Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna Tripadvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Otwarte dzisiaj: 09:00 - 14:00
Zapisz
Wyróżnione recenzje
Konieczny punkt zwiedzania

Dzisiaj niektórym ciężko sobie uzmysłowić jak wyglądało kiedyś życie na wsi, Ciekawie można spędzić... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 16 października 2020
kwekowy
,
Warszawa, Polska
Rewelacja!

Skansen o powierzchni 23 ha - dużo zwiedzania w formie spaceru i zaglądania do zagród. Całość... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 11 września 2020
martamN4992OX
z urządzeń przenośnych
Przeczytaj wszystkie recenzje (315)
  
Recenzje (315)
Filtruj recenzje
315 wyniki
Oceny podróżnych
238
62
11
1
3
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
238
62
11
1
3
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
24 z 29 wśród 315 recenzji
Zrecenzowano: 3 września 2019

To miejsce kocham!!! Bardzo często tu jestem, jest tu spokój, cisza. Człowiek przenosi się w czasie gdzie ważną rolę w życiu człowieka odgrywała przyroda. Dzieci mogą obejrzeć jak kiedyś wyglądały domy na zewnątrz i wewnątrz jak się ubierali ludzie. Cały dzień bez telewizji, komputera, tabletu czy telefonu. Często są tu ciekawe wydarzenia. Polecam odpust , święto chleba i dożynki.Są też na terenie skansenu zwierzątka oswojone i dzieci mogą je pogłaskać. Na miejscu jest karczma, gdzie można coś zjeść na ciepło, czy napić się kawy a nawet piwa. Są też różne słodycze i lody. I oczywiście sklep z pamiątkami.

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2019
Dziękujemy, Edyta M
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 19 sierpnia 2019 z urządzeń przenośnych

Bardzo ciekawe miejsce można się wiele dowiedzieć o wsi i o tym jak ludzie żyli. Do niektórych budynków można wchodzić a w samym muzeum znajduje się restauracja z nawet dobrymi pierogami. Muzeum warte odwiedzenia

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2019
Dziękujemy, NKIVD
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 11 sierpnia 2019

Jedno z najciekawszych miejsc w Lublinie. Idealne na spacer i odpoczynek od zatłoczonego centrum, łatwy dojazd komunikacją miejską, jak i autem-przy wejściu spory parking. Sam skansen-świetny. Dla miłośników historii must see. Podzielone tematycznie, do cześci chat mozna wejsć, z daleka podziwiać zwierzęta gospodarcze. Cudowna roslinnosć przy chatach.Miasteczko, dworek,młyn, kuźnia, stodoły-wszystko. Dużo miejsca jeszcze niezagospodarowanego, co jest dużym plusem-mozna posiedzieć w ciszy i z dala od tłumów. Cudowna cerkiew ze śpiewami chóru...No i restauracja z umiarkowanymi cenami, pysznym forszmakiem i ciastem jagodowym. Dobre cepeliny, sympatyczna i konkretna młoda kelnerka. Jedzenie na Starówce droższe i gorsze od oferowanego tutaj. Bardzo polecamy. Jest tez sklepik z pamiatkami. Przy okazji wizyty w Lublinie na pewno wrócimy:)

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2019
Dziękujemy, Surykatka
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 6 sierpnia 2019

Mieszkam w Lublinie i jadąc do Muzeum Wsi Lubelskiej zakochałam się w nim na nowo. Wspaniałe miejsce, duży teren, piękne budynki i zabytki. Wracam z wielką chęcią i polecam każdemu.

Termin skorzystania z atrakcji: marzec 2019
Dziękujemy, piijekawe
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 25 lipca 2019

Każdy, kto choć trochę interesuje się historią powinien odwiedzić to miejsce. Jest to jeno z najbardziej zadbanych muzeów, w jakich miałem przyjemność być. Świetnie odwzorowane warunki życia na polskiej wsi oraz małym miasteczku. Ciekawe ekspozycje, piękne i zadbane przestrzenie. Miejsce doskonałe do odpoczynku. Każdy, kto zajrzy do Lublina powinien zajrzeć do tego Muzeum.

Termin skorzystania z atrakcji: lipiec 2019
1  Dziękujemy, mr_InCogito
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji