Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna Tripadvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Zapisz
Wyróżnione recenzje
Kościół nad jeziorem

Jest to jeden z dwóch kościołów stojących nad jeziorem Bohinj. Kościół stoi na południowym brzegu... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 7 września 2019
Stanisław Ł
,
Bestwina
Szok i niedowierzanie

Kościół Św. Jana Chrzciciela leży na niewielkiej górce nad jeziorem Bohinj i razem z kamiennym... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 15 sierpnia 2019
sanok2007
,
Sanok, Polska
Przeczytaj wszystkie recenzje (109)
  
Recenzje (109)
Filtruj recenzje
109 wyniki
Oceny podróżnych
48
45
14
1
1
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
48
45
14
1
1
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
2 z 7 wśród 109 recenzji
Zrecenzowano: 15 sierpnia 2019

Kościół Św. Jana Chrzciciela leży na niewielkiej górce nad jeziorem Bohinj i razem z kamiennym mostem stanowi największą atrakcję tej okolicy. Zbudowany przed 1300 rokiem zachował wiele stylów architektonicznych. Interesująca jest rzeźbiona w drewnie głowa Św. Jana z 1380 roku. Całe wnętrze kościoła zawiera przepiękne freski, z których najstarsze są datowane na XIII wiek.Freski przedstawiają postaci 72 świętych i inne motywy. W kościele znajdziesz trzy różne ołtarze, z różnych wieków. Przy kościele znajduje się wieża dzwonnica, na którą warto wejść by podziwiać widoki na 4 strony świata. W jednym z okien skierowanych na północ znajdziesz zaznaczony fragment godła Słowenii - TRIGLAV a przy bardzo dobrej pogodzie ten najwyższy szczyt Słowenii powinien być widoczny właśnie na tle tego metalowego znaku. Bilet wstępu do kościoła i na wieżę kosztuje 5 euro.

Termin skorzystania z atrakcji: lipiec 2019
Dziękujemy, sanok2007
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Te recenzje zostały przetłumaczone automatycznie z języka angielskiego. Wyświetlić tłumaczenia automatyczne?
Zrecenzowano: 11 czerwca 2019

Termin skorzystania z atrakcji: maj 2019
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 9 maja 2019

Termin skorzystania z atrakcji: grudzień 2018
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 30 marca 2019

Termin skorzystania z atrakcji: marzec 2019
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 17 stycznia 2019

Termin skorzystania z atrakcji: grudzień 2018
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji