Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

“RAMEN LOVE”
Wabi Navi — recenzja

Wabi Navi
Nr 25 wśród 266 Restauracje (Toruń)
Certyfikat jakości
Opis: 和美なび wabi-nabi – to nazwa restauracji stworzona ze słowa określającego japońską kategorię estetyczną 侘寂 wabi-sabi, czyli prostotę i wyrafinowanie oraz ze słowa ナビゲーション nabigēshon, oznaczającego nawigację. Te dwa połączone słowa symbolizować mają odnajdywanie znaczeń nawet w najprostszych rzeczach. Restauracja Wabi Navi otwarta w czerwcu 2017 przez trójkę znajomych Japończyków to miejsce charakteryzujące się nie tylko japońskim smakiem, ale również atmosferą. Nasza kuchnia skupia się przede wszystkim na tradycyjnej zupie ラーメン rāmen, czyli przygotowywanego na różne sposoby aromatycznego bulionu oraz ręcznie wyrabianego, japońskiego makaronu. Ponadto w menu znajdą Państwo również japońskie przekąski piwne, tzw. おつまみ otsumami, które towarzyszą Japończykom w odpoczynku przy alkoholu. Na mapie Torunia po raz pierwszy od dawna odnajdą Państwo małą Japonię w wielkim sercu naszych kucharzy i ciepłej atmosferze okrzyku いらっしゃいませ (jp. zapraszamy!).
Informacje o restauracji
Opis: 和美なび wabi-nabi – to nazwa restauracji stworzona ze słowa określającego japońską kategorię estetyczną 侘寂 wabi-sabi, czyli prostotę i wyrafinowanie oraz ze słowa ナビゲーション nabigēshon, oznaczającego nawigację. Te dwa połączone słowa symbolizować mają odnajdywanie znaczeń nawet w najprostszych rzeczach. Restauracja Wabi Navi otwarta w czerwcu 2017 przez trójkę znajomych Japończyków to miejsce charakteryzujące się nie tylko japońskim smakiem, ale również atmosferą. Nasza kuchnia skupia się przede wszystkim na tradycyjnej zupie ラーメン rāmen, czyli przygotowywanego na różne sposoby aromatycznego bulionu oraz ręcznie wyrabianego, japońskiego makaronu. Ponadto w menu znajdą Państwo również japońskie przekąski piwne, tzw. おつまみ otsumami, które towarzyszą Japończykom w odpoczynku przy alkoholu. Na mapie Torunia po raz pierwszy od dawna odnajdą Państwo małą Japonię w wielkim sercu naszych kucharzy i ciepłej atmosferze okrzyku いらっしゃいませ (jp. zapraszamy!).
Zrecenzowano 24 sierpnia 2019

POLECAM osobom które mają strasznego kaca, najlepsza zupa na świecie która powstrzymuje męczącego kaca;) Mimo tego pysz pyszna zupa :) A obsługa rodowici Wietnamczycy którzy są bardzo mili.

Termin wizyty: styczeń 2019
Dziękujemy, Agata P
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Weroni K, Właściciel, Wabi NaviOdpowiedź udzielona 26 sierpnia 2019

Pięknie dziękujemy za miłe słowa i cieszymy się, że nasz ramen pomógł w potyczkach z kacem <3

PS Jesteśmy z Japonii, nie z Wietnamu :)

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Napisz recenzjęRecenzje (69)
Oceny podróżnych
Typ podróżnego
Okres roku
Język

1 z 5 wśród 69 recenzji

Zrecenzowano 18 sierpnia 2019

Jeżeli ktoś jest amatorem japońskiej kuchni ale nie tylko w formie sushi to koniecznie powinien odwiedzić to miejsce.
Nie jest to restauracja w której odsiaduje się "godzinki" przy kolejnych drinkach ale jeśli mamy ochotę na przepyszny ramen i porcję wina śliwkowego to jest to strzał w dziesiątkę.
Jedzenie jest stosunkowo tanie ale naprawdę smaczne. Rodowity Japończyk prowadzący ten lokal dba o miłą atmosferę i służy radą przy wyborze dań.
Z mojego punktu widzenia jedyną niedogodnością jest to, że lokal jest zamykany trochę zbyt wcześnie. Czasami chciałoby się późnym wieczorem zakosztować pożywnej zupy...

Termin wizyty: sierpień 2019
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
1  Dziękujemy, takasytuacja77
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Weroni K, Kierownik ds. PR, Wabi NaviOdpowiedź udzielona 26 sierpnia 2019

Bardzo nas cieszy taka miła opinia! Dziękujemy :) O godzinach otwarcia - pomyślimy. Dziękujemy za sugestię. :)

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 31 lipca 2019

Wypatrzone przypadkiem ale trafione! Ramen oraz kawałki kurczaka w panierce palce lizać <3 Lokal oferuje Japońskie piwo które warto spróbować. Obsługa bardzo miła, lokal ma średni wystrój ale z klimatem. Jedząc ich ramen i słuchając BTS z głośników można się naprawdę zrelaksować i cieszyć dobrym jedzeniem. Polecam nie tylko dla miłośników Azji.

Termin wizyty: lipiec 2019
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
1  Dziękujemy, Thehexeme
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Weroni K, Kierownik ds. PR, Wabi NaviOdpowiedź udzielona 26 sierpnia 2019

Bardzo nas cieszy taka miła opinia! Dziękujemy :)

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 19 lipca 2019

Za dużo soli , pierogi odsmażane . Zupa ok ale też sól. Duża porcja można się najeść .
Lokal skromny.

Termin wizyty: lipiec 2019
    • Obsługa
    • Jedzenie
Dziękujemy, Małgorzata C
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Weroni K, Kierownik ds. PR, Wabi NaviOdpowiedź udzielona 26 sierpnia 2019

Pierogi nie są "odsmażane" tylko tak się przygotowuje gyozę. :) Co do soli - kwestia gustu. :) Dziękujemy za wizytę i zapraszamy :)

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 30 czerwca 2019

Powstaniu tego miejsca przyświecała zapewne idea mówiąca o tym, że restauracje są po to by dobrze i tanio zjeść.Dokładnie tak jest w tym przypadku. Kuchnie japońską (poza sushi) albo się lubi i akceptuje albo nie. Jeśli zatem jesteś jej fanem, to dobrze trafiłeś. Nie lubisz lub nie przepadasz? - skuś się, a na pewno nie pożałujesz!
Menu stoi Ramenem. Super! Jeśli dodam, że jest on wyrabiany ręcznie i na miejscu, kunsztownie i z klasą podany, doskonale doprawiony i pieruński dobry... to oznacza tylko jedno: NA PEWNO TRZEBA TEGO SPRÓBOWAĆ.

Podwoje lokalu znajdują się w podpiwniczeniu - schodki mogą pomylić się po kilku szklaneczkach sake. Atmosfera iście rodzinna - przywitał i pożegnał nas uśmiech i gest głowy. Brak klimy... przy +36 może stanowić problem. Poza tyk OK. Warto docenić wysiłki Japończyków by władać językiem Mickiewicza... "Ja być Twój nauciciel język polskiego, i na imię mieć Zulu Gula".

Polecam!

Termin wizyty: czerwiec 2019
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
Dziękujemy, piotrb779
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Weroni K, Kierownik ds. PR, Wabi NaviOdpowiedź udzielona 26 sierpnia 2019

Bardzo nas cieszy taka miła opinia! Dziękujemy i zapraszamy :)

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.

Wabi Navi — podobne obiekty, przeglądane przez podróżnych

Toruń, Kujawsko-Pomorskie
Toruń, Kujawsko-Pomorskie
 
Toruń, Kujawsko-Pomorskie
Toruń, Kujawsko-Pomorskie
 
Toruń, Kujawsko-Pomorskie
 

Byłeś(-aś) w Wabi Navi? Podziel się wrażeniami!

Napisz recenzję Dodaj zdjęcia

Właściciele: A jak Twoim zdaniem przedstawia się sytuacja?

Są Państwo właścicielami tego obiektu lub kierują nim? Warto zacząć nim zarządzać w celu między innymi udzielania odpowiedzi na recenzje i aktualizowania swojego profilu.

Zarządzaj swoim ogłoszeniem