Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna Tripadvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Uzdrowisko Wieniec Zdrój - Centrum Spa
Zapisz
Wyróżnione recenzje
pandemia a sanatorium

Turnus rehabilitacji leczniczej w ramach prewencji zus układ krążenia 17.08.20-09.09.20r. w... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 6 października 2020
gonia_75
,
Lublin, Polska
moja opinia z pobytu

Właśnie skończyłem turnus od 07.07.2020 do 28.07. 2020r. Gdyby nie F A T A L N E... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 29 lipca 2020
rolandz439
Przeczytaj wszystkie recenzje (74)
  
Recenzje (74)
Filtruj recenzje
74 wyniki
Oceny podróżnych
14
18
17
9
16
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Oceny podróżnych
14
18
17
9
16
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
19 z 24 wśród 74 recenzji
Zrecenzowano: 19 sierpnia 2019

Na początek - młoda osoba z recepcji obsługiwała nas żując posiłek. Miejsce zdecydowanie nie dla Par, nie wiem czy dla kogokolwiek, wliczając pensjonariuszy. Odwiedzaliśmy tam osobę przebywającą w sanatorium i wykupilismy pełnopłatny kilkudniowy pobyt. Uzdrowisko przytłacza ogromem imitacji marmurów, pokoje w ciemnym smutnym wystroju, wszystko 'na bogato' z minionej epoki. Strefa saun ok. Jedzenie - dawno nie widziałam tak niskobudżetowej kuchni. Nadmieniam, że opisuję wersję komercyjną nie dla kuracjuszy, którzy po obiad tłoczyli sie w długiej upokarzającej kolejce co przypominao obóz koncentracyjny. Notabene obok zastawionego suto alkoholami z "górnej półki" komercyjnego barku. Ci bardziej zasobni portfelem mogli wykupic jedzenie na 'lepszej' sali. Goście komercyjni (na innej sali) mieli do wyboru kilka bemarów - z kluskami, ziemniakami, kaszą, smażoną kaczką lub żeberkami i czerstwym pieczywem na śniadanie. Wszyscy na parterze musieli wąchać zapachy pracującej kuchni. Za to codziennie wieczorem informowano nas o wieczorku tanecznym (bilety do kupiemia w recepcji!). Mama (osoba o kulach) musiała przemierzać ogromne sanatorium z jednego zabiegu na drugi pokonując bardzo długie dystanse -co było dla niej ogromnym problemem. Zdjęcie ogrodu reklamującego uzdrowisko, pochodzi chyba z okresu jego powstania, podczas naszego pobytu był to zarośnięty zielskiem i zaniedbany kawałek lasu. Jedyne sympatyczne miejsce (działająca fontanna) non stop okupowane było przez palaczy. Smutne i przygnębiające miejsce.

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2019
5  Dziękujemy, magdamat
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 13 sierpnia 2019

Wielka dziura dostałam skierowanie z NFZ do Wieńca mimo że już tam kiedyś byłam i nie miałam dobrych doświadczeń. Te wszystkie negatywne opinie to szczera prawda wszyscy tam narzekają. Dziwię się że tam wysyłają ludzi,w innych sanatoriach może są skromne warunki bytowe,ale na pewno bardziej dba się o kuracjuszy. Nie ma kompletnie co robić po zabiegach wszystko płatne i to nie mało,jedyna atrakcja to komary i kleszcze. Nie polecam nikomu tego miejsca

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2019
6  Dziękujemy, Beata K
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 6 sierpnia 2019

WIENIEC to totalna porazka szczegolnie dla starszych schorowanych ludzi. Moloch gdzie na wszystkim sie oszczedza. Od wczoraj zniknely serwetniki ze stolowki
Brak serwetek ...kiedy dostawa nie wiadomo. Dzisiaj zepsuta winda ludzie na wozkach nie moga dostac sie na zabiegi. W Hutniku w pokojach trzyosobowych rzeczy przechowuje sie w walizce ...szafa owszem dla jednej..dwoch osob. Kolejki kilometrowe na posilki. Kasa...kasa...za wszystko. To nie na kieszen biednego emeryta. Marmury to nie wszystko. Personel wiecznie niezadowolony pewnie placa grosze...

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2019
3  Dziękujemy, Kuracjisz
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 27 lipca 2019

Tak niemiłej obsługi w hotelu tej kategorii nigdy nie spotkałam. Panie i Pan w recepcji siedzą tam za karę, a każdy petent to intruz. Personel sprzątający bardzo życzliwy. Organizacja i zarządzanie pozostawia sobie wiele do życzenia. Byłam w tym hotelu świeżo po otwarciu i nie ma porównania do tego co jest w tej chwili. Omijać szerokim łukiem. Nie polecam.

Termin skorzystania z atrakcji: lipiec 2019
6  Dziękujemy, Jolanta100
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 20 czerwca 2019

byłam w senatorium na turnusie NFZ tragedia brak organizacji ogólny haos jedzenie pod psem. Jadłam wszystkie odmiany mielonego od pulpeta, klopsika na pożarskim kończąc a zielony groszek jest wszędzie oszczędzają tam gdzie nie trzeba poza tym opryskliwa obsługa szczególnie na sali jadalnej boją się byś nie wziął choć odrobiny więcej lipa nie polecam nikomu jakbym miała jechać prywatnie napewno bym nie pojechała, a ze skierowaniem nie ma się wyboru przestrzegam wszystkich

Termin skorzystania z atrakcji: czerwiec 2019
13  Dziękujemy, 123456789adam
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji