Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
TripAdvisor
Lwów
Opublikuj
Skrzynka odbiorcza
Wyszukaj
Pobliskie hotele
Recenzje (526)
Filtruj recenzje
526 wyniki
Oceny podróżnych
212
207
74
23
10
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
212
207
74
23
10
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
1 z 6 wśród 526 recenzji
Zrecenzowano: 23 listopada 2018 z urządzeń przenośnych

Polecam jako baza wypadowa na zwiedzanie miasta. Blisko do rynku oraz opery. Dobre śniadanie podane w formie bufetu. Spaliśmy w pokojach najniższej klasy, ale na krótki wypad sa w sam raz. Polecam ! :)

Termin pobytu: listopad 2018
Typ podróży: Podróż ze znajomymi
1  Dziękujemy, joann_m02
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Yuliia G, Manager, George HotelOdpowiedź udzielona 27 listopada 2018

Bardzo dziękuję za przyjemny odzew.
Czekamy was na następny raz w hotelu George!

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 16 listopada 2018

Hotel w centrum lwowskich atrakcji. Właściwie wszędzie spacerowaliśmy, czy to do Opery Lwowskiej 10 minut, czy też na Cmentarz Łyczakowski 20 minut pieszo, "starówka" 5 minut, targowisko 10 minut. Na temat George Hotel, w nim można przenieść się w czasie do przedwojennego Lwowa. Mialiśmy pokoje na 4 (3) piętrze, bardzo przestronne, jasne z wygodnym małżeńskim łóżem. W łazience , wanna z prysznicem (niskie ciśnienie wody), dostępne podstawowe pojemniczki z żelami prysznicowymi i mydłem, suszarka , ręczniki, ale i nawet szlafroki i kapcie. Czysto, schludnie i wygodnie, codziennnie sprzątane pokoje, woda butelkowana 0,5l. Czuć, że hotel ma swoją duszę, na ścianach wiszą ilustracje , obrazy starego Lwowa. Widać, że hotel w niektórych miejscach wymaga odnowienia, ale nie jest to potrzeba od zaraz. My mieszkaliśmy w pokojach standard, są również dużo tańsze pokoje ekonomiczne z toaletą i prysznicem w korytarzu. Przebywaliśmy w George'u 3 noce w listopadzie, zastanawialiśmy się jak stare okna dadzą sobie radę w siarczyste mrozy (nie były szczelne i nocą było słychać odgłosy z pobliskiego klubu nocnego Rafinad). Nie był to oczywiście problem, bo jak na nocny klub było naprawdę bardzo spokojnie. W cenę pokoju czyli ok 250 zł za noc/pokój, były wliczone śniadania, może nie tak duży wybór, ale pewnie każdy znajdzie coś dla siebie, czy lubi zjeść śniadanie na słono czy słodko. Mi osobiście nie smakowało pieczywo, spodziewałem się czegoś bardziej naturalnego na zakwasie. Restauracja pod obrusami, ale bardziej na obiad, czy śniadanie. Nie było w hotelu, takiego przytulnego miejsca na posiadóweczkę przy kawie, deserze czy przy drinku. Polecam za to restaurację w porze obiadu, duży wybór wszelkich dań i deserów, z hotelową zniżką , taniej niż na mieście i myślę, że i smaczniej. Polecam barszcz ukraiński, oraz deser pijaną wiśnię (bardzo popularną we Lwowie pod każdą postacią). Na sam koniec na temat obsługi: bardzo miła, profesjonalna i uśmiechnięta. Czuliśmy się jak wyjątkowi goście. Zdecydowanie polecam ten hotel, bo to miejsce z super klimatem choć stary to i nowoszesny darmowe wifi, działało nawet przed budynkiem , co ułatwiało nam korzystanie z pieszej nawigacji. Już całkowicie na sam koniec, na parterze hotelu George kilka sklepów, jubiler, sklep z wyrobami tytoniowymi, odzieżowy, oraz bardzo klmatyczno pubo-kawiarnia Glory Cafe (super imbirek z owocową herbatą). W zasięgu wzroku drogeria i sklep ze słodyczami z przepiękną wystawą.

Wskazówka dotycząca pokoi: Polecam pokoje na ostatnim piętrze
Termin pobytu: listopad 2018
  • Typ podróży: Podróż ze znajomymi
    • Wartość
    • Jakość noclegu
    • Obsługa
1  Dziękujemy, sylwestero268
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Yuliia G, Manager, George HotelOdpowiedź udzielona 19 listopada 2018

Dziękujemy bardzo za przyjemny odzew.
Będziemy radzie widzieć Panstwo następnym razem w hotelu George!

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 16 lipca 2018

Idealna lokalizacja hotelu George-wszędzie jest blisko.Pokój duży,bardzo wygodne łóżka,codziennie sprzątany z codzienną wymianą ręczników i uzupełnieniem wód mineralnych.Obsługa hotelu bardzo miła i pomocna,rozmawiaja w kilku językach(polski,angielski,niemiecki).Śniadania dobre-szwedzki stół-do śniadania muzyka na żywo-pianistka gra ładne utwory.

Wskazówka dotycząca pokoi: pokojesą przy dość ruchliwej ulicy,mają balkony,wszystkie są wygodne
Termin pobytu: lipiec 2018
  • Typ podróży: Podróż ze znajomymi
    • Lokalizacja
    • Jakość noclegu
    • Obsługa
Dziękujemy, Małgorzata S
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Yuliia M, Manager, George HotelOdpowiedź udzielona 31 lipca 2018

Droga Malgorzata, Dziękujemy za wybranie naszego hotelu. Dziękujemy za Pani opinię! Serdecznie zapraszamy ponownie w Hotel George.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 19 czerwca 2018

Nocleg w pokoju klasy turystycznej był bardzo adekwatny do ceny - ok. 120 zł za 2 osoby, wliczone już śniadanie (bardzo dobre, wiele opcji do wyboru, nawet pojawił się tradycyjny ukraiński napój; muzyka na żywo). Jedyny wyraźny minus przy pokoju to łazienka zlokalizowana dokładnie na drugim krańcu piętra, więc zanim można było tam dotrzeć, zwykle była już zajęta. Toaleta na szczęście niemal na przeciwko.
W pokoju było lekko duszno na początku, ale porządne wywietrzenie natychmiast to zmieniło. Wystrój pokoju trochę jak sprzed 20 lat (przynajmniej), ale za taką cenę nie ma co narzekać. Łóżka wygodne, pokój dość przestronny, toaletka z lustrem, ręcznikami, stolik, a na nim szklanki.
W całym hotelu wiele akcentów historycznych - m.in. zdjęcia starego Lwowa przyrównane do obecnego.
Jednym słowem - polecam serdecznie!

Wskazówka dotycząca pokoi: Jeśli ktoś chce spędzić w hotelu coś więcej, niż samą noc radziłabym wybrać pokój inny niż klasy turystycznej - aczkolwiek niekoniecznie.
Termin pobytu: maj 2018
  • Typ podróży: Podróż ze znajomymi
    • Wartość
    • Lokalizacja
    • Obsługa
Dziękujemy, Ania N
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Yuliia M, Manager, George HotelOdpowiedź udzielona 21 czerwca 2018

Szanowna Pani Ania, Bardzo dziękujemy za wybranie naszego hotelu i za tak wysoką ocenę. Dziękujemy za docenienie naszych pokoi oraz śniadań. Mam nadzieje że podczas kolejnej podróży do Lwowa również wybierze Pani nasz hotel.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 5 maja 2018

Hotel doskonale położony w centrum Lwowa skąd blisko do najważniejszych zabytków. Lata świetności ma już za sobą, ale spełnia oczekiwania. Historia hotelu i znakomitości, które tu mieszkały dodają mu charakteru, ale byłoby cudownie, gdyby odrestaurowano budynek. Żal patrzeć na odpadające tynki. Zameldowanie szybkie i bez problemów. Pokój /nr 8/ zgodny z opisem; duży, wygodny, szafa, toaletka, dwie szafki nocne, stół i 4 krzesła, balkon. Łazienka z wanną, codzienna wymiana ręczników plus kosmetyki /szampon, żel pod prysznic/. Każdego dnia 2 małe butelki wody. Śniadania bardzo smaczne i każdy znajdzie coś dla siebie. Polecam korzystanie z restauracji hotelowej. Ceny przystępne, korzystniejsze niż na mieście. Dania bardzo smaczne i pięknie podane /sałatka na ciepło z ozorków super/. Obsługa w restauracji bardzo uczynna i grzeczna. Szkoda, że restauracja nie ma ogródka. W hotelu jest bardzo czysto i za to ogromny plus. Do poprawy jedynie pan przy drzwiach wejściowych. Nie mam pojęcia po co tam jest. Nie pomoże otworzyć drzwi /ciężkie/, nie pomoże przy bagażu. Hotel polecam - doskonałe położenie, dobre jedzenie, miłą obsługę, czystość.

Termin pobytu: maj 2018
2  Dziękujemy, Malgosia13
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Yuliia M, Manager, George HotelOdpowiedź udzielona 7 maja 2018

Szanowna Pani Malgorzata, Dziękuję za bardzo pozytywny komentarz odnośnie naszego hotelu. Cieszy mnie również fakt iż podzieliła się Pani z nami swoim doświadczeniem ponieważ to właśnie Państwa uwagi i spostrzeżenia dają nam pełen obraz sytuacji jakie zdarzają się w naszym hotelu. Mam nadzieję, że będziemy mogli Panią ponownie gościć. Serdecznie zapraszam. Z poważaniem, Yuliia

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji