Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
TripAdvisor
Bydgoszcz
Opublikuj
Skrzynka odbiorcza
Wyszukaj
Wyróżnione recenzje
Piękna willa z bogata kolekcją malarstwa

Piękna willa z bogatą kolekcją dzieł, zdjęć i przedmiotów osobistych zawiązanych z postacią Leona... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 18 marca 2019
Nowa_MarTa
,
Łódź, Polska
Dla miłośników malarstwa

To prawda, że jest to jedno z lepszych muzeów. Byliśmy zachwyceni i malarstwem i aranżacją... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 20 lutego 2019
hankawro
Przeczytaj wszystkie recenzje (18)
  
Recenzje (18)
Filtruj recenzje
18 wyniki
Oceny podróżnych
14
4
0
0
0
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
14
4
0
0
0
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
2 z 7 wśród 18 recenzji
Zrecenzowano: 18 marca 2019

Piękna willa z bogatą kolekcją dzieł, zdjęć i przedmiotów osobistych zawiązanych z postacią Leona Wyczółkowskiego. Co Ciekawe Wyczółkowski nigdy nie mieszkał w Bydgoszczy.

Termin skorzystania z atrakcji: marzec 2019
Dziękujemy, Nowa_MarTa
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 20 lutego 2019

To prawda, że jest to jedno z lepszych muzeów. Byliśmy zachwyceni i malarstwem i aranżacją przestrzeni. Wszystko urządzone ze smakiem i dbałością o szczegóły.
Warto odwiedzić żeby poznać malarstwo i historię życia Leona Wyczółkowskiego.
Polecam.

Termin skorzystania z atrakcji: styczeń 2019
Dziękujemy, hankawro
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 18 kwietnia 2018

Zdecydowanie muzeum godne polecenia, kameralnie oraz ciekawie, wszystko okraszone ciekawą historią !

Termin skorzystania z atrakcji: styczeń 2018
Dziękujemy, Adrian M
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 5 kwietnia 2018

Byłem miło zaskoczony ogromną kulturą i smakiem, z jakim zostało urządzone to niewielkie muzeum. Nieduże gabarytowo, ale wielkie przez sztukę wspaniałego polskiego artysty. Nagromadzone obrazy olejne, pastele, akwarele i grafiki ukazują
zwiedzającym, jakim niesamowitym twórcą był Leon Wyczółkowski.
Wielkie brawa dla oprawy wystawy, urządzonej w stylu epoki. Począwszy od secesyjnych tapet, aż po meble i przedmioty codziennego użytku. Gorąco polecam.

Termin skorzystania z atrakcji: marzec 2018
Dziękujemy, JarekB4
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 1 lutego 2017

Miejsce na trasie spacerów po Wyspie Młyńskiej. Kameralne wnętrze mieści piękną kolekcję obrazów Leona Wyczółkowskiego. Można podziwiać odtworzoną pracownię mistrza. Warto wejść i przenieść się do klimatów przedwojennej Polski.

Termin skorzystania z atrakcji: styczeń 2017
Dziękujemy, tadekk2016
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji