napoje na plaży, przy tym cały czas był bardzo miły i uśmiechnięty i za każdym razem pyta po polsku „czy wszystko dobrze”,
- bardzo fajne animacje i animatorzy zwłaszcza Billy z Tunezji – ulubieniec mojej 8- letniej córki, zawsze bardzo miły i uśmiechnięty, świetnie zabawiał towarzystwo, on też prowadzić gry i zabawy w barze dla dorosłych Mermaid,
- piękna rafa koralowa na końcu pomostu. Przy zejściu do morza można wypożyczyć za darmo kapoki dla dzieci i dorosłych (super sprawa). Byliśmy na wycieczce na wyspę Mahmya i uważam, że rafa przy hotelu niczym nie odbiega od tej pokazanej nam ze statku. Poza tym fajne jest to, że pod koniec pomostu znajduje się kąpielisko, w którym można pływać i podziwiać mniejszą rafę, nawet przy czerwonej fladze. W morzu są małe meduzy, które jednak nie parzą, można się przy nich bezpiecznie kąpać. Podczas odpływu morza przy plaży brak.
- jest wystarczającą ilość leżaków zarówno na plaży jak i przy basenach. Zajmowanie ich wcześniej jest bez sensu i wynika chyba tylko z przyzwyczajenia. Niektórzy na plaży rezerwowali leżaki w pierwszej linii od wody, które potem przez kilka godzin stały puste – bez sensu i szkoda, bo ktoś inny mógłby z nich skorzystać,
- chociaż hotel nie jest nowy, widać że cały czas wszyscy się starają, żeby usterki były na bieżąco usuwane. Cały czas ekipa remontowa coś naprawia, odświeża i poprawia, a ogrodnicy upiększają ogród,
- bardzo dobre jedzenie z wieczorami tematycznymi, każdy znajdzie coś dla siebie i dla dzieci. Na lunch można iść do restauracji włoskiej lub meksykańskiej, które są położone bardzo blisko plaży - pyszna pizza i kotleciki drobiowe dla dzieci.
- pokoje duże, jasne, bardzo czyste z dużymi łazienkami, materace dość twarde. Klimatyzacja działa bez zarzutów.

Minusy:
- Baseny!!! Woda w basenach jest mętna i brudna. Ponadto niezrozumiała jest polityka hotelu, który wydaje się być hotelem rodzinnym, a największy basen jest zamknięty dla dzieci. Jest to jakieś nieporozumienie i stawia w niezręcznej sytuacji zarówno gości z dziećmi, jak i ratowników i animatorów, którzy bezskutecznie cały czas przekomarzają się z rodzicami i wyrzucają dzieci i przy okazji rodziców z wody. Szefostwo hotelu powinno się szybko zdecydować, czy chcą, żeby hotel był dla rodzin, czy dla dorosłych, bo taka sytuacja jest nie do przyjęci. Dziwne jest to jeszcze z tego powodu, że są jeszcze inne baseny, które mogą zostać spokojnie wydzielony dla gości bez dzieci, którzy pragną spokoju. Przy dużym basenie z animacjami i dziećmi w mniejszym basenie tuż obok o spokoju i tak nie ma mowy,
- Rezydent TUI, który zupełnie nie jest zainteresowany swoimi gośćmi, ani ich wylotem oraz recepcja, która również nie panuje nad tym kto i kiedy m opuścić hotel. Dwa dni chodziliśmy i zaglądali do katalogu TUI, oczekując na jakieś informacje odnośnie wylotu. W dzień wylotu w recepcji, nikt - nic nie wiedział o naszym odjeździe. Do ostatniej chwili nie mieliśmy informacji, o której mamy wylot i transfer na lotnisko. Na nasze nieszczęście Pani Ewa (Polka), która zresztą jest bardzo miła, bardzo konkretna i pomocna w tym hotelu, miała wolne. Dopiero z pomocą przyszła nam Pani Olga (chyba Niemka) z guest relations, która wszystkiego się dowiedziała i dopilnowała, żebyśmy dotarli na lotnisko.

Ogólnie hotel godny polecenia. Śmiało można jechać tam całą rodziną. Jest on nastawiony na niemieckich i angielskich turystów, ale inni goście też są traktowani ok. W hotelu jest bardzo dużo turystów z krajów arabskich. Wszędzie widać kobiety ubrane w arabskie stroje. Jest też sporo Rosjan i Polaków. Szczerze polecam.

Wskazówka dotycząca pokoi: Pokoje są bardzo ładne, jasne i duże z wielkimi łazienkami. Klimatyzacja sprawna. Dość twarde łóżka.
Termin pobytu: lipiec 2019
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Lokalizacja
    • Jakość noclegu
    • Obsługa
Dziękujemy, Iwona F
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Tropitel s, General Manager, Tropitel Sahl HasheeshOdpowiedź udzielona 5 sierpnia 2019

Droga Pani Iwono,

Dziękujemy za poświęcenie czasu na wspaniały komentarz z Pani pobytu w Hotelu Tropitel Sahl Hasheesh.

Pani wspaniała relacja z pobytu w naszym Hotelu jest doskonałym potwierdzeniem na fakt, że wszystkie osoby zatrudnione w Tropitel Sahl Hasheesh wykonują swoją pracę z dedykacją oraz oddaniem a nie tylko ze względu na wykonywane obowiązki. Każdy z naszych gości z osobna zasługuje na wyjątkowe traktowanie we wszystkich obszarach. Cieszymy się widząc, że nasze wysiłki zostały uwieńczone sukcesem i wróciliście Państwo do domu ze wspaniałymi wspomnieniami.

Jednocześnie pragniemy zapewnić, że polityka Hotelu jest na tyle elastyczna, iż w okresie kiedy liczba rodzin z dziećmi zdecydowanie przeważa nad pozostałymi, pierwszy wspomniany basen został ograniczony do lat dwunastu, zamiast wspomnianych 18. Mam nadzieję, że to zadowoli Państwa oczekiwania i wesprze decyzję o ponownej wizycie w naszych progach. Jednocześnie może Pani być pewna, że komentarz dotyczący stanu wody został już skierowany do odpowiedniego departamentu i stan generalny jest pod bardzo restrykcyjną kontrola.

Jeszcze raz dziękujemy za wszystkie komentarze – te wspaniałe jak również te mające na celu poprawę komfortu wszystkich gości.

Życzymy miłego czasu w domu żywiąc nadzieję, że wkrótce będziemy mieli okazję gościć Was raz jeszcze w progach Hotelu Tropitel.

Z poważaniem,
Ihab Baher
Dyrektor Hotelu

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 30 lipca 2019 z urządzeń przenośnych

Spędziliśmy tydzień pod koniec lipca w dwie osoby w Hotelu Tropitel. Położenie w prywatnej, zamkniętej dzielnicy na plus, jednak jeśli ktoś lubi zakupy i chodzenie po lokalnych bazarach, to niestety w pobliżu nie ma za wiele. Można polecić sklepy w sąsiednim hotelu Gravity, od zewnętrznej strony - ceny zdecydowanie lepsze, niż w hotelowych sklepach Tropitel.
Plusy:
- miła obsługa, szczególne wyróżnienie dla baru na plaży (przy scenie) oraz obsługi w barze dla dorosłych Mermaid
- choć hotel nosi widoczne ślady użytkowania, cały czas wszystko jest poprawiane, jednak nie da się wszystkiego naprawić przy takim obłożeniu
- duża ilość barów i restauracji, wszędzie bez problemu można znaleźć miejsce
- animacje! Świetne, nie było miejsca na nudę ani w dzień, ani wieczorami
- bardzo dobre jedzenie z wieczorami tematycznymi (przekąski w ciągu dnia to raczej tylko bułki/hamburgery, a lody mocno średnie, wodniste i przesłodzone), na lunch można również iść do włoskiej lub meksykańskiej restauracji
- wystarczającą ilość leżaków, nie ma potrzeby zajmowania ich wcześniej, a nawet nie powinno się tego robić (znaki informujące na plaży) jednak niektórzy rezerwowali leżaki, które potem przez kilka godzin nie były używane - a szkoda, bo ktoś inny mógłby skorzystać
- guest relations!!! Jeśli mamy jakiś problem, pytanie, chcemy coś się dowiedzieć-nie do recepcji, od razu do guest relations! Dwa razy prosiliśmy się na recepcji o zmianę pokoju, następnie zaczepiła nas osoba z guest relations - pokój zmieniony natychmiast! Ich miejsce znajduje się po prawej stronie od recepcji
- w ostatni dzień wylot mieliśmy późno w nocy, a do 12 pokój należy oddać. Jednak bez problemu cały dzień mogliśmy wciąż ze wszystkiego korzystać, a dodatkowo dostaliśmy pokój, żeby się umyć wieczorem.

Minusy:
- Baseny dosyć brudne, szczególnie ten z barem w środku: serwetki, popiół z papierosów, mętna woda. Głównie jest to spowodowane brakiem rozwagi ze strony niektórych gości, którzy strzepuja papierosa na ziemię albo zostawiają papierowe kubeczki
- niektóre osoby z obsługi po dostaniu napiwku jakby "zapominały" o nas, albo bez powodu omijały. Jeden z kelnerów z baru w basenie wręcz się na nas obraził (?!), przez pierwsze dni bardzo miły, przez następne unikał, podchodził do ludzi dookoła, a nas nie zapytał, czy nie chcemy czegoś do picia. Bardzo dziwna i niezręczna sytuacja.

Ogólnie hotel godny polecenia, jednak ma swoje minusy, jak każdy. Warto wiedziec, że jest on bardzo nastawiony na niemieckich turystów, często lecą niemieckiej piosenki, animatorzy mówią głównie po niemiecku, na wieczornych animacjach na zmianę niemiecki z angielskim. Dodatkowo osoby wracające kolejny raz mają inny kolor opasek, żeby obsługa o tym wiedziala. Szkoda, że nie zawsze wracają goście, którzy powinni. Byliśmy świadkiem zachowania między innymi takiego jak rzucanie popiołu z papierosów tuż przed basenem, siąkanie nosa i plucie do basenu, bardzo głośne zachowanie. Niestety nikt z obsługi nie zwrócił na to uwagi, wręcz przeciwnie.
Rafa jest, jednak mała i mało kolorowa. Możliwość wypożyczenia za darmo kamizelek ratunkowych.

Termin pobytu: lipiec 2019
Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
Dziękujemy, Minkoxo
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 24 lipca 2019

Hotel położony poza Hurgadą (ok.. 30 km). Pięknie położony, prywatna plaża z dostępem do rafy koralowej dla osób, które nurkują. Baseny bardzo duże, czyste z podziałem na część przeznaczoną dla rodzin z dziećmi i dla dorosłych. Duża ilość barów przy basenach i na plaży, więc kolejek po napoje nie było. Również duża ilość leżaków i parasoli oraz ręczników. Pokoje duże, codziennie sprzątane z przemiłą obsługą. Posiłki można było zjeść w dwóch restauracjach, więc kolejek też nie było, pomimo dużej ilości gości. jedzenie przepyszne, różnorodne, każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Dobre wrażenie z hotelu psuje niemiła, mało pomocna recepcja. W bardzo niesympatyczny sposób zwracająca uwagę, że będzie z nami rozmawiać tylko po angielsku, bądź niemiecku (angielski i niemiecki znaliśmy, ale nie biegle).

Termin pobytu: czerwiec 2019
  • Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
    • Lokalizacja
    • Pokoje
    • Obsługa
Dziękujemy, salsa333
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 3 lipca 2019 z urządzeń przenośnych

Atmosfera jaka panuje w hotelu jest niedoopisania. Od recepcji poczawszy gdzie Pani Ewa we wszystkim pomoze kelnerzy w restauracji rewela kelnerzy przy barze na plazy szczegolnie jeden skradl nasze serca na nasz widok bylo siemanko Polska drinki do lezakow przynosili przy basenach rowniez. Hotel czysciutki jedzenie przepyszne zupy drugie dania i krewetki i kurczaki pieczone i w sosie desery poezja codziennie arbuz . Pokoje duze czyste wielkie lazienki. Bylam w Jungle Parku i bylam w Lti Akassia w Marsa Alam Tropitel WYMIATA. Czulismy sie jak w domu. Hotel wybralismy ze wzgledu na rafe przy hotelu i bezposredni dostep do morza i dlugi pomost mozna i sie kapac w wydzielonej czesci bez koralowego dna i snurkowac rafa calkiem niezla
Pozdrawiamy i na pewno wracamy.

Termin pobytu: lipiec 2019
Typ podróży: Podróż z rodziną
Dziękujemy, Rakosiowa
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Tropitel s, General Manager, Tropitel Sahl HasheeshOdpowiedź udzielona 8 lipca 2019

Drodzy Goście,

Na początku chcieliśmy podkreślić naszą ogromną radość z powodu tak pozytywnego odzewu po Państwa odpoczynku w Hotelu Tropitel Sahl Hasheesh.

Wasza wspaniała relacja z pobytu w naszym Hotelu jest doskonałym potwierdzeniem na fakt, że wszystkie osoby zatrudnione w Tropitel Sahl Hasheesh wykonują swoją pracę z dedykacją oraz oddaniem a nie tylko ze względu na wykonywane obowiązki. Każdy z naszych gości z osobna zasługuje na wyjątkowe traktowanie we wszystkich obszarach. Cieszymy się widząc, że nasze wysiłki zostały uwieńczone sukcesem i wróciliście Państwo do domu ze wspaniałymi wspomnieniami.

Mamy nadzieję, że odwiedzicie nas Państwo ponownie. Wszyscy z ekipy pracującej w Hotelu Tropitel czekają z niecierpliwością. Z Panią Ewą na czele.

Z poważaniem,
Ihab Baher
Dyrektor Hotelu

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji