Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Wyróżnione recenzje
Warto

Syrenka jest na elementem Rynku, czyli miejsca, które bardzo w Warszawie lubię. Sam pomnik warty... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 15 sierpnia 2019
Oczytany
,
Lublin, Polska
Piękna i majestatyczna

Co prawda na zdjęciu jest Syrenka ze starówki a opis dotyczy tej z Powiśla ale obie są piękne i... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 12 lipca 2019
Aleks M
Przeczytaj wszystkie recenzje (563)
  
Recenzje (563)
Filtruj recenzje
563 wyniki
Oceny podróżnych
205
231
115
7
5
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
205
231
115
7
5
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
2 z 7 wśród 563 recenzji
Zrecenzowano: 15 sierpnia 2019

Syrenka jest na elementem Rynku, czyli miejsca, które bardzo w Warszawie lubię. Sam pomnik warty zobaczenia. O ile się nie mylę, to w ostatnich latach dodano do niego elementy wodne, których nie pamiętam z poprzednich wizyt w stolicy.

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2019
Dziękujemy, Oczytany
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 13 sierpnia 2019

Przy Wybrzeżu Kościuszkowskim znajduje się przepiękny pomnik Warszawskiej Syrenki. To chyba najczęściej fotografowana kobieta w Warszawie ;-)
To też punkt obowiązkowy podczas spaceru szlakiem legend warszawskich.
Pomnik jest autorstwa Ludwiki Nitschowej, polskiej rzeźbiarki.

Termin skorzystania z atrakcji: czerwiec 2019
Dziękujemy, grytfus
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 12 lipca 2019

Co prawda na zdjęciu jest Syrenka ze starówki a opis dotyczy tej z Powiśla ale obie są piękne i majestatyczne i koniecznie trzeba je zobaczyć.

Termin skorzystania z atrakcji: lipiec 2019
Dziękujemy, Aleks M
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 22 marca 2019 z urządzeń przenośnych

Ta tutaj jest na brzegu Wisły jest jeszcze jedna w centrum miasta i ktoś nieopatrznie dodał zdjęcia pomnika w centrum miasta. Syrenka z Wybrzeża kościuszkowskiego była długo remontowana a dokładnie jej otoczenie i teraz niedawno została oddana oto nowe zdjęcia.

Termin skorzystania z atrakcji: marzec 2019
Dziękujemy, VisitorKiezix
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 21 marca 2019 z urządzeń przenośnych

Będąc w Warszawie nie można nie zobaczyć tego pomnika. Jest to bowiem symbol Warszawy i niesie za sobą przepiękna legendę. Gorąco polecam zobaczyć!

Termin skorzystania z atrakcji: lipiec 2018
Dziękujemy, PolskiWyjadacz
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji