Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

“Bardzo smaczne jedzenie także dla alergików”
Cucina 88 — recenzja

Cucina 88
Nr 37 wśród 1 085 Restauracje (Poznań)
Certyfikat jakości
Zakres cen: 5 USD - 59 USD
Więcej informacji o restauracji
Informacje o restauracji
Polecane, biorąc pod uwagę: Spotkania biznesowe
Opcje wyżywienia: Śniadanie, Po godzinach, Dostawa, Rezerwacje
Zrecenzowano 1 września 2019

+ Bardzo smaczne jedzenie
+ Oryginalnie podane
+ Uwzględniają alergie i przyrządzają super smaczne dania bez alergenów (choć to nielada wyzwanie) (także bez glutenu i bez mleka)
+ Bardzo sympatyczna atmosfera
+ Obsługa bardzo miła, dyskretna

Termin wizyty: maj 2019
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
Dziękujemy, sylkop
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Napisz recenzjęRecenzje (393)
Oceny podróżnych
Typ podróżnego
Okres roku
Język

2 z 6 wśród 393 recenzji

Zrecenzowano 28 sierpnia 2019 z urządzeń przenośnych

Miejsce naprawdę rewelacyjne, to samo można powiedzieć o jedzeniu chociaż desery były trochę słabsze to dania główne i przystawki rewelacja. Niestety wiele do życzenia pozostawia obsługa, czuło się brak opieki kelnerskiej... dramat

Termin wizyty: sierpień 2019
Dziękujemy, 103marcinn
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: zmajewski, Właściciel, Cucina 88Odpowiedź udzielona 2 września 2019

Szanowny Panie Marcinie,

Dziękuję za wizytę w restauracji Cucina i Pana opinię,
Przykro mi że nie spełniliśmy Pana oczekiwań względem obsługi, nad jakością której pracujemy każdego dnia.

Mimo to serdecznie zapraszam ponownie i jestem przekonany, że po kolejnej wizycie wyjdziecie Państwo w pełni zadowoleni.

Serdecznie pozdrawiam,

Ziemowit Majewski

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 19 sierpnia 2019

Wybraliśmy się na niedzielny obiad do restauracji Cucina, tym bardziej, że był to ostatni nie "sprawdzony" lokal w lokalizacji City Park.
Zamówiliśmy halibuta, tatar i stek, na deser tartę i kawę.
Czas oczekiwania to ~50 minut przy nielicznych klientach. Nasuwa się pytanie ile by to trwało przy pełnej obsadzie stolików: kilka godzin ?
W trakcie oczekiwania zadałem kelnerowi pytanie: jak będzie wyglądał halibut po
50 minutach smażenia, ale chwilę potem podano dania.

Tatar: bardzo dobry z dodatkami na zewnątrz.
Halibut: bardzo dobry.

Stek (300 g): przy zamawianiu dodałem, że ma być dokładnie medium. Po podaniu w obecności kelnera przekroiłem go i ukazał się kolor przybrudzonej szmaty. Poprosiłem o zwrot do kuchni. Nie było z tym, problemu, poproszono tylko o 7 - 8 minut (?) i podadzą następny. To co robiono przez 50 minut ?
Następny stek był już medium.

Tarta: coś wyjątkowego, wręcz pyszna

Na koniec miły gest: w ramach rekompensaty nie policzono za napoje ( 2 piwa bezalkoholowe, jedno pszeniczne i kawę)

Jeszcze jeden temat, który nigdy nie poruszałem w swoich recenzjach: ceny
Ceny są na stronie internetowej i albo je akceptujemy, albo nie i wybieramy inny lokal. Pojawiając się w tej restauracje akceptowałem je: ale:
u konkurencji ceny za 100 g steka wahają się od 22 - 26 PLN, a w Cucinie 100 g steka wyceniono na 42 PLN. U konkurencji w czasie kilkunastu pobytów nigdy nie zwróciłem dania mięsnego (czasem tylko dodatki), a tu pierwsza wizyta i stek wylądował w kuchni. Trudno bym za ponad 120 PLN tolerował amatorszczyznę.

Wniosek nasuwa się sam, Uważam, że nie jest to restauracja specjalizująca się w stekach i tym samym był to mój pierwszy i ostatni pobyt, a dania z mąki i wody (pizza) to nie są moje klimaty.

Termin wizyty: sierpień 2019
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
Dziękujemy, calve2014
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: zmajewski, Właściciel, Cucina 88Odpowiedź udzielona 25 sierpnia 2019

Szanowny Calve 2014,

Dziękuję za wizytę w restauracji Cucina,
Przepraszam za długi czas oczekiwania na dania - 50 minut to zbyt długi czas.
W kwestii antrykotu był on przygotowany średnio wysmażony czyli tak jak go Pan zamówił - widziałem zdjęcia oddanego dania.
Pomimo to - dobrą restaurację rozpoznaje się również po tym jak radzi sobie w sytuacjach problematycznych, a reakcja naszego Zespołu była natychmiastowa - o czym napisał Pan również w Pana opinii.


Pozdrawiam,


Ziemowit Majewski

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 1 lipca 2019 z urządzeń przenośnych

Świetne jedzenie , interesujące połączenia zahaczające mocno o kuchnie molekularną , święty wybór win , bogata karta . Akwarium z homarami i owocami morza robi wrażenie . Obsługa kelnerska poprawna . Otwarta kuchnia jak zawsze na plus .Jeżeli chcemy celebrować szczególna okazje to Cucina 88 jest do tego świetnym miejscem .

Termin wizyty: czerwiec 2019
Dziękujemy, 432patryk_
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 11 czerwca 2019

Witam,
Zacznę może od absurdu , który mnie drażnił i postanowiłem zaopiniować tą porażkę.
Dnia 07.06.2019 odbyła się kolacja biznesowa . Zamówiłem na przystawkę <białe szparagi, żółtko, przegrzebki (na których najbardziej mi zależało) , ser bursztyn, koper włoski, kimchi. Gdy otrzymałem moją przystawkę , przykuło moją uwagę , iż było tam brak przegrzebek , na których mi najbardziej zależało. Po zwróceniu uwagi kelnerce (Aga lub Ada ładna blondynka) i na moje grzeczne pytanie " gdzie te przegrzebki", które są wymienione w menu, dostałem odpowiedź , że w tym daniu przegrzebki występują w postaci "posypki na szparagach" (SZok) , po czym zaproponowała ,że zgłosi to kucharzowi, lecz to raczej nic nie da. Faktycznie mój błąd , bo ze względu na osoby zaproszone i kulturę osobistą ,dałem sobie spokój i poprosiłem o danie główne:
Pierś z kaczki, pyzy, modra kapusta ,żurawina , cebula dymka, czerwona porzeczka, sos pomarańczowy.- poprosiłem kelnerkę (w/w) , czy jest możliwość zamienić pyzy na pieczone ziemniaczki i uzyskałem odpowiedź , iż nie ma problemu. No i dostałem : Dwa paseczki nie do końca smacznej piersi z kaczki, niedogotowanie młode ziemniaczki (5 grubszych plastrów) zamiast pieczonych , o które prosiłem i się dogadałem, bez modrej kapusty oraz bez czerwonej porzeczki .
Dodam tylko, że Po rozmowie z uczestnikami tej kolacji dwie z pięciu osób również były niezadowolone.
Jeśli chodzi o obsługę (w/w) kelnerkę , po zamówieniu napojów alkoholowych czas oczekiwania to ok 15-25 min. Po zamówieniu Whiski z osobnym sokiem jabłkowym , whiski z lodem trafiło do nas po 15 minutach, następnie po upomnieniu się o sok kolejne 10 minut.
Chciałbym mile i dobrze zaopiniować naszą kolację, ale zbyt dużo nerwów mnie to kosztowało i miny kelnerki aż prosiły o takie opisanie zaniedbania co do klienta.
Rok temu również byliśmy w waszej restauracji i oprócz tego ,że za homara ,który nie wyglądał na 2 kg a zapłaciłem za niego 780 pln, to wszystko było w miarę ok.

Termin wizyty: czerwiec 2019
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
Dziękujemy, krzakum
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: zmajewski, Właściciel, Cucina 88Odpowiedź udzielona 8 lipca 2019

Szanowny Krzakum,

Chciałbym przeprosić za Pana doświadczenie w naszej restauracji tak dalekie od naszych codziennych standardów.
Forma podania przegrzebków powinna być dokładnie opowiedziana w trakcie przyjmowania zamówienia tym bardziej, że miał Pan określone przyzwyczajenie do tego jak Pan lubi jeść przegrzebki.

Przy kolejnej Pana wizycie poproszę o bezpośredni kontakt ze mną, chciałbym Pana przeprosić osobiście i zadbać o udaną kolację.
Kontakt bezpośredni do mnie ziemowit.majewski@citypark.com.pl

Serdecznie pozdrawiam,

Ziemowit Majewski

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.

Cucina 88 — podobne obiekty, przeglądane przez podróżnych

Poznań, Wielkopolska
Poznań, Wielkopolska
 
Poznań, Wielkopolska
Poznań, Wielkopolska
 

Byłeś(-aś) w Cucina 88? Podziel się wrażeniami!

Napisz recenzję Dodaj zdjęcia

Właściciele: A jak Twoim zdaniem przedstawia się sytuacja?

Są Państwo właścicielami tego obiektu lub kierują nim? Warto zacząć nim zarządzać w celu między innymi udzielania odpowiedzi na recenzje i aktualizowania swojego profilu.

Zarządzaj swoim ogłoszeniem