Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

“Pysznie!”

Platter by Karol Okrasa
Zarezerwuj stolik
2
pon., 21.10
20:00
Nr 51 wśród 3 684 Restauracje (Warszawa)
Certyfikat jakości
Zakres cen: 17 USD - 43 USD
Kuchnie: Polska
Więcej informacji o restauracji
Informacje o restauracji
Polecane, biorąc pod uwagę: Kuchnia miejscowa, Romantyczny, Spotkania biznesowe, Specjalne okazje
Opcje wyżywienia: Po godzinach, Lunch, Obiad, Rezerwacje
Zrecenzowano 3 tygodnie(-i) temu

Urocze miejsce na wyjątkową okazję. Elegancki wystrój, miła i nienachalna obsługa, a jedzenie smaczne.

Termin wizyty: czerwiec 2019
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
Dziękujemy, Emilia K
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Napisz recenzjęRecenzje (478)
Oceny podróżnych
Typ podróżnego
Okres roku
Język

3 z 7 wśród 478 recenzji

Zrecenzowano 9 lipca 2019

Do restauracji poszłam w ramach oblewania dobrego wyniku maturalnego syna. Zamówiliśmy menu degustacyjne z 8 dań. Cudowne pierogi z serem i botwiną, bajeczny deser. Nie jest to moja pierwsza wizyta w tego typu restauracjach tak wiec wiem czego się spodziewać. Jedzenie było bardzo dobre minus za atmosferę. Nie wiem czy była to wina deszczowej pogody czy ogólnie terminu ale w restauracji panował tłok i harmider w efekcie czułam się trochę tak jak w barze szybkiej obsługi - za dużo stolików na za małej przestrzeni ale to chyba wina lokalizacji. Goście w większości przypadków obcokrajowcy - polaków jak na lekarstwo. Polecam ale z mieszanymi uczuciami z jednej strony te cudowne pierogi z drugiej gdybym nie wręczyła pani od zarządzania stolikami mojego zdjętego płaszcza to chyba przyszłoby mi w nim siedzieć.

Termin wizyty: lipiec 2019
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
4  Dziękujemy, Malgosia77
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 17 czerwca 2019

Bardzo miły lokal, wszystkie zamówione dania bardzo dobre. Bardzo miły Pan, który nas obsługiwał musiał czasami pytać kucharza o składniki dań, o które pytaliśmy. Dobrze dobrane wina ale ich ceny mocno przesadzone.

Termin wizyty: maj 2019
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
1  Dziękujemy, jarekd318
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: ICWarsaw, S&M, Platter by Karol OkrasaOdpowiedź udzielona 8 lipca 2019

Panie Jarosławie,
Dziękujemy bardzo za dodanie opinii na Trip Advisor.
Cieszymy się, że zamówione dania przypadły do gustu.
Mamy nadzieję, że odwiedzi Pan ponownie naszą restaurację.

Pozdrawiamy Platter Team

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 18 marca 2019 z urządzeń przenośnych

Menu degustacyjne 8 dań, 3 z nich były dobre. Przerost formy nad treścią. Połączenia smaków nie trafione, dania ciężkie i wręcz męczące. Nie polecam

Termin wizyty: marzec 2019
6  Dziękujemy, AgnesM1159
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 10 marca 2019 z urządzeń przenośnych

Restauracja zdecydowanie NIE jest przereklamowana. Wspaniała obsługa kelnerska nie pozwalała na siebie czekać zbyt długo, co chwila ktoś przynosił kolejna potrawę, oferował wino, dolewkę, puste talerze błyskawicznie zabierane. Zwracam na to uwagę, bo już nie raz miałem z tym problem w 5 gwiazdkowych restauracjach. Menu degustacyjne wyśmienite, każda potrawa trzymała poziom. Wspaniały dobór win, wyśmienity szampan na przywitanie. Deser - brownie, ze śliwka wędzoną miał niesamowity, oryginalny posmak. Tarta cytrynowa bardzo dobra, ale już tak nie zachwycała, chociaż kozi ser bardzo mi smakował. Co do klimatu, to w pewnym komencie usłyszeliśmy wspaniałą grę na fortepianie, aż się zdziwiliśmy, bo nie zauważyliśmy go na wejściu. Ogromna różnica w porównaniu do muzyki puszczanej z głośnika. Ogólnie gorąco polecam. Dorównuje czołówce najlepszych restauracji w Warszawie, ale raczej nich nie przebija.

Termin wizyty: marzec 2019
Dziękujemy, maciejg285
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: ICWarsaw, Public Relations Manager, Platter by Karol OkrasaOdpowiedź udzielona 17 kwietnia 2019

Szanowny Panie Macieju, serdecznie dziękujemy za tak pozytywną i szczegółową recenzję. Bardzo nam miło, że menu degustacyjne i dobrane wina oraz szampan przypadły Panu do gustu. Muzyka na żywo w wykonaniu naszego pianisty Alberta to miłe urozmaicenie, które często staramy się wprowadzać do restauracji w trakcie kolacji. Wierzymy, że tworzy ona wyjątkową atmosferę. Dziękujemy za zwrócenie na to uwagi i docenienie. Zastanowimy się również, jak sprawić aby tarta cytrynowa następnym razem Pana zachwyciła. Będzie nam niezwykle miło gościć Pana u nas ponownie!
Z poważaniem,

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.

Platter by Karol Okrasa — podobne obiekty, przeglądane przez podróżnych

Warszawa, Mazowieckie
Warszawa, Mazowieckie
 
Warszawa, Mazowieckie
 

Byłeś(-aś) w Platter by Karol Okrasa? Podziel się wrażeniami!

Napisz recenzję Dodaj zdjęcia

Właściciele: A jak Twoim zdaniem przedstawia się sytuacja?

Są Państwo właścicielami tego obiektu lub kierują nim? Warto zacząć nim zarządzać w celu między innymi udzielania odpowiedzi na recenzje i aktualizowania swojego profilu.

Zarządzaj swoim ogłoszeniem