Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna Tripadvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Zapisz
Wyróżnione recenzje
Dubrownik vs Kotor

Dubrownik było ostatnim miastem jakie odwiedziliśmy podczas podróży. Przyznaje że starym miastem... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 26 września 2020
Pszczółka M
,
Opole, Polska
Zatrzymany czas...

Ludzi sporo ale nie tak jak zazwyczaj, można na spokojnie przejść uliczkami bez przepychanek... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 2 września 2020
marekw1974
,
Europa
z urządzeń przenośnych
Przeczytaj wszystkie recenzje (18 478)
  
Recenzje (18 478)
Filtruj recenzje
18 478 wyniki
Oceny podróżnych
13 479
3 977
755
167
100
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
13 479
3 977
755
167
100
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
11 z 16 wśród 18 478 recenzji
Zrecenzowano: 30 sierpnia 2019

Zapewne o Dubrowniku napisano wiele , ale to prawdziwa perła nad Adriatykiem. Minusem w sezonie są tłumy turystów. Mnie najbardziej urzekły zakamarki starego miasta , bardzo klimatyczne gdzie można chwilkę przysiąść na kamiennych wąskich schodach i popatrzeć z góry na wąskie uliczki. Można też trafić na mini kafejki takie na 2 stoliczki ! Polecam !

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2019
Dziękujemy, Przemysław M
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 27 sierpnia 2019 z urządzeń przenośnych

Jest tysiące recenzji i tysiące zachwytów. Najprawdopodobniej każdemu spodoba się ten stary kawałek miasta, który wyróżnia się swoim wyjątkowym klimatem. Dlatego kilka praktycznych informacji:
1. Bezpłatny parking 1,5 km od bram miasta (zdjęcie z lokalizacją). W okolicy parkingi po 10kun/godz. a bliżej miasta nawet po 75kun/godz.
2. W wielu miejscach można płacić wyłącznie kuną (nawet kart nie przyjmują).
3. Zauważyliśmy jedną piekarnie i jeden kebab ;)
4. Drogo ale to chyba nikogo nie dziwi.
5. Przed starówka warto kupić wodę a na miejscu można dolewać sobie ze źródełka o pięknej historii, ale to już samemu sobie doczytacie.
6. Mury 170 kun, wjazd kolejką 170 kun, a wycieczka na wyspę Lokrum 120kun+10€ - podobno warto, jeśli chcecie usiąść na Żelaznym Tronie.

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2019
Dziękujemy, tomek_sid
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 24 sierpnia 2019 z urządzeń przenośnych

Będąc w okolicy musisz tu przyjechać. Stare miasto Dubrownika należy do miejsc, które „trzeba zobaczyć przed śmiercią” :)
Jest bardzo zadbane, ale tez bardzo drogie. Warto zobaczyć mury z łódki. Jest ich wiele w zatoce. U localesów warto negocjować cene. Chyba maja świadomość ze przeginają z cenami :)

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2019
Dziękujemy, PatrykCybulski
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 18 sierpnia 2019

Może tłocznie jest, ale widoki, spacer, te mury, budowle, wąskie uliczki i urokliwe knajpki. Tu piwo, czy lody smakują inaczej. Jeśli oglądałeś "Grę o tron", masz dodatkowe filmowe wspomnienia.

Termin skorzystania z atrakcji: czerwiec 2019
Dziękujemy, Arecki_P72
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 9 sierpnia 2019

Stare miasto zachwyca w każdym calu. Zanim się tam wybrałem wydawało mi się, że zachwyty są mocno przesadzone. Moje wyobrażenie okazało się jednak marne w konfrontacji z rzeczywistością. Niestety coraz bardziej również ceni się...

Termin skorzystania z atrakcji: marzec 2019
Dziękujemy, AdalbertusMilvus
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji