Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Otwarte dzisiaj: 10:00 - 18:00
Wyróżnione recenzje
Polecam

Super! Wybrałyśmy sie z grupka znajomych i akurat trafilysmy na pokaz anglojęzyczny (tzn po polsku... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano 3 dni temu
507agataf
z urządzeń przenośnych
Weekend w Toruniu

Żywe Muzeum Piernika to obowiązkowy punkt podczas zwiedzania Torunia. Bardzo dobrze przygotowany... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano 4 dni temu
Michal B
z urządzeń przenośnych
Przeczytaj wszystkie recenzje (1 337)
  
Recenzje (1 337)
Filtruj recenzje
1 337 wyniki
Oceny podróżnych
1 092
179
46
13
7
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
1 092
179
46
13
7
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
22 z 27 wśród 1 337 recenzji
Zrecenzowano: 30 sierpnia 2019 z urządzeń przenośnych

To miejsce jest urocze! Jeśli chcesz poznać historie toruńskich pierników to koniecznie powinieneś odwiedzi to muzeum. Show w formie zabawy i super prezentacji sprawi, ze ani przez chwile nie poczujesz nudy a całość trwa ok 1,5h. Wejście jest płatne o każdej pełnej godzinie. Najlepiej zarezerwować bilet online na ich stronie gdyż liczba miejsc jest ograniczona.

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2019
Dziękujemy, bluebird4007
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Muzeum_Piernika, Ekipa Żywego Muzeum Piernika , Żywe Muzeum PiernikaOdpowiedź udzielona 3 września 2019

Musimy przyznać, że i Ty uroczo wyglądasz przy robocie. ;)
Cieszymy się, że wizyta w naszym muzeum sprawiła Ci tyle radości i mamy nadzieję, że w czerepie wiedza jakaś się ostała.
Dziękujemy za wspólny czas i tę recenzję. Piernicz jak najwięcej - teraz możesz!

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 26 sierpnia 2019

Moim zdaniem to miejsce nie jest muzeum w ścisłym tego słowa znaczeniu. To raczej show którego tematem przewodnim jest historia pierników. W części pierwszej uczestniczymy w wypiekaniu pierników metodą średniowieczną, sporo śmiechu dzięki prowadzącym - Wiedźmie i Mistrzowi. Druga część to opowieści Siostry i Brata z początku XX wieku. Bardzo fajnie, dzieci i dorośli się bawią i śmieją. Szkoda że zrobionych samodzielnie pierników nie można zjeść.

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2019
1  Dziękujemy, Robert K
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Muzeum_Piernika, Ekipa Żywego Muzeum Piernika , Żywe Muzeum PiernikaOdpowiedź udzielona 27 sierpnia 2019

Nie ma co żałować, zachowując wstrzemięźliwość, oszczędzając przed zjedzeniem pierniki, zachowujecie wspaniałą pamiątkę z pobytu w Toruniu. Nie ma przecie lepszej nad piernik samodzielnie wypichcony!
Radujemy się, że wizyta w naszym muzeum sprawiła Ci tyle edukacyjnej frajdy. Mamy nadzieję, że nie zapomnisz nauk Mistrzowskich i będziesz pierniczył w domowym zaciszu.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 21 sierpnia 2019 z urządzeń przenośnych

Najfajniejsze miejsce w Toruniu. Na prawdę warto odwiedzić, szczególnie z dziećmi, będzie trochę historycznie, ciekawie i śmiesznie. Wielkie brawa dla osób prowadzących, Mistrza, Wiedzmy, Sióstr itd.

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2019
Dziękujemy, warjacek
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Muzeum_Piernika, Ekipa Żywego Muzeum Piernika , Żywe Muzeum PiernikaOdpowiedź udzielona 27 sierpnia 2019

Skaczemy z radości w niebiosa czytając tak miłe słowa!
Dziękujemy za wspólny czas i tę recenzję. Mamy nadzieję na kolejne spotkanie przy okazji Twej następnej wyprawy do Torunia.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 21 sierpnia 2019 z urządzeń przenośnych

Bawiłam się bardzo dobrze,troszkę żałowałam że nie można zjeść tego piernika . Aczkolwiek polecam kupić w sklepiku , naprawdę były pyszne
Pamiątka ładna ,widać że fajni młodzi ludzie prowadzą pokazy. Ogólnie polecam dla rodzin.

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2019
Dziękujemy, 815dominikab
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Muzeum_Piernika, Ekipa Żywego Muzeum Piernika , Żywe Muzeum PiernikaOdpowiedź udzielona 27 sierpnia 2019

Nie ma co zjadać owoców roboty swej - wszak nie od dziś wiadomo, że nie ma lepszej pamiątki z Torunia nad samodzielnie piernik wypichcony!
Dziękujemy i ślemy piernikarskie pozdrowienia.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 14 sierpnia 2019 z urządzeń przenośnych

Wesoło , dowcipnie ! Super czas dla dzieci . Babcia tez zadowolona . Nie za długo nie za krótko . Świetna organizacja , trochę teorii bardzo ciekawej i praktyka . Przesympatyczni prowadzący . Wygodny zakup biletów . Polecam !

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2019
Dziękujemy, ma_gorzatam136
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Muzeum_Piernika, Ekipa Żywego Muzeum Piernika , Żywe Muzeum PiernikaOdpowiedź udzielona 16 sierpnia 2019

Mistrzowi i Wiedźmie obca metryka - do roboty w naszej piernikarni gnany jest każdy. ;)
Radujemy się, że tak dobrze, żeście się bawili z nami i mamy nadzieję, że i nieco wiedzy w czerepach ostało się wam po tym spotkaniu.
Bywajcie w zdrowiu!

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji