Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Hotel Ilan
Pobliskie hotele
Booking.com
Zobacz ofertę
Certyfikat jakości
  • Bezpłatna sieć Wi-Fi
  • Śniadanie w cenie
Booking.com
Zobacz ofertę
Certyfikat jakości
  • Bezpłatna sieć Wi-Fi
  • Bezpłatny parking
51 USD
Booking.com
Zobacz ofertę
  • Bezpłatna sieć Wi-Fi
  • Obsługa pokojowa
44 USD
Booking.com
Zobacz ofertę
  • Bezpłatna sieć Wi-Fi
  • Restauracja
Booking.com
Zobacz ofertę
  • Bezpłatna sieć Wi-Fi
  • Śniadanie w cenie
Booking.com
Zobacz ofertę
Certyfikat jakości
  • Bezpłatna sieć Wi-Fi
  • Restauracja
TripAdvisor
Zobacz ofertę
Certyfikat jakości
  • Bezpłatna sieć Wi-Fi
  • Bezpłatny parking
Hotel Luxor(Lublin)
TripAdvisor
Zobacz ofertę
Certyfikat jakości
  • Bezpłatna sieć Wi-Fi
  • Bezpłatny parking
TripAdvisor
Zobacz ofertę
  • Bezpłatna sieć Wi-Fi
  • Restauracja
Hotel Europa(Lublin)
TripAdvisor
Zobacz ofertę
  • Bezpłatna sieć Wi-Fi
  • Śniadanie w cenie
Recenzje (131)
Filtruj recenzje
131 wyniki
Oceny podróżnych
50
45
28
4
4
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
50
45
28
4
4
Zobacz opinie podróżnych:
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
11 z 16 wśród 131 recenzji
Zrecenzowano 31 lipca 2017

W hotelu czuć żydowską kulturę. Spędziliśmy tam 1 noc. Jesteśmy pozytywnie zaskoczeni. Pokoje czyste, średniej wielkości. Obsługa pomocna, potrafiła udzielić podstawowych informacji o mieście oraz transporcie. Śniadanie hotelowe wspaniałe. Każdy znajdzie coś dla siebie. Serdecznie polecam

  • Data pobytu: lipiec 2017, podróż z ukochaną osobą
    • Lokalizacja
    • Jakość noclegu
    • Obsługa
Dziękujemy, alicjauliasz1b
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Ilan J, Kierownik sprzedaży, Hotel IlanOdpowiedź udzielona 1 sierpnia 2017

Szanowna Pani Alicjo,

dziękujemy za bardzo miłą opinię. Cieszymy się, że pobyt w Hotelu Ilan**** wywarł na Pani pozytywne wrażenie. Staramy się, aby nasi goście czuli się komfortowo oraz aby choć po części poznali bogatą kulturę żydowską. Cieszymy się, że personel sprostał Państwa wymaganiom, a śniadania były smacznym dodatkiem.
Zapraszamy ponownie do odwiedzenia Lublina i Hotelu Ilan****.

Z wyrazami szacunku
Dominika Dąbrowska

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 27 lipca 2017 z urządzeń przenośnych

W hotelu spędziłem jedna noc. Oferta była na prawdę świetna a i wiele dobrego słyszałem o tym miejscu. Fascynuje rownież historia budynku i funkcji jaką pełnił przez lata dla społeczności Żydowskiej. Hotel wykończony bardzo przemyślnie i elegancko. Kuchnia znakomita, śniadania na poziomie. Otrzymałem niestety pokój wyglądający na zniszczony z brudna wykładzina, poszczerbionymi drzwiami łazienki i plamami ma ścianie. Trochę to zepsuło moje pierwsze dobre wrażenie ale uznaje to za wypadek losowy i mam nadzieje ze obsługa nie dopuści więcej pokoju do użytkowania w takim stanie.

Data pobytu: marzec 2017, podróż służbowa
Dziękujemy, Łukasz Ł
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Ilan J, Kierownik sprzedaży, Hotel IlanOdpowiedź udzielona 31 lipca 2017

Szanowny Panie Łukaszu,

dziękujemy serdecznie za opinię. Cieszymy się z miłych słów na temat naszej oferty i propozycji kuchni. Jest nam niezmiernie przyjemnie, że zechciał Pan także zapoznać się z klimatem i historią tego niezwykłego miejsca. Dlatego jest nam podwójnie przykro, iż nie sprostaliśmy do końca Pana wymaganiom i poczuł się Pan rozczarowany. Przepraszamy za niedogodności, od pewnego czasu przeprowadzamy prace odświeżające pokoje, jednak nie jesteśmy w stanie odnowić wszystkich równocześnie.
Zapraszamy do Lublina i Hotelu Ilan**** ponownie.

Z wyrazami szacunku
Dominika Dąbrowska

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 20 lipca 2017

Dość ciekawy hotel, w dawnym budynku szkoły Rabinistycznej.
Miła obsługa i smaczne jedzenie z akcentami kuchni żydowskiej sprawia ze warto zagościć w tym miejscu.
Odległość od centrum miasta i Starówki daje możliwość na dłuższy spacer i jeśli ktoś chce skupić sie na zwiedzaniu to nie jest to mocna strona tego hotelu lecz pewna odległość od centrum daje za to większy spokój
Polecam odwiedzenie tego hotelu

  • Data pobytu: lipiec 2017, podróż służbowa
    • Lokalizacja
    • Pokoje
    • Obsługa
Dziękujemy, TomiNeXt
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Ilan J, Kierownik sprzedaży, Hotel IlanOdpowiedź udzielona 25 lipca 2017

Szanowny Panie,

dziękujemy za pozytywną opinię na temat naszego hotelu. Cieszymy się, że podczas pobytu odnalazł Pan spokój, zapoznał się Pan z elementami kultury żydowskiej oraz że obsługa sprostała Pana wymaganiom.
Zapraszamy ponownie, dołożymy wszelkich starań, by kolejny pobyt był udany.

Z wyrazami szacunku
Dominika Dąbrowska

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 18 lipca 2017

W hotelu zatrzymaliśmy się na noc...bowiem skusila nas promocyjna cena. Budynek zostal przerobiony ze starej Bursy szkolnej, w środku dość "surowy" i ponury. Pokoje od strony podwórka są zaciemnione, a do tego ciemne w miarę eleganckie meble nie nadają lekkości pomieszczeniom. DUŻY MINUS za: przykry zapach wydobywający się z kanalizy w lazience, którego nie dalo się usunąć spuszczaniem wody (tradycyjny odświeżacz nie zniweluje też tego zapachu). Dodatkowo śniadania jak na tę kategorię hotelu niezbyt obfite, a obsluga restauracji dostojna...i nieco opieszala. Wielu z produktów nie uzupenilniano na bieżąco, nieśpiesznie reagowano na prośby klientów w trakcie śniadania.
DUŻY PLUS za: uprzejmość i pomoc ze strony recepcji hotelowej :) Polożenie hotelu w bliskości Starego Miasta (choć dojście do tej części przez zaniedbaną dzielnicę rodem z Getta, po której lepiej nie chodzić po zmierzchu).
Hotel polecam starszym i niezbyt wymagającym klientom, a odradzam rodzinom z dziećmi...

Wskazówka dotycząca pokojów: Pokoje od strony podwórka w bliskim sąsiedztwie z innymi blokami...
  • Data pobytu: lipiec 2017, podróż z rodziną
    • Pokoje
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, KamiKElbl_g
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Ilan J, Kierownik sprzedaży, Hotel IlanOdpowiedź udzielona 19 lipca 2017

Szanowni Państwo,

dziękujemy za opinię - daje nam ona możliwość poprawy jakości naszych usług.
Przykro nam, że nie sprostaliśmy do końca Państwa oczekiwaniom oraz że trafili Państwo na utrudnienia związane z awarią kanalizacji.
Dla drobnego sprostowania - w budynku niegdyś mieściła się największa i najbardziej prestiżowa na świecie szkoła rabiniczna, nie bursa szkolna. Wiąże się z tym ciekawa historia, zapraszamy do jej poznania.
Mamy nadzieję gościć Państwa w przyszłości w Hotelu Ilan.

Z wyrazami szacunku
Dominika Dąbrowska

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 9 lipca 2017 z urządzeń przenośnych

Hotel Ilan czasy świetności ma już za sobą. Tuż po remoncie może zasługiwał na 4 gwiazdki ale obecnie można mu jedną obciąć. Ściany porysowane lub przybrudzone a wykończenie budowlane nie najlepsze. Ale trzeba mu oddać że jest bardzo czysto i obszernie. Łóżka duże i wygodne, może ciut za miękkie jak dla mnie. Hotel cichy i nie daleko od starówki, tylko 12 min od bramy Krakowskiej. Śniadania smaczne i urozmaicone. Nawet są dania koszenie że względu na przyjegajacą obok synagogę i dużo ilość gości pochodzenia żydowskiego. Restauracja trochę mała jak na tak duży hotel. Ceny przystępne z darmowym parkingiem. Obsługa miła i przyjazna. Ogólnie polecam jeśli ktoś się nie nastawia na luksusy.

Data pobytu: lipiec 2017, podróż z ukochaną osobą
1  Dziękujemy, osaczony30
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Ilan J, Kierownik sprzedaży, Hotel IlanOdpowiedź udzielona 11 lipca 2017

Szanowny Panie,

dziękujemy za opinię - zarówno za wymienienie walorów hotelu, a także elementów, które wymagają poprawy. Są to cenne wskazówki dla nas. Cieszymy się personel recepcji oraz śniadania sprostały Pana wymaganiom.
Zapraszamy ponownie do Hotelu Ilan****.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji