Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Otwarte dzisiaj: 00:00 - 23:59
Wyróżnione recenzje
Boskie wakacje

Byliśmy końcem lipca 2019r z Tropical Adventure Safari na safari po Tsavo West Taita Hills ,a za... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 10 sierpnia 2019
130468
Zgodne z umową i oczekiwaniami

Z biurem Tropical Adventure Safaris byłem na safari w Tsavo i Taita Hills w dniach 4-5.03.2019 r... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 25 marca 2019
7281971
,
Gorzów Wlkp., Polska
Przeczytaj wszystkie recenzje (45)
  
Recenzje (45)
Filtruj recenzje
45 wyniki
Oceny podróżnych
43
0
0
2
0
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Oceny podróżnych
43
0
0
2
0
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
1 z 6 wśród 45 recenzji
Zrecenzowano: 10 sierpnia 2019

Byliśmy końcem lipca 2019r z Tropical Adventure Safari na safari po Tsavo West Taita Hills ,a za kierowcę i przewodnika dostaliśmy Moyzesa.Wyprawa była naprawdę wspaniała ,kierowca pełen humoru starał się wytropić wszystkie możliwe zwierzęta,w ciekawy sposób opowiedział o Kenii ,mieszkańcach i innych interesujących nas rzeczach.Oczywiście język polski pozostawiał wiele do życzenia,ale można się było dopytać i w sumie wszystko zrozumieć(nasz język jest naprawdę trudny).Park niewielki ale piękny zwierzęta na wyciągnięci ręki to chyba jedyne miejsce na ziemi ,gdzie możemy stanąć oko w oko z ogromnymi wolnymi zwierzętami.Hotel na palach urokliwy w tym okresie był wolny od komarów czego bardzo baliśmy się,przy powrocie wioska masai ciekawa ,ale nas oskubali .Firma i przewodnik super polecamy, a z resztą po dwóch dniach pojechaliśmy na następne safari tym razem rezerwat ten sam ,ale inny rejon ,a noclegi Ngulia Lodge .To dopiero był raj .Już po wjeździe spotkaliśmy hipopotamy w rzece ,a później tylko lepiej.Mogliśmy wjechać na 2 godziny do strzeżonej strefy gdzie żyją nosorożce.W hotelu ok.18 wieszają kawał mięsa wabiąc lamparta,widok z basenu na potężną dolinę i czujesz się jak stwórca zapełniający ziemię.Rano przejazd przez wulkan i wizyta u źródeł rzeki i hipopotamy oraz krokodyle.Tyle bo można by wiele więcej ale to trzeba zobaczyć samemu,a przewodnik Sławek Nowak(Amos)skromny ale pracowity i oddany.Dzięki Iwono choć znam Cię tylko wirtualnie to dziękuje za wszystko i POLECAM (na pewno wrócimy do Kenii i do was)

Termin skorzystania z atrakcji: lipiec 2019
Dziękujemy, 130 468
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 25 marca 2019

Z biurem Tropical Adventure Safaris byłem na safari w Tsavo i Taita Hills w dniach 4-5.03.2019 r. Nocleg zgodnie z umową w hotelu Sarova Salt Lick Game Lodge. Wszystko zgodne z ustaleniami. Polecam tego organizatora.

Termin skorzystania z atrakcji: marzec 2019
Dziękujemy, 7 281 971
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 19 lutego 2019 z urządzeń przenośnych

Dzień dobry,

Chciałbym ostrzec wszystkich przed biurem podróży tropical adventure safaris Iwona Góra. Niestety, ale biuro nie wywiązało się z umowy o czym chciałbym na forum poinformować. Wykupiłem wraz z dziewczyną 2 DNI SAFARI DO TSAVO EAST / TAITA HILLS Z NOCLEGIEM W SAROVA SALT LICK. Cała wycieczka zapowiadala się bardzo fajnie, wszystko było prawie według planu. Lecz wydając 310$ na osobę, chciałbym mieć spełnione WSZYSTKIE warunki umowy. Wybrałem to biuro, ponieważ znalazłem w internecie bardzo dużo pozytywnych opinii i co ważne jadąc na safari mieliśmy mieć zagwarantowane polskiego przewodnika, niestety go nie zastaliśmy. Jechał z nami tylko kierowca, który niby był naszym przewodnikiem, lecz nie spełniał on roli przewodnika. Poprosiłem o zwrot pokrytych części kosztów Panią Iwonę, niestety nie nawiązała do mojej propozycji w żaden sposób. Nie ukrywam, że jakbym wiedział, że tak zostanie to wszystko załatwione to bym wykupił taką wycieczkę u Kenijczyka o wiele taniej.

Drugą ważną informacją dla wszystkich, którzy odwiedzają wioskę Masajów po powrocie z safari(wstęp płatny 10$, wjeżdża i wyjeżdża jeden bus za drugim), jeżeli macie jakieś rzeczy do oddania dla dzieci(miałem jedną dużą walizkę) oddajcie je tak jak my to zrobiliśmy (nie sugerując się m.in. naszym kierowcą i Panią Iwoną) dzieciom bezpośrednio przy ulicy, będą niesamowici szczęśliwi.

Nie była to jednostkowa sytuacja, ponieważ rozmawiając z parą z innego busa, też każdy miał podobne uwagi.

Termin skorzystania z atrakcji: luty 2019
Dziękujemy, maciejkaczynski
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 15 kwietnia 2018

Rzetelność biura w realizacji programu naszego pobytu na poprzednim safari w 2017 r. zachęciło nas do powtórzenia wyjazdu z tym samym partnerem w bieżącym roku. Nie zwiedliśmy się i tym razem. Przez 14 dni tropiliśmy zwierzęta w 4 parkach osiągając zamierzony efekt. Poświęciliśmy sporo czasu na przyglądanie się zachowaniom różnych zwierząt w ich naturalnym biotopie. Bardzo pomocny był Sufiyan i jego pracownik wykazujący dużą wiedzę o faunie i orientację w topografii parków. Późną jesienią tego roku powtórzymy wyprawę z TAS poświęcając czas na eksplorację parków północnej Kenii.

Termin skorzystania z atrakcji: marzec 2018
Dziękujemy, Zbigniew S
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 11 grudnia 2017

Polecam z całego serca safari z Tropical Adventure Safaris! Wszystko było idealne! Organizacja pierwsza klasa! Wszystko ustalaliśmy z Panią Iwoną Górą jeszcze w Polsce przez e-mail. Na miejscu mieliśmy również kontakt przez Messengera, a i tak każdego dnia P. Iwonka dzwoniła do nas dopytując, czy wszystko jest dobrze;) Zorganizowano dla nas 3dniowe safari w Amboseli, Taita Hills i Tsavo East, naszym przewodnikiem był Member – najlepszy !!!!!! Robił wszystko, żebyśmy byli szczęśliwi przez te dni. Dbał o nasze bezpieczeństwo, wypatrywał z daleka zwierzęta i podjeżdżał jak najbliżej się da, dzielił się swoją wiedzą. Cały czas był uśmiechnięty i spełniał nasze prośby;) Dziękujemy bardzo Pani Iwonie, a największe podziękowania dla Membera - dzięki któremu mamy wspaniałe wspomienia, zobaczyliśmy ogromne ilości zwierząt i uśmiech nie schodził nam z twarzy!!
ASANTE SANA!!!!!!!!!!!!!!!!

https://www.facebook.com/TropicalAdventureSafaris/

Termin skorzystania z atrakcji: grudzień 2017
1  Dziękujemy, PolaPolska
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji