Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna Tripadvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

“Zielony Niedźwiedż w parku na Powiślu”
Zielony Niedźwiedź — recenzja

Zielony Niedźwiedź
Get food delivered
Nr 140 wśród 3 560 Restauracje (Warszawa)
Certyfikat jakości
Zakres cen: 7 USD - 47 USD
Kuchnie: Polska
Więcej informacji o restauracji
Informacje o restauracji
Polecane, biorąc pod uwagę: Kuchnia miejscowa
Opcje wyżywienia: Ogródek, Rezerwacje
Okolica: Śródmieście Północne
Opis: Kafe Zielony Niedźwiedź to warszawska restauracja, w której gotuje się tak jakby wojny nie było. Tak wyglądałaby kulinarna stolica środkowej Europy, gdyby nie została zniszczona ani przez bomby ani przez komunizm. Wszystko co najlepsze, podane w prosty sposób i oryginalna karta win z przewagą win węgierskich. Codziennie aktualizowane menu a w nim między innymi kaukaskie szaszłyki, ryby i owoce morza z Portugalii, genialne mięsa z małych polskich hodowli i delikatesowe półki. Tu dowiesz się wszystkiego o potencjale kulinarnym Polski.
Zrecenzowano 10 września 2019

To był mój kolejny raz w tym miejscu. Najbardziej zachwyciła mnie lokalizacja - wśród drzew i krzewów parku przy stacji kolejki miejskiej Warszawa Powiśle. Spośród przekąsek zachwycił mnie tatar, znakomicie wyrobiony, subtelnie doprawiony. Świetny wybór win.

Termin wizyty: wrzesień 2019
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
2  Dziękujemy, Andrzej R
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Jan Mateusz B, Właściciel, Zielony NiedźwiedźOdpowiedź udzielona 28 listopada 2019

Można nawet powiedzieć, że jesteśmy wręcz ukryci wśród drzew w centrum miasta. A skoro lubi Pan zarówno tatara jak wino, prosimy spróbować tę przystawkę w towarzystwie Iraaduss'a znad Renu. Do zobaczenia kolejny raz!

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Napisz recenzjęRecenzje (220)
Oceny podróżnych
Typ podróżnego
Okres roku
Język

51 z 55 wśród 221 recenzji

Zrecenzowano 19 sierpnia 2019

Wybraliśmy się z mężem na kolację do Zielonego Niedźwiedzia drugi raz, bo za pierwszym jedzenie było tak pyszne, że do tej pory ze smakiem wspominamy. Druga wizyta pozostawiła taki niesmak, że nigdy więcej tam się nie pojawimy. Ocena 3/5 jest tylko i wyłącznie za jedzenie, jego wygląd i przede wszystkim smak. Gdybym miała oceniać tylko to, ocena byłaby maksymalna, jednak to jak zostaliśmy potraktowani przez kelnera było okropne. Zostaliśmy posadzeni zaraz przy toaletach, przy czym reszta sali miała zajęte tylko dwa stoliki i mogliśmy usiąść tam, ale gorsze było to, że gdy mąż poprosił o zmianę stolika bo było mi tam po prostu chłodno, kelner nawet się nie odezwał i zamknął drzwi restauracji (to miało chyba sprawić, że będzie cieplej, nie wiem). Po tym stwierdziliśmy, że zamówimy tylko przystawki i nie będziemy siedzieć w miejscu gdzie traktuje się nas inaczej niż innych gości. Podano nam „czekadełko”, po czym kelner, jeszcze jak jedliśmy, zabrał nam talerzyki twierdząc, że już musi podać przystawki. Zimne przystawki, więc mogły spokojnie poczekać aż odłożymy chociażby sztućce. Dla nas był to znak, że ktoś chyba próbuje się nas jak najszybciej pozbyć. Poprosiłam o wino białe półwytrawne lub wytrawne, otrzymałam wino białe słodkie, owocowe. Nie wiem czy pan się pomylił, ale nie chciałam zwracać uwagi, bo obawiałam się że będzie jeszcze gorzej. Chciałam tylko skończyć kolację, wyjść i zapomnieć. Staraliśmy się być mimo wszystko mili, ale atmosfera jaką tworzył kelner była tak nieprzyjemna, że wyszliśmy źli, zniesmaczeni i zażenowani, że w tak świetnym miejscu zatrudnia się osoby, które nie mają za grosz kultury i skutecznie odstraszają. Mąż uznał ze brak napiwku będzie wystarczającym znakiem dezaprobaty, ale po miesiącu od tej kolacji dalej czuje niesmak przez to, jak kelner tej restauracji nas potraktował. Na miejscu właściciela zastanowiłabym się czy warto zatrudniać tego typu osoby, bo to rzuca spory cień na opinie o lokalu.

Termin wizyty: lipiec 2019
2  Dziękujemy, jezusmariabeata
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Jan Mateusz B, Właściciel, Zielony NiedźwiedźOdpowiedź udzielona 28 listopada 2019

Bardzo dziękujemy za obszerny komentarz oraz uznanie dla naszej kuchni. Trochę szkoda tej miesięcznej zwłoki - szybsza reakcja dała by nam wcześniejszą możliwość omówienia zdarzenia. Niewątpliwie kelner powinien przesadzić Państwa, jeżeli tego sobie Państwo życzyli, a inne stoliki były niezarezerwowane. Chcielibyśmy jednak zwrócić uwagę, że toalety znajdują się u nas w korytarzu oddzielonym od sali drzwiami a między tymi drzwiami a stolikiem, przy którym Państwo siedzieli jest duży i wysoki regał oraz kurtyna z naddatkiem oddzielające przestrzennie i wizualnie te dwa miejsca. Niezmiernie miło nam będzie, jeżeli jednak przyjdzie Państwu ochota "spróbować" Zielonego Niedźwiedzia po raz trzeci i powrócić do wrażeń z pierwszej wizyty.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 18 sierpnia 2019

Fantastycznie miejsce do zorganizowania spotkania ze znajomymi.Kameralna restauracja z ciekawym menu i obsługą na najwyzszym poziomie.

Termin wizyty: sierpień 2019
1  Dziękujemy, JerzySkorupski
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Jan Mateusz B, Właściciel, Zielony NiedźwiedźOdpowiedź udzielona 28 listopada 2019

Dziękujemy za uznanie! Niedźwiedź zawsze był towarzyski, stąd "duch" spotkań się tutaj unosi. Serdecznie zapraszamy ponownie!

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 11 sierpnia 2019

Byliśmy w "niedźwiedziu" wielokrotnie. Nie dość, że nigdy nie zawiódł to za każdym razem zachwycał. Kunszt kucharzy oraz przemiła i czujna obsługa sprawiają, że wizyta w tym miejscu to wielka przyjemność. Wspaniale przyrządzone potrawy, świetny wybór win (w tym świetne wina z Węgier) i najlepszy sernik jaki jadłem w życiu. Żadna babcia ciocia czy kupne nawet z drogich cukierniach. Tutaj należy zjeść na deser sernik.......choć inne desery też są pyszne. Od pierwszej wizyty również bardzo dobrze przyrządzone jest espresso (wg znajomych wszelkie kawowe wariacje też są smaczne).
Będziemy odwiedzać tą restauracje regularnie.

Termin wizyty: lipiec 2019
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
1  Dziękujemy, klusjan
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Jan Mateusz B, Właściciel, Zielony NiedźwiedźOdpowiedź udzielona 28 listopada 2019

Dziękujemy za wizytę i szczegółową opinię! Cieszymy się, że jest Państwu u nas przyjemnie i cieszy nas uznanie dla win węgierskich, które osobiście bardzo lubimy. Prosimy spełniać obietnicę i sumiennie nas odwiedzać!

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 14 lipca 2019 z urządzeń przenośnych

Jestem mocno rozczarowana organizacja w restauracji. 3/4 stolików wolnych, ale odmówiono nam obsługi ze względu na zbyt duża ilość gości, w stosunku do ilości miejsc, możliwych do obsłużenia. Zupełnie niezrozumiałe, czemu lokal tworzy taka ilość stolików, nie mając adekwatnych ilościowo pracowników do obsługi.

Termin wizyty: lipiec 2019
1  Dziękujemy, 796katarzynag
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Jan Mateusz B, Właściciel, Zielony NiedźwiedźOdpowiedź udzielona 28 listopada 2019

Dziękujemy za informację i rozumiemy rozczarowanie. Sprawa została omówiona z kelnerami. Przepraszamy za tę sytuację. Zachęcamy, aby rezerwować stolik telefonicznie, przez stronę www lub messengera.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.

Zielony Niedźwiedź — podobne obiekty, przeglądane przez podróżnych

Warszawa, Mazowieckie
 
Warszawa, Mazowieckie
Warszawa, Mazowieckie
 

Byłeś(-aś) w Zielony Niedźwiedź? Podziel się wrażeniami!

Napisz recenzję Dodaj zdjęcia

Właściciele: A jak Twoim zdaniem przedstawia się sytuacja?

Są Państwo właścicielami tego obiektu lub kierują nim? Warto zacząć nim zarządzać w celu między innymi udzielania odpowiedzi na recenzje i aktualizowania swojego profilu.

Zarządzaj swoim ogłoszeniem