Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Pobliskie hotele
Recenzje (1 196)
Filtruj recenzje
1 196 wyniki
Oceny podróżnych
894
235
50
11
6
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
894
235
50
11
6
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
4 z 9 wśród 1 196 recenzji
Zrecenzowano: 5 maja 2019

Przepiękne pokoje. Wysmakowane wnętrza,łazienka ogromna - dodatkowo powiększona przez układ szyb i luster, pokoje świetnie wyciszone , możliwość dokładnego zaciemnienia pokoju na noc, dobrze rozplanowane oświetlenie, dopieszczone detale.Samo przejście po hotelowych korytarzach jest przeżyciem estetycznym Doskonałe śniadania. Basen i widoki z niego - niesamowite. Mały zgrzyt niech nie wpływa na ocenę czytelników, ale nie pominę go - w trakcie pobytu żona miała urodziny. Miłe Panie na kolejnych zmianach przerzucały się tajemniczymi minami i hasłami, że lada moment w pokoju zagości upominek od hotelu. Nie zagościł...Hotele niższej rangi radzą sobie lepiej w takich sytuacjach. To detal w ogólnej ocenie, ale taka sytuacja nie powinna mieć miejsca.

Termin pobytu: maj 2019
  • Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
    • Pokoje
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, Rhematics
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: AnnaOlszynska, Dyrektor generalny, Vienna House Andel's LodzOdpowiedź udzielona 10 maja 2019

Drogi Gościu,

Bardzo dziękujemy za pobyt z nami oraz za tak miłą recenzję naszego hotelu. Cieszymy się, że doceniliście Państwo architekturę i design naszego historycznego budynku, basen, śniadania a także pokój.
Przepraszamy najmocniej za niedopełnienie naszej obietnicy związanej z urodzinami - wszystko zostało przygotowane lecz niestety - wskutek wewnętrznego nieporozumienia komunikacyjnego - wstawka nie dotarła do Państwa pokoju. Sytuacja taka nie powinna oczywiście się zdarzyć dlatego Państwa opinia przesłana została do właściwych managerów celem wyciągnięcia wniosków na przyszłość. Jeszcze raz przepraszamy za niedogodności.
Oczywiście mamy nadzieję wkrótce zobaczyć się z Państwem ponownie.

Pozdrawiamy serdecznie,
Anna Olszyńska & Vienna House Andel's Team

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 4 maja 2019

Jeden z ładniejszych hoteli, w jakim mieliśmy okazję wypoczywać. Ogromny, aż 80-cio metrowy apartament z pięknym widokiem na manufakturę. Niesamowite wrażenie robi basen na szczycie. Obfity bufet śniadaniowy, wiele opcji dla wegan czy osób z nietolerancjami.

Wskazówka dotycząca pokoi: Dla rodzin z dziećmi polecam wybór apartamentu.
Termin pobytu: maj 2019
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Wartość
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, grazyna321
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: AnnaOlszynska, Dyrektor generalny, Vienna House Andel's LodzOdpowiedź udzielona 10 maja 2019

Droga Pani Grażyno,

bardzo dziękujemy za pobyt w naszym hotelu oraz za znalezienie czasu na podzielenie się opinią. Cieszymy się, że pobyt w łódzkim Andel'sie spełnił Pani oczekiwania i doceniła Pani nasz przestrzenny apartament, bufet śniadaniowy a także basen.
Już dziś zapraszamy na kolejne wizyty we Vienna House Andel's Łódź.

Serdecznie pozdrawiamy,

Anna Olszyńska & Andel's Team

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 4 maja 2019 z urządzeń przenośnych

Wybraliśmy się do Łodzi na jeden dzień. Hotel oraz pobliskie atrakcje, takie jak restauracja PINI oraz muzeum sztuki MS2 uczyniły ten krótki pobyt niezapomianym i wyjątkowym. Hotel powitał nas informacją, iż wybrano nas jako gościa dnia. Wiązało się to z upgradem pokoju do suity superior. Olbrzymia przestrzeń. Sypialnia, salon z aneksem kuchennym, garderoba, 2 łazienki i duży hall. Wszystko czego potrzebuje turysta było na miejscu. Idealne lampy do czytania firmy artemida wykreowały potrzebę posiadania takich samych. Widok na Manufakturę wręcz perfekcyjny. Śniadanie mąż z synem ocenili 8/10 (suchy bekon i zimna jajecznica). Brakuje dań robionych na indywidualne zamówienie typu właśnie jajecznica czy omlet. Basen świetny. Samochód zostawiliśmy na bezpłatnym parkingu centrum Manufaktury z tyłu hotelu. Lokalizacyjnie hotel położony jest idealnie. Do legendarnej ulicy Piotrkowskiej jest 5min piechotą. Na placu Manufaktury jest szeroka gama restauracji, barów oraz sklepów. Muzeum sztuki nowoczesnej MS2 jest też w tym samym kompleksie (piątki darmowe wejścia). Jeszcze raz dziękujemy za świetny pobyt. Na pewno będziemy wracać :-)

Termin pobytu: maj 2019
Typ podróży: Podróż z rodziną
Dziękujemy, Foodiekasia
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: AnnaOlszynska, Dyrektor generalny, Vienna House Andel's LodzOdpowiedź udzielona 3 tygodnie(-i) temu

Drodzy Goście,

Bardzo dziękujemy za tak fantastyczną recenzję naszego hotelu. Bardzo doceniamy miłe słowa o naszym basenie, pokoju czy gastronomii.
Miło nam czytać, że nasza codzienna niespodzianka dla Gości - Gość Dnia - dał Państwu tyle przyjemności.

Cieszymy się, że jesteście Państwo zadowoleni ze swojego pobytu i mamy nadzieję wkrótce spotkać się z Państwem ponownie.

Serdecznie pozdrawiamy,

Anna Olszyńska & Vienna House Andel's Team

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 21 kwietnia 2019 z urządzeń przenośnych

Hotel robi naprawdę niesamowite wrażenie. Zarówno z zewnątrz jak i wewnątrz. Basen na ostatnim piętrze z widokiem na Manufakturę oraz leżaki na dachu dopełniają wszystkiego. Pokoje schludne, a łazienka robi wrażenie.
Jedyna wada to niestety widok na... Manufakturę nocą. Widok jest obłędny ale psują go niesamowicie lampy oswietlajace prawdopodobnie strefę dostaw. Zamiast cieszyć się przepięknym oświetleniem starych budynków dostajemy poświatę taką że nawet ciężko nastrojowe zdjecie zrobić. Nie wiem czy hotel ma jakiś wpływ na to, ale powinien coś z tym zrobić.
Odnośnie cen, to biorąc pod uwagę pobliskie centrum handlowe nieprzyzwoitym jest branie 55zl za dobę parkingu podziemnego, przy cenach pokoi ponad 100 EUR za dobę to lekka przesada. Parkingi centrum są tak obstawione, że człowiek zmuszony jest albo kombinować albo płacić wysoką cenę za parking hotelowy. Tu duży minus i totalny brak zrozumienia.

Termin pobytu: kwiecień 2019
Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
Dziękujemy, 703marcind
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: AnnaOlszynska, Dyrektor generalny, Vienna House Andel's LodzOdpowiedź udzielona 24 kwietnia 2019

Drogi Panie Marcinie,

dziękujemy za pobyt we Vienna House Andel's Łódź oraz za Pana opinię. Cieszymy się, że nasz hotel, zlokalizowany na terenie kompleksu Manufaktura w dawnej przędzalni Izraela Poznańskiego, zrobił na Panu tak pozytywne wrażenie. Dziękujemy za miłe słowa o basenie oraz o pokoju.
Przykro nam z powodu Pana odczuć na temat oświetlenia terenu kompleksu Manufaktura (jest to oświetlenie zarówno strefy dostaw jak i parkingu) oraz płatnego parkingu hotelowego.

Zapraszamy Pana na kolejne wizyty w łódzkim Andel'sie.

Pozdrawiamy,

Anna Olszyńska & Andel's Team

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 27 marca 2019 z urządzeń przenośnych

Lokalizacja hotelu pierwsza klasa. Projekt bezbłędnie wpasowany w łódzki klimat, wykonanie, wygląd, materiały... tu właściwie nie ma się do czego przyczepić. Jedynie parking jest przesadnie ciasny i nie każdym autem da się tam manewrować, o czym świadczą poobijane filary.
Ocenę psuje niestety praca recepcji, bo załatwienie meldunku i płatności trwa dłużej niż powinno. Ma być elegancko, a wychodzi sztywno i mało profesjonalnie.
Drugi zgrzyt to bar w lobby, bo niby z pompą i znów piękne miejsce, ale co z tego skoro składników do drinków brak, a i napoje z karty nie wszystkie dostępne.
I teraz to niby drobiazgi, ale nie przy cenach za dwójkę na poziomie przekraczającym 100... Euro. Wybudować można wszystko pięknie, ale przysłowiową robotę wykonuje obsługa, która tu nie pozostawia najlepszego wrażenia.

Termin pobytu: marzec 2019
Typ podróży: Podróż ze znajomymi
Dziękujemy, jakublad
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: AnnaOlszynska, Dyrektor generalny, Vienna House Andel's LodzOdpowiedź udzielona 30 marca 2019

Drogi Gościu, Szanowny Panie Jakubie,

Dziękujemy za pobyt w łódzkim Andel'sie oraz za poświęcenie czasu na podzielenie się z nami swoją opinią.
Cieszymy się, że docenił Pan lokalizację hotelu oraz design i architekturę naszego historycznego budynku.
Mamy świadomość pewnych niedogodności związanych z naszym parkingiem podziemnym, niestety nie mamy na nie wpływu. Konstrukcja podziemnego parkingu wynika z historycznego i zabytkowego charakteru naszego budynku.
Przepraszamy za opisane pozostałe niedogodności dotyczące Recepcji czy Działu Gastronomii. Ze względu na brak dokładniejszych szczegółów Pana pobytu, trudno nam się do nich odnieść. Tym niemniej, Pana uwagi zostały oczywiście przekazane do właściwych managerów.

Serdecznie zapraszamy ponownie, aby pokazać już tylko najwyższą jakość w każdym obszarze.


Z wyrazami szacunku,

Anna Olszynska & Andel's Team

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji