Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Chernobyl National Museum
Otwarte dzisiaj: 09:00 - 18:00
Wyróżnione recenzje
Muzeum Czarnobyla

Muzeum nie jest zbyt duże (3 sale, w tym jedna większa), za to ma mnóstwo różnego rodzaju... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 22 kwietnia 2019
marcins421
,
Warszawa, Polska
Warto odwiedzić.

Bardzo ciekawe i warte zobaczenia muzeum. Bardzo duże i różnorodne zbiory związane z tą tragedią... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 13 lutego 2019
alexandradR921BV
z urządzeń przenośnych
Przeczytaj wszystkie recenzje (535)
  
Recenzje (535)
Filtruj recenzje
535 wyniki
Oceny podróżnych
244
158
98
23
12
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
244
158
98
23
12
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
1 z 6 wśród 535 recenzji
Zrecenzowano: 27 lipca 2019

Odnalezienie muzeum nastręczało trochę trudności, ale pytając się mieszkańców można do niego trafić. Wrażenie z oglądania wystawionych eksponatów jest niestaty różne. Jest zbyt wiele dokumentów, zdjąć, wszystko w języku ukraińskim lub rosyjskim.Niestety brak jakiegoś systemu i wrażenie jest po prostu bałaganu. Doskonale rozumię, że chciano pokazć wszystko, co się uchowało, uhonorować wszystkich, któży tam pracowali, zginęli.. Powierzchnie muzeum jest na to za mała. Po wizycie poczulismy niedosyt.

Termin skorzystania z atrakcji: lipiec 2019
Dziękujemy, Jerzy P
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 22 kwietnia 2019

Muzeum nie jest zbyt duże (3 sale, w tym jedna większa), za to ma mnóstwo różnego rodzaju materiałów, dokumentów i pamiątek plus kilka stanowisk multimedialnych. Nie ma szans, aby w rozsądnym czasie to przeczytać znając nawet biegle rosyjski/ukraiński. Poza tym warto zobaczyć.

Termin skorzystania z atrakcji: kwiecień 2019
1  Dziękujemy, marcins421
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 13 lutego 2019 z urządzeń przenośnych

Bardzo ciekawe i warte zobaczenia muzeum. Bardzo duże i różnorodne zbiory związane z tą tragedią. Jeżeli macie więcej czasu w Kijowie warto go poświęcić na odwiedzenie tego muzeum.

Termin skorzystania z atrakcji: luty 2019
Dziękujemy, alexandradR921BV
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 27 sierpnia 2018

Miejsce warte zobaczenia. Zgromadzono pamiątki, zdjęcia z tego tragicznego miejsca. Grozę budzą zgdromadzone zabawki

Termin skorzystania z atrakcji: lipiec 2018
Dziękujemy, 298lucynak
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 26 sierpnia 2018 z urządzeń przenośnych

Przede wszystkim w muzeum brakuje jakichkolwiek materiałów w j.angielskim - dla osób, które nie znają rosyjskiego/ukraińskiego to porażka. Dwie nie za duże sale plus mnóstwo różnych wiszących, porozkładanych po kontach „eksponatów” zupełnie nieoznakowanych. Więcej dowiesz się z internetów i innych źródeł. Szkoda czasu i 30 hrywien

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2018
Dziękujemy, dominiksV9092DV
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Anna K, научный директор, Chernobyl National MuseumOdpowiedź udzielona 5 września 2018

Bilet wstępu kosztuje 20 hrywien ( 2,63 zł). Wszystkie wyjaśnienia są zawarte w przewodnikach audio, które są dostępne w 8 językach, niestety nie ma jeszcze języka polskiego, ale pracujemy nad nim, audioguide kosztuje 50 hrywien (6,57 zł)

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji