Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

“Najlepszy tatar jaki jedliśmy”

Jan Olbracht - Browar Staromiejski
Nr 10 wśród 266 Restauracje (Toruń)
Certyfikat jakości
Kuchnie: Polska
Więcej informacji o restauracji
Informacje o restauracji
Opcje wyżywienia: Po godzinach, Rezerwacje
Opis: Nasz browar Szczytna 15 to boczna uliczka od głównego deptaka toruńskiej starówki - ul. Szerokiej. Ulica zlokalizowana jest 50 metrów od Rynku Staromiejskiego, w samym sercu Torunia. W gotyckim stylu kamienicy z XV wieku mieści się minibrowar restauracyjny Jan Olbracht Browar Staromiejski. Król Jan Olbracht, od którego pochodzi nazwa lokalu urodził się w Krakowie, 27 grudnia 1459 roku. Był synem Kazimierza Jagiellończyka i Elżbiety Rakuszanki z Habsburgów. Pierwsze imię zawdzięcza patronowi dnia narodzin – św. Janowi Ewangeliście, drugie zaś otrzymał po ojcu swojej matki – cesarzu Albrechcie. Władca był szczególnie popularny w Toruniu, w którym wielokrotnie przebywał. Jan Olbracht Browar Staromiejski jest jedynym tego typu miejscem w Toruniu z instalacją do produkcji piwa, gdzie warzenie odbywa się na oczach klientów. Goście smakować mogą potraw kuchni polskiej z elementami bawarskiej, popijając warzone w tradycyjny sposób piwo. Browar i restauracja wypełniają całą kamienicę, są rozmieszczone na 3 poziomach. Lokal dysponuje również posiadającą niezależną klimatyzację salę konferencyjną, w której znajdzie się miejsce nawet 60 osób. Historia piwowarstwa w Toruniu jest bardzo stara i wiąże się z dziejami miasta. W XIII w. nastąpiło zaludnienie okolicy a tym samym wzrósł popyt na piwo, które w owym czasie stanowiło codzienny i podstawowy napój przedstawicieli wszystkich stanów. Powstawały więc liczne wyszynki i karczmy. W tamtych czasach piwowarstwo w Toruniu rozkwitło.
Zrecenzowano 2 września 2019 z urządzeń przenośnych

Jedlismy golonkę i tatar. Wszystko było bardzo dobre. Tatar najlepszy jaki jedliśmy. Bardzo polecamy miejsce

Termin wizyty: czerwiec 2019
Dziękujemy, aga3120
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Wojciech S, General Manager, Jan Olbracht - Browar StaromiejskiOdpowiedź udzielona 7 września 2019

Pięknie dziękujmey!
Spróbowaliście Państwo naszych szlagierowych dań, tym bardziej nam miło, że wszystko trafiło w Państwa kubki smakowe!
Szalenie nam miło :)

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Napisz recenzjęRecenzje (906)
Oceny podróżnych
Typ podróżnego
Okres roku
Język

16 z 20 wśród 907 recenzji

Zrecenzowano 27 sierpnia 2019

Numer jeden w tym lokalu to piwo piernikowe. Dla mnie rewelacja. Ale rownie wspaniala byla golonka. Bardzo, bardzo rzadko jem to miesko ale tu warto bylo. Swietnie przyprawiona, mieciutka z puree ziemniaczanym z dodatkiem chrzanu. Mniem. Pyszne tez bylo danie wegetarianskie-smazone tofu. Podobal mi sie wystroj lokalu. Na dole kadzie do warzenia piwa. W salach wyzej klimatyczny mily wystroj.. Polecam

Termin wizyty: sierpień 2019
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
Dziękujemy, Samosia1
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Wojciech S, General Manager, Jan Olbracht - Browar StaromiejskiOdpowiedź udzielona 7 września 2019

Bardzo dziękujmey!
Bardzo się cieszymy, że zarówno dania jak i piwo przypadły Państwu do gustu!
Zapraszamy ponownie! <3

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 27 sierpnia 2019 z urządzeń przenośnych

Jak piwo w Toruniu, to tylko piernikowe w Browarze Staromiejskim. Niezbyt słodkie, z wyczuwalną nutą korzennych przypraw - zachwyci każdego.

Termin wizyty: wrzesień 2018
Dziękujemy, Ewelisia
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Wojciech S, General Manager, Jan Olbracht - Browar StaromiejskiOdpowiedź udzielona 7 września 2019

Pięknie dziękujemy! <3

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 27 sierpnia 2019 z urządzeń przenośnych

Miejsce do którego trafiłam z rodziną, żeby wypić dobre piwo. I tak było. Browar oferuje 4 rodzaje piwa: tradycyjny jęczmień y pils, pszeniczne, pierników i specjalne, które zależy od sezonu. Ja trafiłam na piwo o aromacie mango i jałowca - polecam. Do piffka zamówiliśmy deskę przekąsek wśród których nasze kubki smakowe powalił grzanka z wątróbką. Wszystko pyszne. Polecam.

Termin wizyty: sierpień 2019
Dziękujemy, anetaw927
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Wojciech S, General Manager, Jan Olbracht - Browar StaromiejskiOdpowiedź udzielona 7 września 2019

Bardzo dziękujemy!
Szalenie nam miło!

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 24 sierpnia 2019

Witam szukam imienia kelnerki śliczny uśmiech niskiego wzrostu ciemne włosy przyniosła nam za dużo rosołu do zamówienia z soboty 24.08 8 osób z beczki

Termin wizyty: sierpień 2019
1  Dziękujemy, L K
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Wojciech S, General Manager, Jan Olbracht - Browar StaromiejskiOdpowiedź udzielona 26 sierpnia 2019

:)
Ah ta nasza Karolinka! :)

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.

Jan Olbracht - Browar Staromiejski — podobne obiekty, przeglądane przez podróżnych

Toruń, Kujawsko-Pomorskie
 
Toruń, Kujawsko-Pomorskie
Toruń, Kujawsko-Pomorskie
 
Toruń, Kujawsko-Pomorskie
Toruń, Kujawsko-Pomorskie
 

Byłeś(-aś) w Jan Olbracht - Browar Staromiejski? Podziel się wrażeniami!

Napisz recenzję Dodaj zdjęcia

Właściciele: A jak Twoim zdaniem przedstawia się sytuacja?

Są Państwo właścicielami tego obiektu lub kierują nim? Warto zacząć nim zarządzać w celu między innymi udzielania odpowiedzi na recenzje i aktualizowania swojego profilu.

Zarządzaj swoim ogłoszeniem