Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

“Nie polecam!”
Veliaminov — recenzja

Veliaminov
Nr 157 wśród 1 280 Restauracje (Tbilisi)
Informacje o restauracji
Zrecenzowano 8 maja 2019 z urządzeń przenośnych

Gruzińska jadłodajnia nie wyróżniającą się niczym szczególnym. Smakowo bardzo średnio. Obsługa to istny koszmar. Czas oczekiwania na jakąkolwiek reakcję ze strony obsługi (podanie menu, przyjęcie zamówienia, rachunek) bardzo długi.

Termin wizyty: maj 2019
Dziękujemy, WeAreJustGoingAround
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Napisz recenzjęRecenzje (298)
Oceny podróżnych
Typ podróżnego
Okres roku
Język

1 z 5 wśród 298 recenzji

Zrecenzowano 28 marca 2017 z urządzeń przenośnych

Będąc drugi dzień w Tbilisi szukaliśmy miejsca gdzie zjedlibyśmy prawdziwie lokalną kuchnie w miejscu gdzie jedzą lokalesi. Udało się to całkiem przypadkiem. Szukając innej knajpki trafiliśmy do Veliaminova. Dym papierosowy, lekko toporny ale typowo gruziński wystruj i wszystkie stoliki zajęte...oto nam chodziło. Panie lekko się przestraszyły słysząc język angielski ale dały radę. Po krótkim okresie oczekiwania otrzymaliśmy nasze zamówienie, które smakiem i przyprawowe iem powaliło na głowę dotychczasowe doświadczenia. Szczególnie polecam Ostro. Pyszny gulasz jedziemy z chlebem. Polecam wszystkim którzy szukają prawdziwie lokalnego i autentycznego miejsca.

Termin wizyty: marzec 2017
Dziękujemy, spiewak2015
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 19 marca 2015

W każdej podróży szukam miejsc, gdzie żywią się tubylcy, bo lokalnych klientów nie da się zbyć byle czym. Żeby nie stracić lokalnego klienta trzeba naprawdę dobrze gotować. W centralnej informacji turystycznej w Tbilisi na moje pytanie, gdzie jedzą tubylcy - dostałem kilka nazw restauracji, w których już byłem - dociekałem więc, aż w końcu ochroniarz z Informacji Turystycznej - z tajemniczym uśmiechem rzucił - Veliaminov, dodając, że tam naprawdę przychodzą tubylcy, a nie turyści. I to jest miejsce, którego naprawdę szukaliśmy wraz z żoną. 25 metrów od Placu Wolności, w piwnicy na 10-12 stołów, wszystkie miejsca były zajęte. Wygląd piwnicy - trochę jak sprzed lat w lokalu 2-3 kategorii, ale czysto. Nawet toaleta była porządna i czysta. Poczekaliśmy kilka minut - za chwilę miał zwolnić się 1 stolik. I zaczęła się orgia smaków. Haczapuri z delikatnego ciasta, wypełnione rajskim rosołem i mięsem z kolendrą, pulpeciki z kolendry i szpinaku z granatem, drobne rybki smażone, roladki z bakłażana z orzechami włoskimi, kiszone warzywa. Do tego dobrze schłodzone białe wino - z butelki - nie z karafki. Rewelacyjne smaki i fantastyczna cena ok 15 Euro za wszystko. Żal mi było wychodzić i na koniec zamówiłem jeszcze jedne Haczapuri, bo wiedziałem, ze do następnego przyjazdu do Gruzji nie będzie mi dane jeść takich wspaniałości. Fajna knajpka, nie chciałbym, żeby obecność wielu turystów ją zepsuła.

Termin wizyty: marzec 2015
    • Wartość
    • Atmosfera
    • Obsługa
    • Jedzenie
1  Dziękujemy, Andrzej R
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Te recenzje zostały przetłumaczone automatycznie z języka angielskiego. Wyświetlić tłumaczenia automatyczne?
Zrecenzowano 30 kwietnia 2019

Termin wizyty: kwiecień 2019
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 3 marca 2019 z urządzeń przenośnych

Termin wizyty: marzec 2019
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.

Veliaminov — podobne obiekty, przeglądane przez podróżnych

 

Byłeś(-aś) w Veliaminov? Podziel się wrażeniami!

Napisz recenzję Dodaj zdjęcia

Właściciele: A jak Twoim zdaniem przedstawia się sytuacja?

Są Państwo właścicielami tego obiektu lub kierują nim? Warto zacząć nim zarządzać w celu między innymi udzielania odpowiedzi na recenzje i aktualizowania swojego profilu.

Zarządzaj swoim ogłoszeniem