Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Pobliskie hotele
Recenzje (587)
Filtruj recenzje
588 wyniki
Oceny podróżnych
71
217
183
62
55
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
71
217
183
62
55
Zobacz opinie podróżnych:
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
26 z 31 wśród 588 recenzji
Zrecenzowano: 14 grudnia 2017

Jeśli chcesz przenocować we Wrocławiu w klimatycznym hotelu to tylko hotel Polonia!
Czas się zatrzymał. Jakbyś wrócił do swojej młodości czyli do PRL-u. A równocześnie miejsce na miarę grudnia 2017 - pokoje czyste, wygodne, świeża pościel. Śniadanie wspaniałe - domowe wypieki i sałatki i prawdziwa jajecznica. Obsługa od recepcji począwszy życzliwa i profesjonalna. Ale szczególne podziękowania dla pana ochroniarza Mariusza ( dzięki niemu można było poznać całą historię hotelu od wieki wieków) Szacun. I do zobaczenia

  • Data pobytu: grudzień 2017, podróż służbowa
    • Wartość
    • Pokoje
    • Obsługa
Dziękujemy, EwaLeszek
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: HistoryczneHotele, Reception, Hotel PoloniaOdpowiedź udzielona 17 grudnia 2017

Szanowni Państwo, bardzo dziękujemy za pozostawienie opinii oraz oceny, które są dla nas bardzo cenne. Jest nam ogromnie miło, że byli Państwo zadowoleni z pobytu. Serdecznie dziękujemy za bardzo miłe słowa dotyczące obsługi. Mamy nadzieję, że odwiedzą nas Państwo po raz kolejny, a my dołożymy wszelkich starań, aby pobyt równie udany. Zapraszamy do rezerwacji. Personel Hotelu Polonia.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 5 listopada 2017

Blisko wszedzie - Dworzec Gl., Rynek, Opera, NFM oraz inne warte odwiedzenia miejsca.
Tramwaje i autobusy odchodza we wszystkich mozliwych kierunkach - latwo dojechac w wybrane miejsce. Personel pomocny, pokoje hotelowe odswiezone - jasno i czysto. Polecam!

  • Data pobytu: październik 2017, podróż z rodziną
    • Wartość
    • Lokalizacja
    • Jakość noclegu
    • Pokoje
    • Czystość
    • Obsługa
Recenzja napisana w ramach programu partnerskiego z hotelem
Dziękujemy, juliankurzawa
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 28 października 2017

Ja się rozczarowałam. Budynek historyczny ale dawno nie remontowany choć z innych opinii wynika że jest odnawiany ja widziałam jedynie zaniedbane wnętrza. Nocowałam w pokoju 406. Po wejściu do pokoju uderzył w nos nieświeży zapach. Wnętrze ciemne i pamięta chyla lata 80-te. Łazienka malutka i równie.ż bardzo zaniedbana. Dodatkowo stare okna nie tłumią hałasu ulicznego. Przejeżdżające tramwaje budzą od świtu. Śniadanie ok ale do sali trzeba przechodzić przez wewnętrzny dziedziniec więc gdy jest zimno trzeba się ubierać. Nam się śpieszyło i byliśmy chwilę przed 7 na śniadaniu a sala była jeszcze zamknięta i musieliśmy czekać na zewnątrz. Jedyny plus to położenie - blisko na rynek.

Wskazówka dotycząca pokojów: Nie polecam pokoi od strony ulicy.
  • Data pobytu: październik 2017, podróż służbowa
    • Jakość noclegu
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, Anna M
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: HistoryczneHotele, Reception Staff, Hotel PoloniaOdpowiedź udzielona 30 października 2017

Szanowni Państwo, bardzo dziękujemy za pozostawienie oceny oraz opinii, które są dla nas bardzo ważne. Bardzo przepraszamy za wszelkie niedogodności. Gdyby Pani zgłosiła w Recepcji swoje uwagi podczas pobytu Obsługa na pewno postarałaby się zmienić pokój. Pozdrawiamy. Personel Hotelu Polonia.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 25 października 2017

Rezerwacji dokonałam przez system rezerwacyjny Hotelu Polonia. Po przyjeździe na miejsce okazało się, że nie ma pokoju zgodnego z potwierdzeniem. Otrzymałam informację że pokoi w gwarantowanym standardzie już nie ma. Recepcjonistka skierowała mnie do pokoju o bardzo niskim standardzie oraz poinformowała, że rano kierownik hotelu/recepcji ustosunkuje się do tej sytuacji. Po śniadaniu otrzymałam możliwość przeniesienia do właściwego pokoju. Pokój ten (double comfort) był w dobrym standardzie i czysty. Szkoda tylko, ze ogólne podejście obsługi pozostawiło negatywne wrażenie.

Hotelowe śniadanie jest wprawdzie urozmaicone ale wszystkie potrawy, które powinny być na ciepło (jajecznica, parówki) były niestety zimne.

Moja ogólna opinia jest negatywna. Hotel jest 3-gwiazdkowy ale jego standard jest zdecydowanie niższy. Dotyczy to zarówno pokoi, jak i recepcji, klatek schodowych, windy, korytarzy.

  • Data pobytu: październik 2017, podróż służbowa
    • Wartość
    • Lokalizacja
    • Jakość noclegu
    • Pokoje
    • Czystość
    • Obsługa
Recenzja napisana w ramach programu partnerskiego z hotelem
Dziękujemy, Bzdurka_KLM
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: HistoryczneHotele, Reception Staff, Hotel PoloniaOdpowiedź udzielona 30 października 2017

Szanowna Pani Agnieszko, bardzo dziękujemy za pozostawienie opinii oraz oceny, które są dla nas bardzo ważne. Bardzo przepraszamy za zaistniałą sytuację związaną z nieodpowiednim standardem pokoju oraz wszelkie niedogodności. Personel Hotelu Polonia.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 10 października 2017

Hotel Polonia to miejsce, z którego warto skorzystać kiedy zależy nam na dobrej lokalizacji, czystych pokojach, dobrym jedzeniu i niskiej cenie. Od mojego poprzedniego pobytu trochę się zmieniło. Hotel zainwestował w remont recepcji, która wygląda teraz o wiele atrakcyjniej i robi dobre pierwsze wrażenie. Jakość obsługi jednak po zmianach się nie zmieniła i... nadal jest bardzo profesjonalnie, miło, z uśmiechem i zawsze do usług gościa. Miła obsługa sprawia, że w hotelu czujemy się jak w domu. Obsługa sprzątająca pokoje jest bardzo dokładna i dobrze wyszkolona, pokoje są czyste, przewietrzone i pięknie przygotowane. Posiłki serwowane przez restaurację Galicja są pyszne, syte, zawsze świeże i godne polecenia (jedyny minus to za późne wyjmowanie masła na śniadanie, przez co ciężko rozsmarować je na kromce, ale jest to jedyny i to drobny minus). Dobrym posunięciem hotelu było zbudowanie zadaszenia na wewnętrznym podwórku, które musimy przejść by dotrzeć do restauracji. Teraz możemy uniknąć niepogody idąc na śniadanie/obiad, a latem zjeść na świeżym powietrzu unikając słońca. Doskonała lokalizacja, bliskość do przystanków komunikacji miejskiej i dworców PKP oraz PKS, sprawia, że możemy bardzo wygodnie podróżować. Wystarczy wyjść z hotelu i przejść kilkanaście kroków by dojść do tramwaju czy autobusu, troszkę dalej mamy do dworców, jednak jest to bardzo krótki spacerek. Za tak niską cenę dostajemy naprawdę wiele plusów, które niwelują wszelkie niedogodności (jak twarde masło ;) to naprawdę jedyny minus ;) ). Zatem jeśli szukasz niedrogiego noclegu w przyjemnej atmosferze, z dobrym jedzeniem, z doskonałym punktem startowym do zwiedzania Wrocławia - polecam! Mam za sobą już wiele pobytów w tym hotelu i nigdy się nie zawiodłam, a Wrocław opuszczałam zadowolona, wypoczęta i z uśmiechem.

Wskazówka dotycząca pokojów: Kiedy szukamy ciszy i spokoju warto poprosić o pokój w głębi korytarza, z dala od windy i klatki schodowej.
  • Data pobytu: październik 2017, podróż służbowa
    • Lokalizacja
    • Jakość noclegu
    • Obsługa
1  Dziękujemy, Tatiana W
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji