Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna Tripadvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Otwarte dzisiaj: 09:00 - 14:00
Zapisz
Wyróżnione recenzje
Konieczny punkt zwiedzania

Dzisiaj niektórym ciężko sobie uzmysłowić jak wyglądało kiedyś życie na wsi, Ciekawie można spędzić... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 16 października 2020
kwekowy
,
Warszawa, Polska
Rewelacja!

Skansen o powierzchni 23 ha - dużo zwiedzania w formie spaceru i zaglądania do zagród. Całość... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 11 września 2020
martamN4992OX
z urządzeń przenośnych
Przeczytaj wszystkie recenzje (315)
  
Recenzje (315)
Filtruj recenzje
315 wyniki
Oceny podróżnych
238
62
11
1
3
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
238
62
11
1
3
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
25 z 30 wśród 315 recenzji
Zrecenzowano: 19 sierpnia 2019 z urządzeń przenośnych

Bardzo ciekawe miejsce można się wiele dowiedzieć o wsi i o tym jak ludzie żyli. Do niektórych budynków można wchodzić a w samym muzeum znajduje się restauracja z nawet dobrymi pierogami. Muzeum warte odwiedzenia

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2019
Dziękujemy, NKIVD
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 11 sierpnia 2019

Jedno z najciekawszych miejsc w Lublinie. Idealne na spacer i odpoczynek od zatłoczonego centrum, łatwy dojazd komunikacją miejską, jak i autem-przy wejściu spory parking. Sam skansen-świetny. Dla miłośników historii must see. Podzielone tematycznie, do cześci chat mozna wejsć, z daleka podziwiać zwierzęta gospodarcze. Cudowna roslinnosć przy chatach.Miasteczko, dworek,młyn, kuźnia, stodoły-wszystko. Dużo miejsca jeszcze niezagospodarowanego, co jest dużym plusem-mozna posiedzieć w ciszy i z dala od tłumów. Cudowna cerkiew ze śpiewami chóru...No i restauracja z umiarkowanymi cenami, pysznym forszmakiem i ciastem jagodowym. Dobre cepeliny, sympatyczna i konkretna młoda kelnerka. Jedzenie na Starówce droższe i gorsze od oferowanego tutaj. Bardzo polecamy. Jest tez sklepik z pamiatkami. Przy okazji wizyty w Lublinie na pewno wrócimy:)

Termin skorzystania z atrakcji: sierpień 2019
Dziękujemy, Surykatka
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 6 sierpnia 2019

Mieszkam w Lublinie i jadąc do Muzeum Wsi Lubelskiej zakochałam się w nim na nowo. Wspaniałe miejsce, duży teren, piękne budynki i zabytki. Wracam z wielką chęcią i polecam każdemu.

Termin skorzystania z atrakcji: marzec 2019
Dziękujemy, piijekawe
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 25 lipca 2019

Każdy, kto choć trochę interesuje się historią powinien odwiedzić to miejsce. Jest to jeno z najbardziej zadbanych muzeów, w jakich miałem przyjemność być. Świetnie odwzorowane warunki życia na polskiej wsi oraz małym miasteczku. Ciekawe ekspozycje, piękne i zadbane przestrzenie. Miejsce doskonałe do odpoczynku. Każdy, kto zajrzy do Lublina powinien zajrzeć do tego Muzeum.

Termin skorzystania z atrakcji: lipiec 2019
1  Dziękujemy, mr_InCogito
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 16 lipca 2019

Są takie miejsca w Polsce, gdzie chce się wracać. To jedno z nich. Zawitaliśmy tu ponownie po trzech latach, tym razem byliśmy tuż po otwarciu i nie było kolejki przy kasie;). Dlaczego warto? Hmmm.. z wielu powodów. Dzieci poznają inną rzeczywistość, może zaciekawi ich to bardziej i zechcą po powrocie do domu jeszcze coś więcej poczytać, jak żyli ich przodkowie? Dla maluchów zwłaszcza z miasta, to możliwość obcowania z naturą, przez duże 'N' -i myślę prawdziwa frajda:)! Koniki, kuce, gęsi, kaczki i kozy, które można karmić trawką. Dla wszystkich ogromna radość przebywania w otoczeniu przyrody, zgrzebnych domków, zagród i ogródków z czasów naszych prababć. Prosto, naturalnie, bez ozdobników czy TV;). Wspaniale odtworzone zabudowania gospodarskie, chaty, a także siedziba fryzjera czy krawca. Warto! Będziecie się uśmiechać:) i zrelaksujecie się na świeżym powietrzu i myślę, że tak jak i my, wrócicie tu ponownie za jakiś czas. Atrakcji jest wiele. Polecam z całego serca.

Termin skorzystania z atrakcji: lipiec 2019
2  Dziękujemy, SZTYGARKA
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji