Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna Tripadvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Otwarte dzisiaj: 09:00 - 17:00
Zapisz
Wyróżnione recenzje
08.04.2019 -> 10.04.2019

Na plus: - jest ogromny, więc będąc chociaż raz na miejscu warto ujrzeć go na własne oczy - wiele... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 10 stycznia 2020
poszukiwacz85
,
Stalowa Wola, Polska
Ładne, monumentalne

Ładne, monumentalne, ale z daleka. Taki jakby wielki pomnik. Wystarczy wysiąść po zdjęcie i już... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 24 lutego 2020
wilczycahoro
,
Rzeszów, Polska
z urządzeń przenośnych
Przeczytaj wszystkie recenzje (7 803)
  
Recenzje (7 803)
Filtruj recenzje
7 803 wyniki
Oceny podróżnych
3 480
2 779
1 123
273
148
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
3 480
2 779
1 123
273
148
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
9 z 14 wśród 7 803 recenzji
Zrecenzowano: 11 sierpnia 2019

Kiedy bieda nękała naród Rumuński dyktator rozpoczął budowę pałacu który do dziś nie jest wykończony . Wszechobecny marmur złocenia , rozbudowany system wentylacyjny z obawy przed zatruciem . Najlepiej zobaczć samemu , naprawdę warto .

Termin skorzystania z atrakcji: październik 2018
Dziękujemy, Krzysiek S
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 31 lipca 2019 z urządzeń przenośnych

Budynek jest ogromny, przed nim spory plac , chyba parking, podczas naszej wizyty był ogrodzony i sprzątany po jakiejś imprezie, więc udało nam się zrobić świetne zdjęcia. Nie warto wchodzić na teren, gdyż idzie się tam długo, a przed wejściem parkują autokary i psują zdjęcia. Najlepiej prezentuje się od frontu od ulicy. Prowadzi do niego zaniedbana aleja która rozpoczyna się cudownymi fontannami. Polecam

Termin skorzystania z atrakcji: lipiec 2019
Dziękujemy, Agatravel
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 17 lutego 2019 z urządzeń przenośnych

Uprzedzałem - nie widziałem wnętrza. Zrobiłem spacer dookoła. Dobre ponad pół godziny. Zobaczcie jak można zdewastować miasto. To nie tylko sam pałac. Dookoła ciągną się podziemne garaże, jednostki policji. Wartownicy. Jednym słowem - bez kija nie podchodź. Zburzono kawał miasta. Na zdjęciach poniżej widać sąsiedztwo hektary zara stając trawą albo gigantyczny park. Jak to mówił Szrek - ten facet miał chyba problem ze swoim ego. Za Pałacem widać próbę zrównoważenia tego giganta przez powstajacą katedrę.

Termin skorzystania z atrakcji: luty 2019
Dziękujemy, adame211
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 9 stycznia 2019

W ubiegłym wieku, w czasie rządów komunistycznego dyktatora Nicolae Ceaușescu, stworzono takie budowle jak Bulwar Zwycięstwa (mający nawiązywać do paryskich Pól Elizejskich) oraz gmach Parlamentu, których zbudowanie wymagało wyburzenia ogromnej części starego miasta. Oglądanie Parlamentu, który jest absolutnie gigantyczny, w połączeniu z tą wiedzą, wywołuje raczej ponure odczucia.

Opis naszej całej wyprawy do Rumunii na: stopynadesce.pl

Termin skorzystania z atrakcji: lipiec 2018
Dziękujemy, Stopynadesce
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 4 grudnia 2018 z urządzeń przenośnych

Jeden z obowiązkowych punktów wizyty w Bukareszcie. Cena to 40 lei czyli ok 40 zł. Zwiedzamy kilka sal w parlamencie z pieknymi żyrandolami, hall z marmuru. Ogólnie warto zobaczyć.

Termin skorzystania z atrakcji: grudzień 2018
2  Dziękujemy, t0mac3
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji