Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
TripAdvisor
Sandomierz
Opublikuj
Skrzynka odbiorcza
Wyszukaj
Wyróżnione recenzje
Pięknie

Piękne historyczne miasteczko, warto spędzić tu czas i zwiedzić zabytkowe miejsca. Byliśmy tylko... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 2 września 2019
MoniaOla
,
Warszawa, Polska
Wszystko, w zasadzie, co potrzeba

mi do ładowania akumulatorów. Sandomierska Starówka - zawsze mi je ładuje. Wiele razy w roku. Od... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 20 sierpnia 2019
Zbyszko C
,
Piaseczno, Polska
Przeczytaj wszystkie recenzje (34)
  
Recenzje (34)
Filtruj recenzje
34 wyniki
Oceny podróżnych
26
8
0
0
0
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
26
8
0
0
0
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
1 z 6 wśród 34 recenzji
Zrecenzowano: 17 września 2019

W dniach 11-15 wrzesnia 2019 przebywaliśmy na krótkich wczasach w Sandomierzu po raz pierwszy.Wspaniałe, pieknie położone miasto o przebogatej historii.Wszędzie widać dbałość o czystosc i wygląd miasta , wyremontowane piekne nawierzchnie spacerowe w Parku , uliczki wszedzie estetyczne ławeczki ,czysto, schludnie wszędzie kwiaty drzewa i krzewy ozdobne ladnie wypielęgnowane widac iz ktos wkłada w to duzo pracy i pieniędzy , wiele barów, kafejek i restauracji i perła w koronie Sandomierska Manufaktura przyjemnosci.Takich lodów nie jedliśmy w zyciu -to chyba najsmaczniejsze lody świata i to bez przesady - nie wierzycie to sie przekonajcie sami.Fajna piwnica Lapidarium pod Ratuszem gdzie podają najlepsze czeskie piwa , muzyka jazzowa tez przyjemna.Przepiekne koscioły, ratusz , rynek brama opatowska z przepiekną panoramą okolicy , Muzeum Dom Długosza, przejażdzki melexami i wiele innych atrakcji a w Sandomierzu w odróznieniu od Kazimierza Dolnego gdzie nikt nie zamierza betonować wspaniałych lessowych wąwożów unikalnej perły natury z przed wieków , tego unikatu nawet nie wolno dotykać bo to swiatowej klasy unikat.Słowem miasto na piątkę niemal idealne moze w Polsce porównywalne do Zamościa.Nie trzeba jechac do Francji czy Włoch aby u nas obejrzec i zwiedzic takie cudeńka.Polecam wszystkim miłośnikom zabyktów i spokojnego wypoczynku - jednak trzeba tu troche kondycji bo schodami w góre i na dół - bedzie troche gimnastyki i wysiłku ale naprawde warto.Wrażenia przepiekne i niezapomniane.Turysta z Mazowsza.

Termin skorzystania z atrakcji: wrzesień 2019
1  Dziękujemy, Supersmakosz
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 2 września 2019

Piękne historyczne miasteczko, warto spędzić tu czas i zwiedzić zabytkowe miejsca. Byliśmy tylko przejazdem na krótko, ale wrócimy na pewno.

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2019
Dziękujemy, MoniaOla
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 20 sierpnia 2019

mi do ładowania akumulatorów. Sandomierska Starówka - zawsze mi je ładuje. Wiele razy w roku. Od wielu lat.

Termin skorzystania z atrakcji: czerwiec 2019
Dziękujemy, Zbyszko C
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 30 czerwca 2019

Kiedy już zachwycimy się Rynkiem, jego kamieniczkami i ratuszem, słynną studnią i gwarem, zdecydowanie warto ruszyć na spacer po Starym Mieście. Niektóre trakty jak z Rynku do Bramy Opatowskiej są raczej zatłoczone ale znajdziemy zaułki niemal puste, tchnące małomiasteczkową urodą i spokojem. Nie straszy tiu nawet wszechobecny duch Ojca Mateusza; można spokojnie wypić kawę lub piwo i cieszyć się życiem oraz Sandomierzem.

Termin skorzystania z atrakcji: czerwiec 2019
Dziękujemy, Marcin66
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 22 maja 2019

Stare Miasto w Sandomierzu charakterystyczny pochyły rynek z Ratuszem, wokół którego mieszczą się urokliwe kamieniczki w których mieszczą się kawiarenki, restauracji, sklepy z pamiątkami i liczne galerie sztuki Stare Miasto to także brama Opatowska, ucho igielne, piękne kościoły, Zamek itp wszystkie te zabytki znajduja się bardzo blisko siebie spokojnie jeden dzień wystarczy aby wszystko zwiedzić. Polecam Sandomierz na weekend..warto odwiedzić bardzo miło wspominamy pobyt w Sandomierzu

Termin skorzystania z atrakcji: lipiec 2018
Dziękujemy, 786asiad
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji