Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Wyróżnione recenzje
Nieco na uboczu

Pomnik nie rzuca się w oczy, jest nieco schowany. Nie zgodzę się z tym, że Józef Czechowicz to... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 17 lipca 2019
Maglamaj
,
Lublin, Polska
z urządzeń przenośnych
Pomnik zapomnianego poety

Poeta znany najbardziej w mieście gdzie tworzył. Stoi w miejscu gdzie zginął. Szkoda, że ten... Przeczytaj więcej

Zrecenzowano: 5 lipca 2019
maxoratalata
Przeczytaj wszystkie recenzje (8)
  
Recenzje (8)
Filtruj recenzje
8 wyniki
Oceny podróżnych
1
3
4
0
0
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Oceny podróżnych
1
3
4
0
0
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
1 z 6 wśród 8 recenzji
Zrecenzowano: 17 lipca 2019 z urządzeń przenośnych

Pomnik nie rzuca się w oczy, jest nieco schowany. Nie zgodzę się z tym, że Józef Czechowicz to poeta słabo znany. Mieszkańcom Lublina i nie tylko, którym poeta jest nieznany polecam sięgnąć po jego tomik i zgłębić jego twórczość.

Termin skorzystania z atrakcji: lipiec 2019
Dziękujemy, Maglamaj
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 5 lipca 2019

Poeta znany najbardziej w mieście gdzie tworzył. Stoi w miejscu gdzie zginął. Szkoda, że ten naprawdę ciekawy artysta jest w Polsce zapomniany.

Termin skorzystania z atrakcji: marzec 2019
Dziękujemy, maxoratalata
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 12 lipca 2018

Pomnik jest nieco wciśnięty na placu obok Poczty Głównej i często zasłonięty albo zielenią albo budkami handlarzy. Stąd też zapomina się o tym w sumie ważnym dla Lublina miejscu. Jednak podobno pomnik stanął w pobliżu miejsca, gdzie poeta zginął w 1939. Oczywiście dobrze by było, gdyby zmieniono tu nazwę pomnika na prawidłową - pomnik JÓZEFA Czechowicza

Termin skorzystania z atrakcji: czerwiec 2018
3  Dziękujemy, Pawel_5791
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 24 kwietnia 2018

Nie ma nic specjalnie do oglądania ale ogólnie miejsce zacne :). Zawsze to dodatkowa ozdoba więc nie ma się czego czepiać w sumie :P.

Termin skorzystania z atrakcji: grudzień 2017
Dziękujemy, Marzena K
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 29 stycznia 2018

Centrum miasta Lublina .Plac obok poczty głównej a na nim od lat stoi skromy pomnik poety. Myślę że to trochę zapominane miejsce bo pomnik zasłaniają drzewa a w lecie budki handlarzy. Ale dla chcącego nie stanowi to problemu.

Termin skorzystania z atrakcji: wrzesień 2017
1  Dziękujemy, Ewa W
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji