Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Otwarte dzisiaj: 10:00 - 18:00
Wyróżnione recenzje
Polecam

Super! Wybrałyśmy sie z grupka znajomych i akurat trafilysmy na pokaz anglojęzyczny (tzn po polsku... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano 3 dni temu
507agataf
z urządzeń przenośnych
Weekend w Toruniu

Żywe Muzeum Piernika to obowiązkowy punkt podczas zwiedzania Torunia. Bardzo dobrze przygotowany... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano 4 dni temu
Michal B
z urządzeń przenośnych
Przeczytaj wszystkie recenzje (1 337)
  
Recenzje (1 337)
Filtruj recenzje
1 337 wyniki
Oceny podróżnych
1 092
179
46
13
7
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
1 092
179
46
13
7
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
18 z 23 wśród 1 337 recenzji
Zrecenzowano: 3 września 2019

Miejsce bardzo klimatyczne, a zapach obłędny :) Osoby tam pracujące bardzo miłe i świetna atmosfera tam panuję. Uważam że to obowiązkowy punkt na mapie Torunia. Na prawdę wato :)

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2019
Dziękujemy, lilenci
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Muzeum_Piernika, Ekipa Żywego Muzeum Piernika , Żywe Muzeum PiernikaOdpowiedź udzielona 4 września 2019

Zgadzamy się - zapach piernika jest najpiękniejszym na świecie!
Zgadzamy się również co do atmosfery, przy robocie - musi być najlepsza. Jednak przyznajemy, że to nie tylko my ją budujemy, także Ty miałaś w tym swój udział. Za to, za wspólne pierniczenie i tę recenzję dziękujemy.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 2 września 2019 z urządzeń przenośnych

Pomysł na biznes bardzo fajny. Atrakcja głównie dla najmłodszych, aczkolwiek dzieci przekrzykując się zagłuszają prowadzących. Niestety odniosłem wrażenie że osobom pracującym w muzeum piernika głównie zależy na pieniążkach a nie na interakcji z gośćmi. Ceny są optymalne więc pójść zapewne warto ale niczego konkretnego się z tego miejsca nie wyniesie, no poza nieswoim piernikiem...

Termin skorzystania z atrakcji: wrzesień 2019
Dziękujemy, pzmudatrzebiatowski
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Muzeum_Piernika, Ekipa Żywego Muzeum Piernika , Żywe Muzeum PiernikaOdpowiedź udzielona 4 września 2019

Przykro nam, że wizyta w naszym muzeum nie spełniła Pana oczekiwań.
Zwykle słyszymy, że nasze miejsce jest dobre zarówno dla młodszych, jak i starszych gości. Bardzo staramy się, by tak było. Pragniemy również, by każdy czuł się na pokazie komfortowo. Chcemy, by w tym czasie panowała miła i niespieszna atmosfera. Staramy się dbać o każdego gościa osobno i wszystkich razem. Przykro nam, że Pana odczucia były inne.
Ponieważ nieczęsto dostajemy mało pochlebne opinie, są one dla nas bardzo cenne. Dlatego bardzo dziękujemy za Pana wkład w nasz rozwój. Bylibyśmy zobowiązani, gdybyśmy mogli poznać więcej szczegółów Pana wizyty, prosimy o kontakt mailowy: muzeumpiernika@muzeumpiernika.pl.
Mamy nadzieję, że odwiedzi Pan Toruń ponownie i że jednak zajrzy Pan do nas przy tej okazji, a nam uda się oczarować Pana jak większość dotychczasowych gości.
Ślemy piernikarskie pozdrowienia i życzymy wielu pięknych miejsc na turystycznych szlakach.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 1 września 2019 z urządzeń przenośnych

Dużo dowiesz się o piernikach ale nie w tradycyjnym stylu. Muzeum bardzo interaktywne. Sam stworzysz piernika.

Termin skorzystania z atrakcji: wrzesień 2019
1  Dziękujemy, BartNiczy
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Muzeum_Piernika, Ekipa Żywego Muzeum Piernika , Żywe Muzeum PiernikaOdpowiedź udzielona 3 września 2019

Wszak nie ma lepszej pamiątki z Torunia niż samodzielnie piernik wypichcony i nie ma lepszej sposobności do nauki niż ciężka robota!
Dziękujemy za wspólny czas i tę recenzję, bywaj w zdrowiu i piernicz jak najwięcej.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 31 sierpnia 2019 z urządzeń przenośnych

Atrakcja która prawie wszystkich angażuje do zabawy. Ciekawe słownictwo i swojskie zwroty. Każdy dostanie piernika którego sam zrobi.

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2019
Dziękujemy, 274andrzejj
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Muzeum_Piernika, Ekipa Żywego Muzeum Piernika , Żywe Muzeum PiernikaOdpowiedź udzielona 3 września 2019

Wiedźma, Mistrz i fabrykanci starają się angażować do roboty wszystkich - nie ma opierniczania się!
Dzięki temu teraz możesz legalnie w domu pierniczyć. Mamy nadzieję, że będziesz to czynić jak najczęściej i że pochwalisz się nam efektami swej pracy. Bywaj w zdrowiu i odwiedź Toruń i nas jeszcze kiedy!

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 30 sierpnia 2019 z urządzeń przenośnych

To miejsce jest urocze! Jeśli chcesz poznać historie toruńskich pierników to koniecznie powinieneś odwiedzi to muzeum. Show w formie zabawy i super prezentacji sprawi, ze ani przez chwile nie poczujesz nudy a całość trwa ok 1,5h. Wejście jest płatne o każdej pełnej godzinie. Najlepiej zarezerwować bilet online na ich stronie gdyż liczba miejsc jest ograniczona.

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2019
Dziękujemy, bluebird4007
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Muzeum_Piernika, Ekipa Żywego Muzeum Piernika , Żywe Muzeum PiernikaOdpowiedź udzielona 3 września 2019

Musimy przyznać, że i Ty uroczo wyglądasz przy robocie. ;)
Cieszymy się, że wizyta w naszym muzeum sprawiła Ci tyle radości i mamy nadzieję, że w czerepie wiedza jakaś się ostała.
Dziękujemy za wspólny czas i tę recenzję. Piernicz jak najwięcej - teraz możesz!

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji