Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

“Hotel Mercure i jego standard”

Najlepsze ceny w okresie
Zameldowanie dd/mm/rrrr Wymeldowanie dd/mm/rrrr
Ceny dotyczą 1 pokoju dla 2 osób
Wyświetl ceny
Porównaj najlepsze ceny w najpopularniejszych serwisach turystycznych
i 8 dodatkowych witryn!
Hotel Mercure Lublin Centrum
Miejsce nr 2 wśród 28 hoteli w Lublinie
Certyfikat jakości
Zrecenzowano 9 września 2017

Tak przywykłem do pewnego poziomu tej sieci. I ju na wejściu uprzejma Pani w recepcji przywitała mnie i przydzieliła pokój. Pokój o dziwo wielki, ale jak się okazało przeznaczony dla osób niepełnosprawnych. Czy ja wyglądam na takiego??? O ile sama sypialnia była miłym zaskoczeniem, o tyle łazienka przystosowana do osoby niepełnosprawnej mnie zaskoczyła. Jak sie nie ma co się lubi.
Obsługa wieczorem w restauracji, średnio uprzejma, może to efekt późnej godziny, ale czy mnie to powinno absorbować? Tatar niejadalny!!.
Śniadanie, wybór bardzo duży, niezrozumiałe dla mnie było oświetlenie przyciemnione, musiałem się wysilać aby być pewnym co nakładam na talerz. Natomiast samo poszukiwanie stolika zajeło mi dobrych kilka minut i nie dlatego, że restauracja była pełna, ale wszędzie stoliki były zastawione brudnymi naczyniami po gościach. A obsługi zero. W ciągu 20 minut mojego śniadania nikt nie pojawił sie na sali a Pani na recepcji restauracji udając, że jej to nie dotyczy, skutecznie omijała strefy z brudnymi talerzami, przy czym sprawiała wrażenie niezwykle zapracowanej wpatrując sie w listę gości (na sali były raptem 4 osoby). Sporzywania posiłku wśród tych brudów nie było przyjemnym doświadczneiem.
W mojej ocenie coś szwankuje wśród personelu co przekłada się i uderza w jedną z moich ulubionych marek hoteli.

  • Data pobytu: lipcu 2017, podróż służbowa
    • Jakość noclegu
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, Julekwpodrozy
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: AnetaB20037, General Manager, Hotel Mercure Lublin CentrumOdpowiedź udzielona 4 tygodnie(-i) temu

Szanowny Panie,

Dziękujemy za poświęcony czas i podzielenie się uwagami o hotelu z odwiedzającymi strony TripAdvisor.com. Pragniemy podkreślić, że każda uwaga jest przez nas szczegółowo analizowana. Pozwala nam pracować nad jakością dostarczanych usług. Jest mi bardzo przykro, że nie udało nam się spełnić w pełni Pana oczekiwań. Mam nadzieję, że da nam Pan szansę zatarcia niekorzystnego wrażenia decydujac sie na kolejny pobyt w naszym hotelu, prosimy o podanie daty pobytu w celu weryfikacji naszych błędów i poprawienia ich w przyszłości.

Aneta Barszczewska-Szczepaniak
Dyrektor Hotelu

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Napisz recenzję
Recenzje (351)
Oceny podróżnych
Typ podróżnego
Okres roku
Język

4 z 8 wśród 351 recenzji

Zrecenzowano 7 września 2017 z urządzeń przenośnych

Dziękuję za bardzo miłą obsługę przy recepcji. Wnętrze hotelu bardzo ładne, schludny pokój. W czasie pobytu jedynie przeszkadzał mi niewiadomego pochodzenia syczący hałas oraz niezbyt dobrze uszczelnione okna, niestety było trochę chłodno w pokoju. Proponowałabym też odświeżyć nieco toalety.

Data pobytu: wrześniu 2017, podróż służbowa
Dziękujemy, Ewelina P
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 4 września 2017

Mieszkaliśmy w Hotelu Mercure w Lublinie w dn 02.09 do 04.09.2017. Jesteśmy z pobytu zadowoleni, chociaż nie obyło się bez małych potknięć. Zapłaciłem przy rezerwacji hotelu z góry również za 2 obiadokolacje w cenie 66,00 PLN/Os. Po przyjeździe otrzymaliśmy 2 vouchery w cenie 60,00 PLN. Pomyłka została naprawiona przez miłego p. kelnera i tym samym sprawa została wyjaśniona. Poza tym pokój superior , który zamówiłem, okazał się bardzo mały, zwłaszcza w porównaniu z pokojem podobnego typu w hotelu Mercure Grand w Warszawie. Pani recepcjonistka wyjaśniła, że wszystkie pokoje są tej wielkości. Mieszkaliśmy w pokoju 302.Oczywiście wszystko w nim było. Chociaż jak moi poprzednicy mam uwagi co do wielkości kabiny prysznicowej. Jestem mężczyzna średniego wzrostu i tuszy, a miałem problem z odpowiednim umieszczeniem się. Poza tym zbyt mała szafa na rzeczy osobiste. 2 osoby się nie pomieszczą. Poza tymi drobnymi uwagami, wszystko nam się podobało. Łóżko super wygodne. Obsługa przyjazna i solidna. Jedzenie w restauracji smaczne szybko podane. Kelner bardzo grzeczny, uprzejmy, szybko działający. Śniadania smaczne. Obsługa kelnerska pomocna i uprzejma.

Wskazówka dotycząca pokojów: Nie mam zdania. Mieszkaliśmy w pokoju 302. Dobry pokój na krótkie pobyty.
Sprawdź więcej wskazówek dotyczących pokojów
  • Data pobytu: wrześniu 2017, podróż z ukochaną osobą
    • Jakość noclegu
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, Wojciech W
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 16 sierpnia 2017 z urządzeń przenośnych

Spędziłam w hotelu dwie doby, to był wyjazd prywatny, weekendowy.

Plusy: dobra lokalizacja, wygodny pokój, wygodne łóżko (co ma duże znaczenie w 8 miesiącu ciąży), przepyszne śniadania, bardzo miła i pomocna obsługa w zakresie usług hotelowych oraz porad turystycznych.

Minus: trochę za mały prysznic, musiałam się (w tej ciąży) nagimnastykować.

Data pobytu: sierpniu 2017, podróż z ukochaną osobą
Dziękujemy, zupazpora
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: AnetaB20037, General Manager, Hotel Mercure Lublin CentrumOdpowiedź udzielona 17 sierpnia 2017

Szanowna Pani,

Bardzo dziękujemy za wspaniałą recenzję naszego hotelu! Cieszymy się, że jest Pani zadowolena ze swojego pobytu i mamy nadzieję wkrótce zobaczyć się z Panią ponownie!

Pozdrawiamy,

Aneta Barszczewska-Szczepaniak
General Manager

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 8 sierpnia 2017

Korzystam z usług tego hotelu od kilku lat i jestem bardzo zadowolony.
Profesjonalizm i jakość na wysokim poziomie.
Bardzo miła atmosfera i świetne jedzenie sprawiają, że w hotelu można się dobrze poczuć.
POLECAM !

  • Data pobytu: maju 2017, podróż służbowa
    • Lokalizacja
    • Pokoje
    • Obsługa
Dziękujemy, Marcin S
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Mercure Unia Lu... G, General Manager, Hotel Mercure Lublin CentrumOdpowiedź udzielona 14 sierpnia 2017

Szanowny Panie Marcinie,

Bardzo dziękujemy za wspaniałą recenzję naszego hotelu! Cieszymy się, że jest Pan zadowolny ze swojego pobytu i mamy nadzieję wkrótce zobaczyć się z Panem ponownie!

Pozdrawiamy,

Aneta Barszczewska-Szczepaniak
Dyrektor Hotelu

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Hotele, które mogą Ci się spodobać…
Podróżni przeglądali również te hotele (Lublin)
w odległości 0.5 km
Hotel Wieniawski
Hotel Wieniawski
Nr 1 z 28 w lokalizacji Lublin
Liczba recenzji: 98
w odległości 0.8 km
IBB Grand Hotel Lublinianka
IBB Grand Hotel Lublinianka
Nr 3 z 28 w lokalizacji Lublin
Liczba recenzji: 280
w odległości 3.3 km
Hotel Agit Congress & Spa
Hotel Agit Congress & Spa
Nr 4 z 28 w lokalizacji Lublin
Liczba recenzji: 119
Wyświetl ceny
Wyświetl ceny
Wyświetl ceny
w odległości 0.6 km
Campanile Lublin
Campanile Lublin
Nr 19 z 28 w lokalizacji Lublin
Liczba recenzji: 169
w odległości 1.1 km
Hotel Europa
Hotel Europa
Nr 14 z 28 w lokalizacji Lublin
Liczba recenzji: 114
w odległości 5.2 km
Hotel Luxor
Hotel Luxor
Nr 11 z 28 w lokalizacji Lublin
Liczba recenzji: 92
Wyświetl ceny
Wyświetl ceny
Wyświetl ceny

Byłeś(-aś) w Hotel Mercure Lublin Centrum? Podziel się wrażeniami!

Napisz recenzję Dodaj zdjęcia

Hotel Mercure Lublin Centrum — dodatkowe informacje

Adres: Al. Racławickie 12, Lublin 20-037, Polska (dawniej Mercure Unia Lublin)
Lokalizacja: Polska > Polska Wschodnia > Województwo Lubelskie > Lublin
Udogodnienia:
Bar/salon Centrum biznesowe z dostępem do Internetu Centrum fitness z siłownią / salą do ćwiczeń Bezpłatny dostęp do szybkiego Internetu (WiFi) Zwierzęta dozwolone (obiekt przyjazny dla psów / zwierząt) Restauracja Obsługa pokojowa Apartamenty Ułatwienia dla osób niepełnosprawnych Transport na lotnisko
Styl hotelu:
Miejsce nr 2 wśród 28 hoteli w Lublinie
Zakres cen: 144 zł–343 zł (na podstawie średniej ceny za pokój standardowy)
Klasa hotelu:3-gwiazdkowy — Hotel Mercure Lublin Centrum 3*
Liczba pokoi: 110
Opcje rezerwacji:
TripAdvisor jest dumnym partnerem firm Booking.com, 5viajes2012 S.L., Hotels.com, ACCOR i TripOnline SA, dzięki czemu możesz dokonywać rezerwacji w następującym hotelu bez obaw: Hotel Mercure Lublin Centrum. Co miesiąc pomagamy milionom podróżnych w wyszukiwaniu najlepszych hoteli na podróże w celach wypoczynkowych i biznesowych. Zawsze oferujemy najkorzystniejsze zniżki i oferty specjalne.

Czy to Państwa ogłoszenie w serwisie TripAdvisor?

Są Państwo właścicielami tego obiektu lub kierują nim? Warto zacząć nim zarządzać w celu między innymi udzielania odpowiedzi na recenzje i aktualizowania swojego profilu.

Zarządzaj swoim ogłoszeniem