Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

“Jeszcze tu wrócimy :)”
Bouillon — recenzja

Bouillon
Nr 519 wśród 3 463 Restauracje (Warszawa)
Zakres cen: 8 USD - 16 USD
Kuchnie: Polska
Więcej informacji o restauracji
Informacje o restauracji
Opcje wyżywienia: Rezerwacje
Opis: Akademia Smaku to Restauracja urokliwie usytuowana przy warszawskim Trakcie Królewskim . Wyrafinowane, przyjazne wnętrze i kameralny ogródek przypadną do gustu gościom ceniącym prostotę i elegancję. W karcie menu jest wiele smaków : przede wszystkim kuchnia polska , ale też włoska, francuska,. Tak smakuje nowoczesna kuchnia europejska. W karcie win zaś ciekawy i różnorodny wybór w dobrej ilości i w dobrej cenie. Stylowo, spokojnie i smacznie - to jest nasza filozofia istnienia.
Zrecenzowano 14 kwietnia 2017

Zajrzeliśmy do Bouillon, bo szukamy odpowiedniego miejsca na większe uroczyste spotkanie rodzinne i od razu na wstępie mogę powiedzieć, że to będzie to :) Wystrój niewielkiego lokalu jest elegancki, ale nie nachalny, obsługa bardzo miła i pomocna.
Zamówiliśmy polędwiczkę wieprzową sous vide i befsztyk z polędwicy - mięso było przygotowane idealnie, soczyste i smaczne, dodatkom też nic nie brakowało. Przyjemności smakowania dopełniło creme brulee i fondant czekoladowy, który rozpływał się na podniebieniu.
Było pysznie!

Termin wizyty: marzec 2017
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
Dziękujemy, kaja l
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Napisz recenzjęRecenzje (68)
Oceny podróżnych
Typ podróżnego
Okres roku
Język

1 z 5 wśród 68 recenzji

Zrecenzowano 17 marca 2017

Świetne miejsce dla wegetarian lubiących rybki i dobre wino. Mięsożercy też nie pożałują ;) Pyszna przystawka z buraka. Przyjemny klimat. Blisko starówki, a jednak cicho i kameralnie. Polecam

Termin wizyty: marzec 2017
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
2  Dziękujemy, aga0829
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 13 marca 2017 z urządzeń przenośnych

Aktualna nazwa restauracji to Bouillon.
Sałatka Nicejska niczym nie przypomina nicejskiej, niech was nie zwiedzie nazwa. Zupa cebulowa - ilość symboliczna, właściwa jako przystawka do 5 daniowego posiłku- zdecydowanie za słona, jak na klasyczną zupę cebulową zdecydowanie za mało sera na grzance ( praktycznie ilość śladowa), naleśniki w pomarańczach - jeśli lubicie nieprawdopodobny ulepek i symbolikę na talerzu to polecam. Espresso, Pani kelnerka zaczęła przygotowywać już w trakcie zupy, podane tradycyjnie po Polsku czyli razem z deserem ( a nie po, jak być powinno i jak to jest we Francji) - zupełnie zimne, O ZGROZO!
Jedyna dobra rzecz to bagietka podana przed posiłkiem - świeża i chrupiąca.
Już tu nie wrócę. Nie polecam.

Termin wizyty: marzec 2017
3  Dziękujemy, kamilaz517
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 23 stycznia 2017 z urządzeń przenośnych

Menu na tyle szerokie, że każdy znajdzie coś dla siebie. Szef Kuchni zasługuje na pochwały swietnie podane i bardzo smacznie dania. Gratulujemy Właścicielom poziomu - oby tak dalej. Pani Kelnerka choć jedna na sali dawała rade.

Termin wizyty: styczeń 2017
Dziękujemy, Daniel K
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 11 października 2016

naprawdę bardzo dobra kuchnia, ciekawe potrawy i łączenia smaków, nie jest to restauracja jedna z wielu - bywałem tam wiele razy i jeszcze się nie zawiodłem - krótka karta, konkretna i widać rękę artysty smaku..... prawdziwa sztuka w doborze składników i konstruowaniu potraw

Termin wizyty: listopad 2015
Dziękujemy, marcinGad
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.

Bouillon — podobne obiekty, przeglądane przez podróżnych

Warszawa, Mazowieckie
 
Warszawa, Mazowieckie
 
Warszawa, Mazowieckie
 

Byłeś(-aś) w Bouillon? Podziel się wrażeniami!

Napisz recenzję Dodaj zdjęcia

Właściciele: A jak Twoim zdaniem przedstawia się sytuacja?

Są Państwo właścicielami tego obiektu lub kierują nim? Warto zacząć nim zarządzać w celu między innymi udzielania odpowiedzi na recenzje i aktualizowania swojego profilu.

Zarządzaj swoim ogłoszeniem