Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Wyróżnione recenzje
monumentalna brama

Podróżując po Maroku praktycznie w każdym mieście natykamy się na piękne reprezentacyjne bramy, ta... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 13 października 2017
endrjuWS
,
Siedlce
Sklepienia wysokie

To bardzo ciekawy budynek kiedy tu wchodzimy jest chłodno. Meknes to miasto Mulaja Idrisa więc... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 4 sierpnia 2016
turcja
,
Poznań, Polska
Przeczytaj wszystkie recenzje (602)
  
Recenzje (602)
Filtruj recenzje
602 wyniki
Oceny podróżnych
219
278
94
10
1
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
219
278
94
10
1
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
1 z 6 wśród 602 recenzji
Zrecenzowano: 26 czerwca 2018

Jedna z najpiękniejszych architektonicznych atrakcji Meknes. Brama Bab el-Mansour stanowi główne wejście do pałacu cesarskiego zbudowanego dla Moulay Ismaïla . Wzrok turysty skupia się na drzwiach podobno zaprojektowanych przez chrześcijanina konwertyty. Ciekawostką w tej bramie jest wykorzystanie, z ruin Volubilis, marmurowych kolumn zdobiących wystające boczne bastiony. Brama ta w przesłaniu miejscowych traktowana jest jako łącznik przeszłości z teraźniejszością została ukończona w 1732 roku Monumentalne drzwi Bab-el-Mansour są częścią chronionego dziedzictwa Meknes.

Termin skorzystania z atrakcji: czerwiec 2018
Dziękujemy, HARAAM
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 6 stycznia 2018

Cudownie zachowana,monumentalna,orientalna brama.Cudne kolory piaskowca,i ta zieleń.Plac-przed brama -targowisko z róznościami bardzo spokojne.Handlarze nie nachalni,towar dośc oryginalny i niepowtarzalny. Polecam

I pamietajmy ze MEKNES jest wpisane na liste UNESCO

Termin skorzystania z atrakcji: grudzień 2017
Dziękujemy, Mauuriz
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 30 października 2017 z urządzeń przenośnych

Piekna i przeogromna. Ogolnie mieliśmy pominąć Meknes w czasie podróży a okazalo sie milym zaskoczeniem i jedną z najciekawszych pozycji na mapie Maroko.

Termin skorzystania z atrakcji: październik 2017
Dziękujemy, 110dawidb
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 13 października 2017

Podróżując po Maroku praktycznie w każdym mieście natykamy się na piękne reprezentacyjne bramy, ta jest jedną z większych i piękniejszych które widziałem. Utrzymana w tradycyjnym stylu , kolorystyce , symetryczna, bogate zdobienia elementami geometrycznymi. Do podziwiania i kilku fotek dalej trzeba ruszyć między stragany.

Termin skorzystania z atrakcji: marzec 2017
Dziękujemy, endrjuWS
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 4 sierpnia 2016

To bardzo ciekawy budynek kiedy tu wchodzimy jest chłodno. Meknes to miasto Mulaja Idrisa więc większość budynków to jego pomysły. Po jego śmierci miasto przestało być stolicą.Tu w tym budynku kwitło życie dziś to wspaniałe miejsce na wypoczynek .Polecam.

Termin skorzystania z atrakcji: czerwiec 2016
Dziękujemy, turcja
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji