Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
TripAdvisor
Warszawa
Opublikuj
Skrzynka odbiorcza
Wyszukaj

“Strefa skandalu”
Restauracja Strefa — recenzja

Restauracja Strefa
Nr 144 wśród 3 684 Restauracje (Warszawa)
Certyfikat jakości
Kuchnie: Włoska, Polska, Fusion
Więcej informacji o restauracji
Informacje o restauracji
Polecane, biorąc pod uwagę: Spotkania biznesowe
Opcje wyżywienia: Lunch, Rezerwacje
Opis: Miejsce to jest połączeniem kunsztu kulinarnego, eleganckiego wnętrza oraz przyjemnej atmosfery. Restauracja znajduje się w starym centrum Warszawy, w wiernie odrestaurowanej zabytkowej kamienicy. STREFA oferuje dania przyrządzone według autorskich i unikalnych receptur. Szefem kuchni jest Jarosław Walczyk, który należy do grona najlepszych mistrzów kulinarnych w kraju. Gotuje z pasją, zgodnie z nowoczesnymi trendami jednnocześnie odwołując się do tradycji. W przyrządzanym przez niego menu jest wiele dań z włoskim charakterem, ale nie brakuje też polskich akcentów. Jego specjalnością są ryby oraz owoce morza. STREFA oferuje również menu lunchowe w dwóch wariantach: pierwszy przygotowano z myślą o ludziach biznesu. Są to wyszukane, ale szybkie posiłki będące kwintesencją smaku i elegancji. Drugi wariant przewiduje spożycie posiłku w strefie Bar & Grill, gdzie można uczestniczyć w gotowaniu na żywo. To również doskonałe miejsce na poranną kawę, spokojne śniadania, intymne kolacje czy spotkania w gronie przyjaciół. Lokal jest przestronny i składa się z dwóch osobnych sal oraz baru i pomieszczenia VIP. Jasne, eleganckie wnętrza, wyszukane kremowe meble oraz stylowe dodatki zapewniają miły nastrój. Podsumowując, STREFA to miejsce gwarantujące pyszne jedzenie i znakomitą atmosferę w elegancko urządzonym lokalu.
Zrecenzowano 8 września 2019

W dniu 1 września 2019, przy okazji Festiwalu Singera z koncertem Nigela Kennedy'iego byliśmy na kolacji w tej restauracji w szerszym gronie. Był wybór 2 zestawów tzw. "menu festiwalowego". Dokonaliśmy wyboru. Kozi ser był we fryturze. Śledź nie do jedzenia. Policzki wołowe niejadalne, słone i tylko ten smak dominował w sosie. Sandacz - natomiast bez smaku. Na deser chałwa - lody nijakie i nie uratowały sytuacji. Pomimo rezerwacji otrzymaliśmy inne niż uprzednio uzgodniony stolik. Młody kelner - jako jedyny jasny punkt w całym wydarzeniu sprostał trudnemu zadaniu ratowania reputacji tej drogiej i - bez sensu - restauracji. Przykro to mówić - następny festiwal spędzimy w innej restauracji. Pomimo deklarowanego menu, które wyglądało imponująco, sytuację ratowało polskie wino z zachodniopomorskiego. Ale to za mało. Za mało, bo tego wina zabrakło.

Termin wizyty: wrzesień 2019
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
Dziękujemy, Janusz K
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Napisz recenzjęRecenzje (207)
Oceny podróżnych
Typ podróżnego
Okres roku
Język

1 z 5 wśród 207 recenzji

Zrecenzowano 10 czerwca 2019

Począwszy od otrzymania oferty na (15 os.), osobistym spotkaniu w Restauracji przed planowaną imprezą już wtedy poczułam się w tym miejscu wyjątkowo.

Restauracja spełniła moje 200 % oczekiwań!

Nie musiałam omawiać nic, tak jakby ktoś czytał w moich myślach. Ślicznie wywarzone wnętrze, bez przepychu i zbędnych bibelotów. Bardzo smaczne jedzenie, duży wybór win, widowiskowy sposób otwierania szampana, cudowna obsługa sprawiły, ze tego dnia czułam się wyjątkowo. Moi goście jak rownież ja byłam w tym miejscu po raz pierwszy i wszyscy byłiśby bardzo zadowoleni. Nie będę pisała, ze „ życzyłabym sobie i innym żeby takich miejsc było więcej” nie, nie jedynego czego mogę w tym miejscu życzyć to samych sukcesów Restauracji Strefa.

Dziękuję ;)

Termin wizyty: czerwiec 2019
Dziękujemy, Edith_00
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: FIKAdlagastronomii, Public Relations Manager, Restauracja StrefaOdpowiedź udzielona 13 czerwca 2019

Cudownie to słyszeć! Dziękujemy za polecenie, 5-cio gwiazdkową recenzję. Mamy nadzieję, do zobaczenia wkrótce.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 17 maja 2019 z urządzeń przenośnych

Już od jakiegoś czasu myślałem o wizycie w tym miejscu, no i w końcu nadszedł ten dzień, wieczór. Nie zawiodłem się. Bardzo dobre jedzenie. Tego dnia miałem ochotę na mięso, więc na początek wszedł tatar a później policzki wołowe. Lekki plus w stronę tatara. Na duży plus bardzo miła i profesjonalna obsługa. Kelner doskonale trafił z doborem wina. Polecam. Do zobaczenia

Termin wizyty: maj 2019
1  Dziękujemy, Wloski_smakosz
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: FIKAdlagastronomii, Public Relations Manager, Restauracja StrefaOdpowiedź udzielona 29 maja 2019

Cudownie to słyszeć! Dziękujemy za polecenie, 5-cio gwiazdkową recenzję. Mamy nadzieję, do zobaczenia wkrótce.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 20 lutego 2019 z urządzeń przenośnych

Bardzo dobre jedzenie i miła obsługa. Kaczka doskonała. Restauracja mieści się w samym centrum Warszawy, więc jest to dobra lokalizacja.

Termin wizyty: luty 2019
1  Dziękujemy, Natalcia26
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: FIKAdlagastronomii, Kierownik ds. PR, Restauracja StrefaOdpowiedź udzielona 2 marca 2019

Dziękujemy za polecenie i 5-cio gwiazdkową recenzję.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 13 lutego 2019 z urządzeń przenośnych

Do restauracji Strefa trafiliśmy przy okazji Fine Dining Week. Miejsce jest eleganckie, ale nie przytłacza. To co mnie zachwyciło to obsługa. Szarmancki kelner po kolei opisywał dania, a także idealnie dobrał do nich wina. Jedzenie rewelacyjne, pięknie podane, a przy tym idealnie doprawione. Próbowaliśmy wielu rzeczy, ale ośmiornica i stek z kalafiora z dodatkiem czarnuszki wygrały :) Na oklaski zasługują też desery. Polecam na wyjątkowe okazje, ale ja z ciekawości odwiedzę to miejsce przy najbliższej okazji, aby spróbować dań ze stałego menu.

Termin wizyty: luty 2019
Dziękujemy, iwona_240
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: FIKAdlagastronomii, Kierownik ds. PR, Restauracja StrefaOdpowiedź udzielona 2 marca 2019

Cudownie to słyszeć Pani Iwono. Fine Dining Week to dla nas możliwość pokazania uroków i smaków Strefy szerszej grupie Gości i cieszymy się, że zyskaliśmy w Pani nowego ambasadora :) Mamy nadzieję, do zobaczenia wkrótce.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.

Restauracja Strefa — podobne obiekty, przeglądane przez podróżnych

Warszawa, Mazowieckie
Warszawa, Mazowieckie
 
Warszawa, Mazowieckie
Warszawa, Mazowieckie
 
Warszawa, Mazowieckie
Warszawa, Mazowieckie
 

Byłeś(-aś) w Restauracja Strefa? Podziel się wrażeniami!

Napisz recenzję Dodaj zdjęcia

Właściciele: A jak Twoim zdaniem przedstawia się sytuacja?

Są Państwo właścicielami tego obiektu lub kierują nim? Warto zacząć nim zarządzać w celu między innymi udzielania odpowiedzi na recenzje i aktualizowania swojego profilu.

Zarządzaj swoim ogłoszeniem