Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna Tripadvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Otwarte dzisiaj: 10:00 - 18:00
Zapisz
Wyróżnione recenzje
Wspaniała przygoda dla dużych i małych

Jedno z najfajniejszych muzeów w Warszawie. Godziny zabawy przy interaktywnych grach, mnóstwo... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 23 sierpnia 2020
Campanellino2014
,
Warszawa, Polska
Zwiedzanie, zaskakujące miejsce

Nie był to cel naszej wizyty, ale przechodząc wstąpiliśmy. Zwiedzanie zabrało nam 1,5h. Świetnie... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 25 lipca 2020
mirosm
,
Mikołów, Polska
z urządzeń przenośnych
Przeczytaj wszystkie recenzje (73)
  
Recenzje (73)
Filtruj recenzje
73 wyniki
Oceny podróżnych
60
11
2
0
0
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
60
11
2
0
0
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
15 z 20 wśród 73 recenzji
Zrecenzowano: 20 sierpnia 2019

Trafiliśmy do Muzeum dosyć przypadkowo, po wyczytaniu recenzji w internecie.
Miejsce bardzo przyjazne, miła ochrona i obsługa.

Samo Muzeum posiada kilka poziomów zwiedzania, atrakcje są podzielone tematycznie wg historii (linii czasu). Mamy więc ekspozycje z początkami pieniądza, pierwsze monety. Historia jest fajnie prezentowana z licznymi wstawkami multimedialnymi. Ciekawe wizualizacje np giełdy, do tego ekspozycje maszyn do tworzenia pieniędzy.
Bardzo ciekawa atrakcja do miłego spędzenia czasu z dala od tłumów (przynajmniej w naszym przypadku).

Polecamy jako odskocznię :)
No i można sobie wydrukować banknoty :)

Pozdrawiam,

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2019
Dziękujemy, Przemyslaw B
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 20 sierpnia 2019 z urządzeń przenośnych

Bardzo wartościowe miejsce, na które trzeba poświecić trochę czasu-na szybkiego i tak zajęło nam prawie 2 godziny. Ale naprawdę warto.

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2019
Dziękujemy, Amal150309
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 19 sierpnia 2019

Miejsce będące w cieniu tak rozreklamowanych miejsc jak Muzeum Powstania czy Muzeum Żydów Polskich.
Widać, że możny właściciel i sponsor (NBP) przyłożył się aby wizyta była udana.
Historia pieniądza pokazana w niebanalny nowoczesny sposób, kolekcja złotych monet, złota sztaba do potrzymania czy możliwość wykonania własnego pieniądza to część atrakcji tego miejsca do którego wstęp jest (a może był?!) absolutnie bezpłatny.

Termin skorzystania z atrakcji: marzec 2019
Dziękujemy, takasytuacja77
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 17 sierpnia 2019

Miejsce , które absolutnie trzeba odwiedzić. Co roku zwiedzamy Warszawe po kawałeczki , tym razem trafiliśmy na świętokrzyską do centrum pieniadza. Wspaniała wystawa , niesamowita wiedza o pieniądzu , handlu i mechanizmach handlowych od zarania dziejów ludzkości po dzień dzisiejszy. Cudowne eksponaty wkomponowane w świetnie zorganizowane wnętrza. Duży kawałek historii Polski dla miłośników naszej ojczyzny , dla nastolatków świetna lekcja ekonomii. Koniecznie doradzam zwiedzanie z przewodnikami audio!! 3.5 godziny fantastycznej przygody!
Szkoda , że dotychczas przewodniki audio tylko w j.polskim i angielskim ! Miejsce , do którego trzeba zaglądnąć!

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2019
Dziękujemy, 1ntd
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 9 sierpnia 2019

Centrum Pieniądza NBP - to chyba jedno z fajniejszych miejsc w Warszawie pod względem edukacyjno - poznawczo - muzealnym. ('muzealnym' już w nowym rozumieniu muzeum - poczuj, dotknij, zrób to sam!)
Miejsce zrobione z rozmachem (NBP ma pieniądze;) i bardzo przemyślane, każdy element przyciąga uwagę i angażuje do zabawy i zdobywania wiedzy. - różne wystawy, interaktywnie, można sobie wybrać wedle upodobań - historia pieniądza, współczesne rozwiązania finansowe, giełda, skarbiec, produkcja pieniądza, fałszerstwa, aleja bankowa. W ciągu roku zajęcia tematyczne dla grup szkolnych. ,
Miejsce interesujące i dla dzieci i dla dorosłych. I uwaga: za darmo!
Polecam na 100%, ciesze się, że powstają takie miejsca - interaktywna edukacja dla wszystkich, i to za darmo.

Termin skorzystania z atrakcji: wrzesień 2018
1  Dziękujemy, polalo
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji