Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
TripAdvisor
Sandomierz
Opublikuj
Skrzynka odbiorcza
Wyszukaj
Otwarte dzisiaj: 10:00 - 17:00
Wyróżnione recenzje
Zwiedzanie zamku w Sandomierzu

We wrzesniu 2019r bylismy turystycznie w Sandomierzu, miedzy innymi zwiedzalismy Zamek.Pieknie... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano 2 tygodnie(-i) temu
Supersmakosz
Muzeum na 4+

Ciekawe miejsce z wystawami czasowym. Warte obejrzenia, jednak nie ma charakterystycznych punktów... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano 2 tygodnie(-i) temu
F6627FNmartaf
z urządzeń przenośnych
Przeczytaj wszystkie recenzje (67)
  
Recenzje (67)
Filtruj recenzje
67 wyniki
Oceny podróżnych
22
26
14
4
1
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
22
26
14
4
1
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
3 z 8 wśród 67 recenzji
Zrecenzowano: 13 września 2019 z urządzeń przenośnych

Uważam że obsługa jest miła i pomocna
Bilety dla dzieci tanie. Wystawy to ustne cudo bardzo ciekawe i można się nauczyć wielu ciekawych rzeczy z historii. Najbardziej podobała mi się wystawa małp na dziedińcu.

Termin skorzystania z atrakcji: wrzesień 2019
Dziękujemy, Bambik11111
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: kacper_plaza, Dyrektor generalny, Muzeum Okręgowe w SandomierzuOdpowiedź udzielona 15 września 2019

Szanowny Panie Bambiku,
Bardzo dziękuje za milą recenzję i docenienie starań naszej obsługi. Cieszę się że podoba się Panu wystawa Małp z AS Spała w Ćmielowie. Obiecujemy że w przyszłym roku będzie równie Ciekawie.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 10 września 2019

Ekspozycja średnio zaciekawia, trochę tu, trochę tam do pooglądania, jak się chce czegoś faktycznie dowiedzieć to jest mnóstwo czytania. Jedyne fajne elementy to odzwierciedlenie czasów średniowiecznych i parę eksponatów które można obejrzeć w piwnicy, Zobaczone, zwiedzone, ale drugi raz bym już tam na pewno nie poszedł.

Termin skorzystania z atrakcji: wrzesień 2019
Dziękujemy, smak0sz
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 21 lipca 2019 z urządzeń przenośnych

Muzeum ma wiele do zaoferowania. Różnorodność i ilość ekspozycji sprawia, że każdy coś dla siebie znajdzie. Minusem jest to, że muzeum reprezentuje tradycyjny "oldschool" pod hasłem: "Nie dotykać!". Niestety nasze dzieciaki (8, 6, 4 lat) przyzwyczajone do wystaw i ekspozycji "dziecioodpornych" nie czuły się tam dobrze. W każdej sali "dozorca" pilnujący i przestrzegający aby "nie dotykać". Jest to zrozumiałe bo eksponaty są warte ochrony. Podsumowując: Koniecznie odwiedzić ale bez dzieci.

Termin skorzystania z atrakcji: lipiec 2019
1  Dziękujemy, _ukaszm435
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: kacper_plaza, Manager, Muzeum Okręgowe w SandomierzuOdpowiedź udzielona 23 lipca 2019

Szanowny Panie Łukaszu,
Dziękujemy za docenienie naszej zróżnicowanej oferty, którą staramy się kierować do wszystkich grup odbiorców w tym także do dzieci. Niestety muzea rejestrowane posiadające "prawdziwe zabytki" muszą być częściowo tradycyjne "oldschoolowe", gdyż wystawy w takich instytucjach bazują na oryginalnych zabytkach, wpisanych do inwentarza, które nie mogą ulec zniszczeniu lub zaginięciu. Z tego względu "dozorcy" czyli opiekunowie wystaw muszą troszczyć się o zbiory Muzeum. To prawda, że póki co nie mamy zbyt wiele elementów w stylu centrów nauki czy wystaw interaktywnych, które doskonale uczą, ale wiedzę przekazują w inny sposób niż Muzea Rejestrowane. Jest jednak możliwość zabawy dla dzieci na wystawie etnograficznej oraz można skorzystania z questingu. Żałujemy, że (przynajmniej dla ośmiolatka) nie skorzystali państwo z tej formy zwiedzania (questing), który jest dostępny w kasie Muzeum i pozwala dzieciom na aktywne zwiedzanie z rozwiązywaniem zagadek, które prowadzą do uzyskania hasła i nagrody. Informujemy, że codziennie pracujemy nad uatrakcyjnieniem wystaw dla najmłodszych odbiorców i obiecujemy, że przy następnej wizycie dzieci będą czuły się znacznie lepiej.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 10 lipca 2019 z urządzeń przenośnych

Wiele wystaw tematycznych, bardzo ciekawe eksponaty z różnych epok. Nie jest to duże muzeum, jednak trochę się schodzi żeby na wszystko zerknąć, poczytać. Ciekawe miejsce, konieczne do zwiedzenia. Z terenu muzeum rozpościera się fajny widok na cześć okolicy. Można tu kupić bilet 3 w 1 za 40zl, obejmujący wejścia na Bramę Opatowską, do podziemnej trasy no i oczywiście do muzeum :) Także warto zacząć zwiedzanie od tej pozycji :)

Termin skorzystania z atrakcji: lipiec 2019
1  Dziękujemy, PrzemekD72
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: kacper_plaza, Kierownik, Muzeum Okręgowe w SandomierzuOdpowiedź udzielona 11 lipca 2019

Szanowny Panie Przemku,
Bardzo dziękujemy za pozytywną recenzję i docenienie naszej wielowymiarowej oferty. Zamek miał bardzo burzliwą historię co tak jak Pan napisał widać na naszych wystawach. Do tego prezentujemy malarstwo więc wystawy są o bardzo zróżnicowanej tematyce. Dziękujemy i zapraszamy ponownie.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 24 maja 2019 z urządzeń przenośnych

Przez 1.5 zwiedziliśmy szereg wystaw tematycznych. Kilkukrotnie o pomoc prosilismy obsługę muzuem, która za każdym razem okazywała się być bardzo pomocna i przyjacielska. Miejsce warte odwiedzenia!

Termin skorzystania z atrakcji: maj 2019
Dziękujemy, Ania R
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: kacper_plaza, Kierownik, Muzeum Okręgowe w SandomierzuOdpowiedź udzielona 6 czerwca 2019

Szanowna Pani Anno,
Bardzo serdecznie dziękujemy za recenzję i polecenie naszego Muzeum jako miejsce warte odwiedzenia. Cieszy nas także docenienie pracy obsługi wystaw. Opiekunowie wystaw zawsze starają się pomóc naszym gościom.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji