Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Otwarte dzisiaj: 09:00 - 17:00
Wyróżnione recenzje
Złoto , złoto ....

Górujący posag złotego Buddy nad miastem robi nie małe wrażenie , dotrzeć można pieszo lub... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 7 maja 2019
899krzysztofg
,
Kraków, Polska
z urządzeń przenośnych
Monumentalna rzeżba

Na południe od stolicy Bhutanu na wzgórzu znajduje się - jeszcze niedokończony ogromny posąg... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 18 stycznia 2016
Andrzej R
,
Warszawa, Polska
Przeczytaj wszystkie recenzje (2 043)
  
Recenzje (2 043)
Filtruj recenzje
2 043 wyniki
Oceny podróżnych
1 195
659
167
18
4
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
1 195
659
167
18
4
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
2 z 7 wśród 2 043 recenzji
Zrecenzowano: 18 stycznia 2016

Na południe od stolicy Bhutanu na wzgórzu znajduje się - jeszcze niedokończony ogromny posąg siedzącego Buddy. Zgodnie z planami miał być gotowy w 2010, ale jeszcze w marcu 2015 był jeszcze w budowie, podobno został oddany do użytku we wrześniu 2015. Jest to spełnienie przepowiedni z VIII wieku naszej ery, że stanie tu najwyższy posąg Buddy, który swymi błogosławieństwami zapewni pokój i szczęście całemu światu. Posąg odlany jest z brązu, ale ma na sobie grubą warstwę złota - koszt jego budowy ocenia się na około 100 milionów USD. W środku - pod tronem - znajduje się sala medytacji oraz 125 tysięcy małych pozłacanych posążków przedstawiających Buddę. Z góry rozpościera się wspaniały widok na miasto. Uwaga, jest tu bardzo wietrznie i zimno, warto się cieplej ubrać.

Termin skorzystania z atrakcji: marzec 2015
Dziękujemy, Andrzej R
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 10 stycznia 2016 z urządzeń przenośnych

Współcześnie wybudowane miejsce kultu z wielkim posągiem buddy i ładnnie wykończona współczesną świątynią. Ma to być miejsce pielgrzymek dla buddystów gdy juz zostanie zakończona budowa. Piękny widok na miasto.

Termin skorzystania z atrakcji: listopad 2015
Dziękujemy, Kaja M
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Te recenzje zostały przetłumaczone automatycznie z języka angielskiego. Wyświetlić tłumaczenia automatyczne?
Zrecenzowano: 29 lipca 2017

Termin skorzystania z atrakcji: lipiec 2017
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 23 lipca 2017

Termin skorzystania z atrakcji: maj 2017
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 22 lipca 2017 z urządzeń przenośnych

Termin skorzystania z atrakcji: lipiec 2017
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji