Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Otwarte dzisiaj: 10:00 - 19:00
Wyróżnione recenzje
Ferie w Warszawie

Ciekawe przeżycie dla kogoś nieobytego z papugami, gdzie może je pokarmić, poczuć pazurki na sobie... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 2 lutego 2019
ls762
,
Wołomin, Polska
z urządzeń przenośnych
Kolorowe ptaki

Dzieci zachwycone :) W papugarni Carmen jest ok 120 ptaków, przepiękne, kolorowe, głośne i chętnie... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 20 października 2018
Kropka_KK
,
Pruszków, Polska
Przeczytaj wszystkie recenzje (11)
  
Recenzje (11)
Filtruj recenzje
11 wyniki
Oceny podróżnych
7
3
1
0
0
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
7
3
1
0
0
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
6 z 11 wśród 11 recenzji
Zrecenzowano: 25 lutego 2018

Sporo ptaków, na miejscu można kupić odpowiedni dla nich pokarm, a jednak wrażenia średnie. Ptaki są przejedzone i wcale niezbyt chętne by siadać na ręce itp, na co czekają dzieci. Jest tam dziwny zapach - chyba trociny, dostlaiśmy dziwnego kaszlu i było zimno. znaczy ok 16 stoponi - papugi nie lubią przypadkiem cieplej?
Cześć osób, kótra była zachwycona. Ale podobno pierwszy raz widzieli tak blisko papugi, my już w kilku różnych miejscach..

Termin skorzystania z atrakcji: luty 2018
Dziękujemy, Zosia K
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: AniaP1672, Kierownik ds. gości, Papugarnia CarmenOdpowiedź udzielona 18 listopada 2018

Dzień dobry Pani Zosiu :)
Ptaki nie są przejedzone- nie da się sprawić, by papuga była przejedzona. Papugi powinny a nawet muszą jeść cały dzień. Mają do tego przystosowany układ pokarmowy.
Papugi rano dostają śniadanie, w ciągu dnia szaszłyki i wieczorem również kolacje. Są to owoce i warzywa. Także w ciągu dnia papużki mają stały dostęp do suchej karmy na swoich strefach. Wcale nie muszą podchodzić do człowieka, by zjeść. Nie każda musi mieć na to ochotę. Prosilibyśmy więc mieć na uwadze, że nasze papugi nie przychodzą do ludzi, ponieważ są głodne, tylko robią to kiedy mają na to ochotę :)To żywe zwierzątko. Ma swoje humory, może być bardziej lub mniej zmęczone i wcale nie musi mieć zawsze ochoty przychodzić. Rozumiemy, że dla dzieci to duża atrakcja, ale proszę pamiętać, że wiele zależy od zachowania dzieci. Jeśli dziecko jest spokojne, opanowane i nie jest w stosunków ,,nachalne" papużka z chęcią przyjdzie. Jeżeli jednak zachowuje się niespokojnie papużka nigdy nie zaryzykuje i nie podejdzie do ,,niestabilnego człowieczka" ;). Dlatego tak ważne jest mentalne przygotowanie dzieci do tej wizyty i wytłumaczenie, że będą miały do czynienia z żywymi zwierzętami posiadającymi wolną wolę.
A co do drugiego pytania- nie, papużki nie lubią cieplej ;) Papugi są dostosowane do naszych warunków, bez problemu przeżywają na zewnątrz nasze zimy więc nie straszne im niższe temperatury. Wręcz przeciwnie- musimy dopasowywać w miarę możliwości temperaturę na hali do tej zewnętrznej, by utrzymać komfort dla ptaków. Te papużki nie są wyłącznie ciepłolubne i zdrowsze dla nich są zmiany temperatur zależnie od pory roku.
Co do zapachu- mamy ponad 100 papug. Na hali musi być charakterystyczny dla nich zapach, takie uroki zwierząt ;)

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Te recenzje zostały przetłumaczone automatycznie z języka angielskiego. Wyświetlić tłumaczenia automatyczne?
Zrecenzowano: 27 lutego 2018

Termin skorzystania z atrakcji: luty 2018
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 9 sierpnia 2018
Tłumaczenie Google

Termin skorzystania z atrakcji: lipiec 2018
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 21 lipca 2018 z urządzeń przenośnych
Tłumaczenie Google

Termin skorzystania z atrakcji: lipiec 2018
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 22 lutego 2018
Tłumaczenie Google

Termin skorzystania z atrakcji: luty 2018
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji