Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Wyróżnione recenzje
Atrakcja jeziora

Przepłynięcie tradycyjną łodzią na wyspę i powrót należy do najbardziej rozreklamowanych atrakcji... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 28 września 2018
Sierfly
,
Poznań, Polska
Piękne miejsce

Piękne miejsce, na miejscu wszystko czego potrzeba na wakacjach. Cudowny klimat, turkusowa woda... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 18 lipca 2018
A7075ZAjoannab
,
Katowice, Polska
z urządzeń przenośnych
Przeczytaj wszystkie recenzje (2 714)
  
Recenzje (2 714)
Filtruj recenzje
2 715 wyniki
Oceny podróżnych
1 354
880
391
69
21
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
1 354
880
391
69
21
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
1 z 6 wśród 2 715 recenzji
Zrecenzowano: 28 września 2018

Przepłynięcie tradycyjną łodzią na wyspę i powrót należy do najbardziej rozreklamowanych atrakcji miasteczka i myślę, że warto (cena biletu na osobę to 14 euro). Niestety czas przeznaczony na pobyt na wysepce to tylko 40 min i w tym czasie co najwyżej można wypić kawę i zjeść kawałek ciastka potica wypiekanego w kawiarni na miejscu. A gdzie podziwianie widoków, krótki spacer po wysepce i zwiedzanie kościoła (jeśli ktoś ma ochotę - atrakcja dodatkowo płatna 6 euro) czy galerii? Zdecydowanie za krótko, ale pewnie biznes musi się kręcić i im więcej rejsów łodzią, tym większy zarobek... Może jeśli ktoś jest dobry w negocjacjach i zdecyduje się na odwiedziny w niższym sezonie turystycznym uda mu się dogadać z inną łodzią odpływającą później (może to się wydawać dziwne, ale widziałam parę, która wyspy zwiedzać nie chciała lub nie mogła, zatem koniec języka za przewodnika). Można też samemu wynająć łódkę lub Supa, popłynąć na wyspę i oczywiście zostać tam dłużej.

Termin skorzystania z atrakcji: wrzesień 2018
Dziękujemy, Sierfly
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 17 sierpnia 2018 z urządzeń przenośnych

Z zewnątrz jak się patrzy z brzegu bardzo ładna. Jak już tam dopłynęliśmy wypożyczną łódką za 20 euro za godzinkę to okazała się brzydka. O zgrozo aby dostać się do kościoła trzeba zapłacić kolejne 6 euro od osoby. Tak więc lepiej popływać w koło wysepki. Pozdrawiam

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2018
Dziękujemy, Novac76
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 18 lipca 2018 z urządzeń przenośnych

Piękne miejsce, na miejscu wszystko czego potrzeba na wakacjach. Cudowny klimat, turkusowa woda, wycieczki, trasy górskie. Super

Termin skorzystania z atrakcji: lipiec 2018
Dziękujemy, A7075ZAjoannab
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 5 kwietnia 2018

Mówiąc szczerze miałem pecha. Najpierw przyjechałem oglądać to miejsce w strugach deszczu, a kilka dni później, kiedy świeciło piękne wiosenne słońce korek przy zjeździe z autostrady w kierunku Bledu uniemożliwił mi powtórne obejrzenie tego miejsca. Jednak nawet w strugach deszczu to miejsce robi wrażenie. Piękne otoczenie, górujący nad wszystkim zamek, wyspa na jeziorze i droga wokół niego składają się w jedną niepowtarzalna calosc, która po przekroczeniu granicy austriacko - słoweńskiej należy koniecznie zobaczyć. A dla podróżujących autem uwaga - zaparkujcie samochód jeszcze przed dotarciem do jeziora bo wokół niego możecie na próżno szukać parkingu.

Termin skorzystania z atrakcji: marzec 2018
Dziękujemy, Krzysztof S
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 30 stycznia 2018 z urządzeń przenośnych

Polecam spacer brzegiem jeziora od strony zamku
Można się dostać łodzią na wyspę
Nie należy się zrażać pogodą. W styczniu we mgle wygląda jeszcze lepiej niż latem w słońcu

Termin skorzystania z atrakcji: styczeń 2018
1  Dziękujemy, mojeg
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji