Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Pobliskie hotele
Recenzje (1 485)
Filtruj recenzje
1 486 wyniki
Oceny podróżnych
487
438
229
159
173
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
487
438
229
159
173
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
14 z 19 wśród 1 486 recenzji
Zrecenzowano: 7 września 2019 z urządzeń przenośnych

Wszystko w porządku, animacje najlepsze!!!! Jedzenie pyszne ,morze piękne nic wiecej nie trzeba do szczęścia! Nie chciało sie wracać! Dużo Polaków, Tunezejczyków i Słowaków ludzie przemili! Beach party i Foam party sa super, pokaz ogni byl bardzo. Momo and Samuel jako animatorzy spełnili nasze wymagania!

Termin pobytu: wrzesień 2019
Typ podróży: Podróż ze znajomymi
Dziękujemy, paulinalY3220QF
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 30 sierpnia 2019

Mój pobyt w tym hotelu był w październiku 2017r. Były to moje 4 wakacje za granicą. Hotel sam w sobie nie jest zły, jak na taką cenę to pokoje i sama wizualizacja Ok.

Zaczne może od +
-najlepsi animatorzy jakich do tej pory spotkałam ! <3 To dzięki nim ten hotel nie był totalna klapą !
Odwalali kawał dobrej roboty! Tańce, zabawy, gry, dyskoteki, wszedzie ich pełno !
-lokalizacja bardzo dobra (blisko sklepy, lodziarnie, pod hotelem taksowki że szybko można dostac się do centrum)
-pokój z shisha niesamowity i obsługa tam <3 kocham tego Chłopaka !
-generalnie ogromny plus dla całej obsługi animatorzy, shisha boy, kelnerzy wszyscy bardzo pozytywni uśmiechnięci i mili :)

A teraz -
-jedzenie totalna klapa... pierwszy raz się spotkałam, żeby być na wczasach, przejść po całej restauracji i nie znalezc nic co by wrzucić na talerz... nie pisze ze było tak każdego dnia No ale pare razy się to zdażyło i nie tylko mnie... na śniadaniach jak chciało się omleta to trzeba było czekać ponad pół godziny w kolejce mimo ze aż tak dużo ludzi nie było ... ogólnie jedzenie słabe .
-drinki ? Hmmm siniaki totalne... jak zwykle trzeba było rzucać dużym hajsem ... podział straszny.. jedni w szklankach jedni bez.. jak nie zapłaciłeś to mogłeś się prosić o szklankę a i tak nie dostaniesz.
-leżaki przy basenie strasznie śmierdzące... przez co muchy nie dawały spokoju .

Wyjazd ogólnie uważ za udany, bo wszędzie lepiej gdzie ciepło i na wypoczynku niż w domu :D .
Obsługa bardzo miła !! Za animatorami podczas wyjazdy to aż łezka w oku się zakręciła. Ale nie poleciłabym samego hotelu w all inclusive z powodu jedzenia i drinków.

Termin pobytu: wrzesień 2018
Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
Dziękujemy, Kochanawpodrozy
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 28 czerwca 2019 z urządzeń przenośnych

Właśnie wróciłem z tego hotlu.Jestem w 100%zadowolony.Obsluga hotelowa bez zarzutu i zawsze pomoże. Zarowno obsługa restauracji jak i barów profesjonalisci.Czy przebywacie tam sami czy z dziecmi animatorzy Ricco i wspaniala Gigi nie dadzą wam się nudzić. Wlasciwe osoby na wlasciwym miejscu.Polecam pobyt w tym hotelu na 100%

Termin pobytu: czerwiec 2019
Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
1  Dziękujemy, 536stanis_awk
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Ines M, Guest Relations Manager, El Ksar Resort & ThalassoOdpowiedź udzielona 5 lipca 2019
Tłumaczenie Google

Dear Guest,
Thank you for your warm comments on TripAdvisor. We are glad to hear that you enjoyed your stay at El Ksar Hotel Resort & Thalasso.
We would be more than happy to welcome you again in our hotel for another great experience.
Sincerely,
REZEK Ines
Guest Relations Manager

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 28 czerwca 2019 z urządzeń przenośnych

Ponowny mój pobyt w tym hotelu.Polecam bardzo gorąco. Jedzenie, obsluga bez zarzutu. Obsługa hotelu jak i w barach bardzo przyjacielski i zawsze pomocna.Nikt tam się nie ma prawa nudzić. Animatorzy we wspaniały sposób unikają czas dorosłym jak i dzieciom. W szczególności animatorzy Ricco i Gigi 100%profesjonalizm. Barmani w hotelu A w szczególności na plaży profesjonaliści i przyjacielscy.Polecam pobyt w tym hotelu zarówno dla singli jak i dla rodzin z dziećmi

Termin pobytu: czerwiec 2019
Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
1  Dziękujemy, kosman74
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Ines M, Guest Relations Manager, El Ksar Resort & ThalassoOdpowiedź udzielona 5 lipca 2019
Tłumaczenie Google

Dear Guest,
Thank you for your warm comments on TripAdvisor.
We are glad to hear that you enjoyed your stay at El Ksar Hotel Resort & Thalasso.
We would be more than happy to welcome you again in our hotel for another great experience.
Sincerely,
REZEK Ines
Guest Relations Manager

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 25 czerwca 2019

Hotel El Ksar Resort & Thalasso Tunezja / Sousse [OPINIA]

W hotelu byliśmy w dniach od 16-23.06.2019 r z biurem podróży Sun&Fun. Na początku chciałbym bardzo pozytywnie ocenić biuro sun&fun oraz szczególnie Panią rezydentkę Magdę.
POKÓJ: Pokoje przestrzenne. Mają już swoje najlepsze lata za sobą ale nadal są ładne i czyste. Pokoje są codziennie sprzątane, ręczniki wymieniane. Pokoje wyposażone w TV (w wielu pokojach brakowało pilotów, brak polskich kanałów więc w sumie są nie potrzebne), lodówkę, sejf, suszarkę, wannę z prysznicem, balkon. Pokój duży z bardzo dużą łazienką. W recepcji podczas meldunku jest prosta zasada – płacisz 10 $ masz pokój z widokiem na morze (prosto i konkretnie). Klimatyzacja w pokoju działa bez zarzutu. W naszym pokoju na pierwszym piętrze wi-fi działało (słabo ale dało się przeglądać strony). Przy basenie wifi tylko w kilku miejscach, w lobby bez problemu cały czas.
JEDZENIE: Jedzenia bardzo dużo i nigdy niczego nie brakowało (sztućców również). Nieprawdziwe są opinie w Internecie że hotel jest słaby pod tym względem. Jeżeli chodzi o kolejki to pojawiły się one już pod koniec naszego wyjazdu gdzie faktycznie ludzi w hotelu bardzo szybko zaczęło przybywać. Polecam znaleźć sobie jednego kelnera i za napiwki rzędu 2-3 TDN będzie on miał dla Was zarezerwowany stolik. Jedzenie jest dobre ale jak dla nas podobnie jak w Egipcie i Turcji trochę monotonne. Wołowina, kurczak, ryby, ryż, frytki, makarony różnego rodzaju, ziemniaki pieczone, pizza – te dania codziennie na obiad i kolację według różnych przepisów. Śniadanie tradycyjnie jajka, omlety, naleśniki, płatki, mleko itd. + codziennie wypiekane świeże rogaliki i ciastka z cista francuskiego. Wędliny (mortadele) i sery nawet zjadliwe. Nikt nie miał żadnych problemów żołądkowych.

BASEN: Basen jest bardzo ładny. Ogólnie w hotelu jest kilka basenów ale życie toczy się wokół jednego z innych nie widziałem żeby ktoś korzystał ale są już wyczyszczone i przygotowane do sezonu więc pewnie jak się pojawi więcej ludzi to będą w „użytkowaniu” Leżaków jest niestety za mało. Ale jest to w dużej mierze spowodowane tym ze ludzie rezerwują sobie leżaki już o 6 rano i jak zauważyliśmy te zarezerwowane leżaki w dużej mierze nie są w ogóle „używane” Myślę że jest to spowodowane tym że dużo ludzi wstaje o 6 rano i rezerwuje leżaki na basenie i na plaży jednocześnie. Ponieważ takie sami zjawisko jest na plaży. Dużo leżaków porezerwowanych na których nikogo nie ma. Basen czysty na bieżąco sprzątany. Głębokość basenu z jednej strony to 1,2 m a z drugiej 1,6 m. Na basenie sporo palm które tworzą super klimat. Cały czas obecni dwaj ratownicy pilnujący porządku. Pomagają oni również znaleźć wolne miejsce przy basenie a jeżeli takowego brakuje to dokładają dodatkowe leżaki. Z boku basenu znajduje się również brodzik dla maluchów.

PLAŻA: Morze jest przepiękne i czyste. Plaża piaszczysta i codziennie sprzątana. Jeździ po niej traktor który zbiera glony naniesione na morze. Leżaki i materace bardzo wygodne. Na plaży podobnie jak nad basenem jest gospodarz który nam pomoże znaleźć miejsce i przyniesie materace (zawsze rzuciłem mu kilka dinarów za znalezienie leżaków) Plaża jest pilnowana przez ochoniarza w wieku ok 20 lat który pilnuje żeby ludzie spacerujący wzdłuż brzegu morza nie wchodzili na hotelową plaże ani na teren hotelu. Wzdłuż plaży kursują cały czas plażowi handlarze z różnymi szatami lub owocami. Niektórzy bardziej nachalni niektórzy mniej. Nie mogą oni wchodzić pomiędzy leżaki. Jak chcesz coś kupić musisz do nich podejść.

BAR: Bar jest jeden. Korzystają z niego zarówno ci z plaży jak i basenu. Przy barze tworzą się spore kolejki. Napoje i drinki podawane w małych cienkich plastikowych kubeczkach – co bardzo irytuje wszystkich stojących w tej kolejce. W takiej kolejce stałem tylko w pierwszy dzień. Potem postawiłem na rozwiązanie podobne jak na stołówce. Znalazłem sobie dwóch barmanów którym regularnie dawałem drobne napiwki rzędu 10-20 dinarów dziennie. Takie napiwki sprawiły że już mnie sami odwiedzali i donosili zamówione napoje w szklankach. Drinków nie piłem więc nie wypowiadam się na temat ich „mocy %” ale polecam piwko – mają naprawdę bardzo dobre, coca-cola oryginalna nalewana z butelek.

GOŚCIE HOTELOWI: W zdecydowanej większości Rosjanie i Polacy. Byli też Niemcy i Anglicy. W hotelu przy basenie i na plaży można spotkać również rodziny chyba Tunezyjczyków albo Algierczyków. Mają oni czerwone opaski na rękach lub nie mają ich wcale. Pierwsze myślałem że to są ludzie „z zewnątrz” ale myślę że to byli goście hotelowi którzy po prostu nie mieli opcji allincl. Parę razy zauważyłem że na plażę przychodzą lokalsi którzy są znajomymi obsługi hotelu – pod ich zgodą przebywają oni razem z gości hotelowymi na plaży. Czasami jest to irytujące.

ANIMACJE: Animatorzy są ale jakoś szczególnie się nie wyróżniają. Organizują tradycyjnie różne rozrywki dla gości tak jak to jest we wszystkich hotelach (joga, rzutki gimnastyka w basenie itp.). Wieczorami mini disco dla dzieci itp. Codziennie wieczorem inna impreza tematyczna. Dla ludzi ceniących spokój wieczorami lub z małymi dziećmi polecam pokoje po bokach hotelu. W centralnym punkcie hotelu jest duży taras na którym codziennie odbywają się dosyć głośne imprezy i muzyka gra na full nawet do 23.30. My mieliśmy pokój w bocznej części hotelu więc ta muzyka tak bardzo do nas nie docierała ale i tak słychać ją w całym hotelu. Jeżeli komuś to przeszkadza może to powodować pewien dyskomfort.

OGRÓD: Hotel posiada piękny ogród po którym można spacerować. Roślinność bardzo ładna i robi wrażenie. Nie jest może jakoś super zadbany ale bardzo naturalny. Duża ilość różnego rodzaju palm, kaktusów i kwiatów.
Podsumowywując moją recenzję chciałbym polecić ten hotel dla wszystkich którzy chcą spędzić urlop wśród palm i na pięknej plaży a nie w wybetonowanym hotelu. El ksar jest bardzo dużym hotelem z mnóstwem różnych pomieszczeń, korytarzy. Na początku można się pogubić. Jeżeli ktoś jest wrażliwy np. tym że coś jest pęknięte, niedomalowane, urwane itp. Powinien poszukać droższego hotelu najlepiej młodszego i 5-gwiadkowego. Za te pieniądze co daliśmy za pobyt w hotelu El Ksar nie mogliśmy więcej wymagać niż otrzymaliśmy. Proszę jednak sobie zdawać sprawę z tego że nie jest to nowy obiekt i niektóre elementy wyposażenia nie są pierwszej nowości. Jednak z czystym sumieniem mogę polecić ten hotel zarówno dla rodzin z dziećmi oraz par. Tak jak już wspominałem polecam przeznaczyć sobie ok 100 - 150 TDN na napiwki dla obsługi a na pewno zostaną państwo o niebo lepiej obsłużeni niż pozostali goście którzy jak słyszałem „nie będą nic dopłacać bo oni już za wakacje zapłacili i im się to wszystko należy za darmo” Ja mam trochę inne podejście i zawsze pewną kwotę przeznaczam na napiwki.

Pozdrawiam!

Termin pobytu: czerwiec 2019
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Wartość
    • Lokalizacja
    • Obsługa
3  Dziękujemy, Przemyslaw F
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji