Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
TripAdvisor
Mombasa
Opublikuj
Skrzynka odbiorcza
Wyszukaj
Otwarte dzisiaj: 08:30 - 17:30
Wyróżnione recenzje
Ciekawe miejsce

Niewątpliwie miejsce jedyne w swoim rodzaju. Budynek główny zaniedbany, można oglądać tylko z... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 25 sierpnia 2018
Katarzyna S
Warte zobaczenia

Być w Mombasie należy koniecznie byc w tym miejscu, jak juz ktos wspomniał to kawałek Afryki... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 24 listopada 2017
496MariaS
,
warszawa
Przeczytaj wszystkie recenzje (906)
  
Recenzje (906)
Filtruj recenzje
906 wyniki
Oceny podróżnych
311
368
183
38
6
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
311
368
183
38
6
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
1 z 6 wśród 906 recenzji
Zrecenzowano: 27 marca 2019

Naprawdę nic specjalnego. Można sobie wprawdzie wyobrazić jak dzięki armatom można było blokować całą zatokę ale poza murami nie ma tam praktycznie nic. Jest to na dokładkę stosunkowo nowa fortyfikacja - co widać. Zaznaczają się także wyraźne wpływy arabskie (tak na marginesie, suahili jest w dużej mierze oparty na języku arabskim) - w jednym z pomieszczeń jest wystawa ufundowana przez Oman.
Uważam, że lepiej ten czas spędzić nad oceanem :).

Termin skorzystania z atrakcji: luty 2019
Dziękujemy, Jarosław F
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 27 marca 2019

jak na warunki afrykanskie bardzo drogi wstep,lepiej sobie darowac,wystarczy zobaczyc od strony zew.

Termin skorzystania z atrakcji: marzec 2019
Dziękujemy, Agata W
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 10 lutego 2019

Nic szczególnego no może poza fajnym akcentem jakim jest tablica upamiętniająca Polaków mieszkających w Mombasie w okresie 2 wojny światowej. Zdecydowanie bardziej polecam zwiedzić Old Town z miejscowym przewodnikiem.

Termin skorzystania z atrakcji: listopad 2018
Dziękujemy, tomalsont
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 25 sierpnia 2018

Niewątpliwie miejsce jedyne w swoim rodzaju. Budynek główny zaniedbany, można oglądać tylko z zewnątrz.

Termin skorzystania z atrakcji: czerwiec 2018
Dziękujemy, Katarzyna S
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 29 stycznia 2018

Warto odwiedzić Fort z przewodnikiem, który zna i podzieli się historią tego miejsca. Znajduję się tu tablica poświęcona Polakom przebywającym w Mombasie w trakcie II Wojny Światowej.
PS. Należy na siebie uważać, gdyż jest tam bardzo gorąco i nie trudno o zawrót głowy;)

Termin skorzystania z atrakcji: grudzień 2017
1  Dziękujemy, PolaPolska
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji