Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

“Kurczę, na prawdę super miejscówka!”
SZYNKARNIA — recenzja

SZYNKARNIA
Zamów online
Nr 2 wśród 61 Kawa i herbata (Wrocław)
Certyfikat jakości
Zakres cen: 3 USD - 3 USD
Więcej informacji o restauracji
Informacje o restauracji
Opcje wyżywienia: Śniadanie, Rezerwacje
Opis: Unikalne na skale kraju połączenie multitapu ze sklepem z wędlinami i serami. W naszej ofercie same najlepsze piwa z Polski i reszty Świata, lane z 14 kranów oraz spory wybór piw butelkowych. Mamy chłodnie na piwo, dzięki czemu piwo zawsze jest świeże i w optymalnej temperaturze. Do piwa serwujemy deski lokalnych wędlin i serów. W kuchni na piecu szamotowym wypiekamy autorskie podpłomyki z serami i wędlinami oraz chleby razowe na zakwasie. Codziennie podajemy Dania Dnia. Za barem stoi 2-grupowy ekspres, na którym robimy kawę ETNO, niezwykle świeżą bo paloną we Wrocławiu. Najlepiej smakuje z naszymi razowymi ciasteczkami. Nad całym lokalem sprawuje piecze para specjalistów ds żywności i żywienia. Możecie być pewni , że jesteście w dobrych rękach.
Zrecenzowano 3 września 2019

Do Szynkarni trafiliśmy całkowicie przypadkowo. Miał być to lokal tylko na szybkie piwo i kawę, tylko na przeczekanie zapowiadającego się deszczu ;) iii... zostaliśmy "chwilkę" dłużej :D obsługa przywitała nas, podała karty i przyjęła zamówienie - tak jak wcześniej wspomniałam chcieliśmy z mężem tylko piwo i kawę, więc od razu to zamówiliśmy. Jednak "z nudów" zaczęliśmy studiować menu i WOW! Przekąski w postaci desek serów, wędlin czy mieszanych - jesteśmy fanami serów, więc musieliśmy spróbować jednej z nich, tym bardziej, że stworzone były serio z nie byle jakich produktów! Potem stwierdziliśmy, że skoro tak miło nam się siedzi to w sumie tu na miejscu zjemy coś ciepłego. Mój wybór padł na podpłomyka tradycyjnego na mały głód, a mąż który uwielbia kiełbasy skusił się na "wursta z pieca" - nie pamiętam jego nazwy, ale była to kiełbasa z dziczyzny :D wszystko bardzo fajnie podane, na deskach. Kelnerka zaproponowała nam dodatkowe ziemniaczki pieczone no to też je dobraliśmy :D szczerze myślałam, że będą to takie ćwiartki ziemniaczane smażone w głębokim tłuszczu, ale (!) jakie było nasze zdziwienie, kiedy okazało się że to prawdziwe, przygotowywane na miejscu ziemniaki! Na prawdę nie ma lipy! Myślę, że przy okazji wrócimy do Was!

Termin wizyty: sierpień 2019
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
Dziękujemy, whatsernamepaula
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Napisz recenzjęRecenzje (294)
Oceny podróżnych
Typ podróżnego
Okres roku
Język

10 z 14 wśród 294 recenzji

Zrecenzowano 26 sierpnia 2019 z urządzeń przenośnych

Dzisiaj o godzinie 14.40 złożyłem zamówienie na miejscu. Poprosiłem żeby spakować na wynos. Pani Menadżer czy ktoś w tym stylu powiedziała żebym wrócił za 15 minut. Wróciłem za 12 minut a z zaplecza usłyszałem charakterystyczny dźwięk kończący pracę mikrofalówki. Nie przejąłem się tym. Zabrałem jedzenie i wróciłem do siebie. Po rozpakowaniu jedzenia okazało się pieczarki są pomarszczone a kiełbasa wyglądała jak ta z dworca w Parzęczewie. Okazało się że to właśnie moje jedzenie wyjechało z tej mikrofalówki. Zapakowałem jedzenie i wróciłem w te pędy do restauracji. Zwróciłem Pani Menadżer uwagę że moje jedzenie jest nieświerze. Pani Menadżer czy jakoś tak zabrała porcję jedzenia za które zapłaciłem 25 zł i poszła z nim do kucharza. Po 10 sekundach wróciła i stwierdziła że jedzenie jest pierwszy sort. Chciałem dać im drugą szansę ale tak mi podnieśli ciśnienie że zostawiłem żarcie i wyszedłem. Chciałbym zaznaczyć że w szynkarni LeDzika zamawiałem nie pierwszy raz. Zawsze wyglądał apetycznie i tak smakował. Dziękuję Pani Menadżer czy jakoś tak za brak reakcji. Szkoda że w przeciągu paru dni od mojej ostatniej wizyty tak się popsuło a obsługa okazała się niekompetentna. Zostawiłem jedzenie którego nie udało się sprzedać przez weekend może ktoś inny zje to ze smakiem. 25 zł które zapłaciłem przekażcie na cele charytatywne. Pozdrawiam

Termin wizyty: sierpień 2019
1  Dziękujemy, Bunia_Ho
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 25 sierpnia 2019 z urządzeń przenośnych

Fajny klimat i obsługa. Piwo raczej polski kraft, zagranicy mało. Bywają cydry rzemieślnicze też na kranie.

Termin wizyty: sierpień 2019
Dziękujemy, wissquek
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Paula P, Kierownik, SZYNKARNIAOdpowiedź udzielona 26 sierpnia 2019

Dziękujemy za opinię. Pozwolimy sobie odnieść się tylko do kwestii piw zagranicznych - zawsze można spotkać u nas przynajmniej dwa piwa zagraniczne lane (tzw. "sztosy" - aktualnie browary Cloudwater oraz To Ol) oraz około 70 różnych pozycji w butelkach - w żadnym innym Wrocławskim multitapie nie znajdzie Pan większego wyboru :)

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 16 sierpnia 2019

Byłem tam z dziewczyną dwa razy, bardzo dobra jajecznica oraz omlet, super pieczywo, a zwłaszcza ciepła, chrupiąca bułeczka. Na uwagę zasługują również pasta z kabanosa oraz twarożek, które zrobiła na nas świetne wrażenie.
Jeśli chodzi o obsługę to bardzo miła i uśmiechnięta.

Termin wizyty: sierpień 2019
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
Dziękujemy, Jakub L
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Paula P, Kierownik, SZYNKARNIAOdpowiedź udzielona 17 sierpnia 2019

A dziękujemy bardzo Panu za super opinię dotyczącą naszych śniadań, a szczególnie docenienie naszego pieczywa, które wypieka dla nas niezmiennie od lat ten sam piekarz - Pan Krzysiu w Pochlebnej :) wszystko przygotowywanie jest u nas od początku do końca :)

Zapraszamy serdecznie raz jeszcze i kolejny raz :)
Dzięki takim opiniom nasza obsługa uśmiecha się jeszcze szerzej! :)

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 10 sierpnia 2019

Miejsce do którego trafiłam przypadkiem, nie sprawdzając jakichkolwiek opinii-mój pierwszy błąd taktyczny. Moim jedynym założeniem było wypicie piwa,dlatego ogólna stylistyka i otoczenie przyciagnelo mnie do tego miejsca, nie wytyczajac mu zbyt wysokiej poprzeczki. A jednak , prośba uwzględniająca podanie słomki przerosła dwie kelnerki i niebywale niemilego,bezczelnego i nieprofejsonalnego barmana-Panie właścicielu radze zainwestowac w kursy dla pracownikow jak wyglada dobra obsluga klientów. Jeśli polityka firmy opiera się na traktowaniu klienta jak intruza, niemilej obsłudze i stworzeniu atmosfery dyskomfortu, a to wszystko w imię nie podania słomki do piwa, ponieważ podawana jest tylko do koktajli, to niestety nie wróżę temu miejscu świetlanej przyszłości. Byłam pierwszy raz, i raczej nigdy nie wrócę, mimo że wciąż twierdzę że miejsce jest urządzone ze smakiem i może mieć potencjał.

Termin wizyty: sierpień 2019
Dziękujemy, Rudzielec007
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Paula P, Kierownik, SZYNKARNIAOdpowiedź udzielona 11 sierpnia 2019

Dzień dobry Pani - dziękujemy za opinię, docenienie naszego wnętrza oraz wskazówki na jakie kursy powinniśmy wysłać obsługę ;) . Jak Pani pisze trafiła Pani do nas przypadkiem i była Pani u nas pierwszy raz, więc zakładamy, że została Pani poinformowana przez naszą obsługę - kelnerki i barmanów, że rurek do piwa nie podajemy, ponieważ jesteśmy multitapem z dobrymi piwami rzemieślniczymi i staramy się uświadamiać naszych gości, że pijąc piwo przez rurkę nie poczują i nie docenią wszystkich aromatów, które zawierają piwa serwowane w naszym lokalu. Absolutnie nie traktujemy Gości jak intruzów! Staramy się po prostu pokazać jak może smakować dobre piwo.Tak samo nie dostałaby Pani u nas piwa z sokiem, cytryną lub innym dodatkiem, który mógłby zepsuć jego naturalny smak. Takie zasady u nas panują - są jednak przypadki, kiedy obsługa je nagina i podaje Gościom rurkę do piwa - np. jeśli Gość jest po operacji zęba, założeniu aparatu na zęby. Rozumiemy, że nie podała Pani żadnego konkretnego powodu, dla jakiego nasza obsługa miałaby podać Pani rurkę? Kolejnym powodem jest to, że nasz lokal pragnie być przyjazny środowisku i na każdym kroku próbujemy eliminować nadmiar wytwarzanych śmieci. Szkoda, że z góry zakłada Pani nie powrócić do nas - mamy nadzieję, że po przeczytaniu naszej odpowiedzi zmieni Pani zdanie :)

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.

SZYNKARNIA — podobne obiekty, przeglądane przez podróżnych

Wrocław, Województwo dolnośląskie
Wrocław, Województwo dolnośląskie
 
Wrocław, Województwo dolnośląskie
Wrocław, Województwo dolnośląskie
 
Wrocław, Województwo dolnośląskie
Wrocław, Województwo dolnośląskie
 

Byłeś(-aś) w SZYNKARNIA? Podziel się wrażeniami!

Napisz recenzję Dodaj zdjęcia

Właściciele: A jak Twoim zdaniem przedstawia się sytuacja?

Są Państwo właścicielami tego obiektu lub kierują nim? Warto zacząć nim zarządzać w celu między innymi udzielania odpowiedzi na recenzje i aktualizowania swojego profilu.

Zarządzaj swoim ogłoszeniem