Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
TripAdvisor
Warszawa
Opublikuj
Skrzynka odbiorcza
Wyszukaj

“Pyszne jedzenie i miła atmosfera”

Restauracja Kuznia Smaku
Nr 146 wśród 3 684 Restauracje (Warszawa)
Certyfikat jakości
Zakres cen: 4 USD - 7 USD
Kuchnie: Polska
Więcej informacji o restauracji
Informacje o restauracji
Opcje wyżywienia: Rezerwacje
Okolica: Śródmieście Północne
Opis: Kuźnia Smaku to restauracja z tradycja gdzie szefowie kuchni czerpiąc pomysły z różnorodności kulturowej, wykuwa wspaniałe smaki naszych potraw. Historia tego miejsca sięga czasów mieszczącej się tu w latach 20tych minionego wieku restauracji ''Mała Ziemiańska''. Tak jak przed laty tak i teraz tu, tworzy się historia współczesnych czasów gdzie nieodzownym elementem jest zawsze wyśmienita kuchnia. Wystrój lokalu nawiązuje klimatem do starej Warszawy oraz klasycznej miejskiej restauracji. Szefowie kuchni Marek Machała i Beniamin Matatow tworzą kulinarne dzieła oparte na dawnych przepisach wykorzystując przy tym regionalne produkty idące w parze z oferta lokalnych dostawców. W trakcie 20-letniej działalności Kuźni Smaku gościła i gości przy swych stołach wiele znamienitych osobowości, mieszkańców Warszawy i turystów chcących doznać smaku naszej kuchni. Pozwól nam wprowadzić Cie w kameralną atmosferę Warszawy tamtych lat...
Zrecenzowano 5 września 2019 z urządzeń przenośnych

Byłam w Kuźni z grupà przyjaciół z okazji urodziny dwóch z nich.
Zarówno jedzenie,obsługa jak i wystrój sà na najwyższym poziomie.
Wszyscy zjedlismy swoje dania do niemalże ostatniego kèsa.Polecam to miejsce każdemu kto lubi celebrowac posiłki w miejscu o wysokim standardzie!

Termin wizyty: wrzesień 2019
1  Dziękujemy, Nela E
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: KuzniaSmaku, Guest Relations Manager, Restauracja Kuznia SmakuOdpowiedź udzielona 4 tygodnie(-i) temu

Witam serdecznie,

Dziekujemy bardzoza tak piekny wpis o nas. Cieszę się ze wszystko smakowało i do zobaczenia w Kużni przy kolejnych okazjach.

Zespół Kuzni Smaku.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Napisz recenzjęRecenzje (201)
Oceny podróżnych
Typ podróżnego
Okres roku
Język

2 z 6 wśród 201 recenzji

Zrecenzowano 12 grudnia 2018

Kuźnię Smaku odwiedziliśmy 11.11.2018 rodzinnie. Niestety wołowiną ta restauracja nie stoi. Ani carpaccio, ani, tym bardziej, stek. Mięso było niesmacznie i gumowe. Jeżeli chodzi o inne dania to pure z batatów zdecydowanie "Zabił" smak ryby. Natomiast polska kuchnia bardzo dobra - żurek i kaczka - pychotka. Mimo wszystko ceny są zdecydowanie za wysokie jak na jakość dań.

Plus za animatora dla dzieci. jednak wewnętrzny kącik zabaw jak na tak dużą przestrzeń mógłby być lepiej zagospodarowany.

Termin wizyty: listopad 2018
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
Dziękujemy, Gosia K
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: KuzniaSmaku, Guest Relations Manager, Restauracja Kuznia SmakuOdpowiedź udzielona 7 czerwca 2019

Witam,
Dziękujemy za poświęcenie czasu na opowiedzenie nam o swoich doświadczeniach w Restauracji Kuznia Smaku.
Pamiętaj, że twoja opinia jest dla nas niezwykle cenna. Używamy tych informacji, takich jak Twoja, w celu ciągłego wprowadzania zmian.
Mamy nadzieję, że dasz nam szansę, aby goscic Cie w przyszłości.
Jeszcze raz dziękuję za wybranie naszej restauracji.
Z poważaniem,
Zaloga Kuznia Smaku

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 23 listopada 2018

W "Kuźni Smaku" zawitałem wraz z najbliższą Rodziną z okazji 30 urodzin. I to był strzał w dziesiątkę! Ale po kolei.

Przy rezerwowaniu stolika korespondencja wymieniana na bieżąco i wszystkie szczegóły były b. dobrze wyjaśnione, dlatego na miejscu nie zastałem nic niespodziewanego. Obsługa od razu zajęła się nami, począwszy od odbierania płaszczy i podania karty menu.

Na dania nie musieliśmy długo czekać, a co najważniejsze wszystkie zostały podane jednocześnie i każde z nich było wciąż ciepłe. Kelnerzy sprawnie obsługiwali, co i raz uzupełniając wino i polewając mocniejsze procenty. Na wszelkie prośby zaraz służyli radą i pomocą. Nie będę ukrywać - w każdej restauracji chciałbym być tak obsługiwany.

Co do samych posiłków muszę podkreślić, że porcje były naprawdę duże. Osobiście zamówiłem miodową kaczkę z pieca i była... co tu się rozpisywać - wyśmienita! Mogę polecić to danie każdej osobie, która zawita w Kuźni.

Sam wystrój bardzo przyjemny dla oka, można było się poczuć przytulnie. Panujący klimat bardzo mi podpasował, po części też dlatego, że były już rozwieszone ozdoby świąteczne. W tle spokojna muzyka, ale nie za głośno - rozmowy prowadzone były swobodnie bez potrzeby podnoszenia głosu.

Kończąc już - jeżeli ktoś będzie szukał restauracji w W-wie na zorganizowanie uroczystości obiadowej dla kilku osób będę mu polecał Kuźnię Smaku. A sam mam nadzieję, że jeszcze tu zawitam, bo wrażenie jakie pozostało po tamtym wieczorze cały czas ze mną jest! :)

Termin wizyty: listopad 2018
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
Dziękujemy, LKR040
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: KuzniaSmaku, Kierownik ds. PR, Restauracja Kuznia SmakuOdpowiedź udzielona 25 listopada 2018

Witam,

dziękuję za poświęcony czas i za tak bardzo dobra opinię.

Cieszę się ze kolacja udała się i że wszystkim a specjalnie Panu jako głównej osobie tego wieczoru wszystko smakowało.

Nie omieszkam podzielić się tą opinia z pracownikami restauracji.


Jeszcze raz bardzo dziękuję za miłe słowa i zapraszam do Kuźni Smaku przy wszelkich innych okazjach.


Pozdrawiamy
Zespól Restauracji Kuźnia Smaku

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 6 września 2018 z urządzeń przenośnych

Świetne, domowe lunche. Urozmaicone. Jesteśmy tam kilka razy w tygodniu i jest naprawdę smacznie, a ceny z karty przyzwoite, lunche za jedyne 19 zł.
Piękny wystrój w restauracji. Zawsze świeże kwiaty.

Termin wizyty: wrzesień 2018
Dziękujemy, anastazja007
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: KuzniaSmaku, Kierownik ds. PR, Restauracja Kuznia SmakuOdpowiedź udzielona 7 września 2018

Drogi Gościu,

dziekuje w imieniu calej zalogi Restarucji Kuznia Smaku za wpis i uznanie. Zapraszamy i obiecujemy pełną satusfakcję naszych gości.

Zapraszam do dalaszego nas odwiedzania.Wkrótce nowe dania, nowa, urozmaicona karta menu.

Pozdrawiamy
Zespół Kuznia Smaku

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 24 sierpnia 2018

Klimatyczne wnętrze. Restauracja znajduje się przy hotelu, ale miałam wrażenie, że egzystuje jako niezależny byt. Jedzenie było bardzo smaczne, porcje bardzo duże. Świetnie dobrane wino. Kelnerzy (chłopak i dziewczyna) na najwyższym poziomie.
Szef kuchni bardzo miły.

Termin wizyty: sierpień 2018
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
Dziękujemy, 399Anna
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: KuzniaSmaku, Guest Relations Manager, Restauracja Kuznia SmakuOdpowiedź udzielona 29 sierpnia 2018

Witam,
dziękuję bardzo za komentarz i zapraszamy do nas ponownie :)

Pozdrawiamy
Zespół Kuźnia Smaku

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.

Restauracja Kuznia Smaku — podobne obiekty, przeglądane przez podróżnych

Warszawa, Mazowieckie
Warszawa, Mazowieckie
 
Warszawa, Mazowieckie
 

Byłeś(-aś) w Restauracja Kuznia Smaku? Podziel się wrażeniami!

Napisz recenzję Dodaj zdjęcia

Właściciele: A jak Twoim zdaniem przedstawia się sytuacja?

Są Państwo właścicielami tego obiektu lub kierują nim? Warto zacząć nim zarządzać w celu między innymi udzielania odpowiedzi na recenzje i aktualizowania swojego profilu.

Zarządzaj swoim ogłoszeniem