Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

“Zawsze warto wrócić”
Hotel Polonia — recenzja

Najlepsze ceny w okresie
Zameldowanie dd/mm/rrrr Wymeldowanie dd/mm/rrrr
Ceny dotyczą 1 pokoju dla 2 osób
Wyświetl ceny
Porównaj najlepsze ceny w najpopularniejszych serwisach turystycznych
i 9 dodatkowych witryn!
Hotel Polonia
Miejsce nr 41 wśród 74 hoteli w Wrocławiu
Zrecenzowano 10 października 2017

Hotel Polonia to miejsce, z którego warto skorzystać kiedy zależy nam na dobrej lokalizacji, czystych pokojach, dobrym jedzeniu i niskiej cenie. Od mojego poprzedniego pobytu trochę się zmieniło. Hotel zainwestował w remont recepcji, która wygląda teraz o wiele atrakcyjniej i robi dobre pierwsze wrażenie. Jakość obsługi jednak po zmianach się nie zmieniła i... nadal jest bardzo profesjonalnie, miło, z uśmiechem i zawsze do usług gościa. Miła obsługa sprawia, że w hotelu czujemy się jak w domu. Obsługa sprzątająca pokoje jest bardzo dokładna i dobrze wyszkolona, pokoje są czyste, przewietrzone i pięknie przygotowane. Posiłki serwowane przez restaurację Galicja są pyszne, syte, zawsze świeże i godne polecenia (jedyny minus to za późne wyjmowanie masła na śniadanie, przez co ciężko rozsmarować je na kromce, ale jest to jedyny i to drobny minus). Dobrym posunięciem hotelu było zbudowanie zadaszenia na wewnętrznym podwórku, które musimy przejść by dotrzeć do restauracji. Teraz możemy uniknąć niepogody idąc na śniadanie/obiad, a latem zjeść na świeżym powietrzu unikając słońca. Doskonała lokalizacja, bliskość do przystanków komunikacji miejskiej i dworców PKP oraz PKS, sprawia, że możemy bardzo wygodnie podróżować. Wystarczy wyjść z hotelu i przejść kilkanaście kroków by dojść do tramwaju czy autobusu, troszkę dalej mamy do dworców, jednak jest to bardzo krótki spacerek. Za tak niską cenę dostajemy naprawdę wiele plusów, które niwelują wszelkie niedogodności (jak twarde masło ;) to naprawdę jedyny minus ;) ). Zatem jeśli szukasz niedrogiego noclegu w przyjemnej atmosferze, z dobrym jedzeniem, z doskonałym punktem startowym do zwiedzania Wrocławia - polecam! Mam za sobą już wiele pobytów w tym hotelu i nigdy się nie zawiodłam, a Wrocław opuszczałam zadowolona, wypoczęta i z uśmiechem.

Wskazówka dotycząca pokojów: Kiedy szukamy ciszy i spokoju warto poprosić o pokój w głębi korytarza, z dala od windy i klatki sch...
Sprawdź więcej wskazówek dotyczących pokojów
  • Data pobytu: październiku 2017, podróż służbowa
    • Lokalizacja
    • Jakość noclegu
    • Obsługa
1  Dziękujemy, Tatiana W
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Napisz recenzjęRecenzje (526)
Oceny podróżnych
Typ podróżnego
Okres roku
Język

6 z 10 wśród 526 recenzji

Zrecenzowano 12 września 2017

Hotel nie należy do nowych, lecz jest bardzo komfortowy. Widać, że stopniowo odnawiany. Lokalizacja jest wspaniała. Niedaleko dworca PKP, przystanku tramwajowego, kilka minut spacerem na stary rynek, czy do Sky Tower. Pokój oraz łazienka były przestronne oraz czyste. W łazience dostępna suszarka do włosów. Okna pokoju wychodziły na wewnętrzny dziedziniec więc było cicho(nie słychać ruchu ulicznego). Przy kolejnej wizycie we Wrocławiu na pewno skorzystamy z usług tego obiektu ponownie.

Wskazówka dotycząca pokojów: Pokoje z widokiem na wewnętrzny dziedziniec wydają się być cichsze.
Sprawdź więcej wskazówek dotyczących pokojów
  • Data pobytu: sierpniu 2017, podróż ze znajomymi
    • Wartość
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, Qbawe
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: HistoryczneHotele, Recepcja, Hotel PoloniaOdpowiedź udzielona 16 września 2017

Szanowny gościu, dziękujemy za pozostawione ocenę i opinię. Było nam bardzo miło gościć Pana/Pani w naszym obiekcie. Zachęcamy do kolejnych rezerwacji. Dołożymy wszelkich starań by kolejny Pana pobyt był udany. Pozdrawiamy - personel Hotelu Polonia.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 6 września 2017

Czysto...schludnie i spokojnie, acz zawiewało z lekka PRLem ;-) Może pokój był jeszcze przed remontem. Śniadania słabe.Personel bardzo przyjazny i pomocny. Dobra lokalizacja to zdecydowany atut tego miejsca.

  • Data pobytu: październiku 2016, podróż służbowa
    • Lokalizacja
    • Pokoje
    • Obsługa
Dziękujemy, Anna K
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: HistoryczneHotele, Recepcja, Hotel PoloniaOdpowiedź udzielona 8 września 2017

Szanowna Pani Anno, dziękujemy za pozostawione ocenę i opinię, które są dla nas bardzo ważne. Cieszymy się, że oferta śniadaniowa oraz lokalizacja hotelu spełniły Pani oczekiwania. Jest nam bardzo miło że doceniła Pani w swojej ocenie pracę personelu i mamy nadzieję że odwiedzi nas Pani ponownie. Bardzo przepraszamy za wszelkie niedogodności . Zachęcamy do kolejnych rezerwacji. Dołożymy wszelkich starań by kolejny Pani pobyt był udany. Pozdrawiamy - personel Hotelu Polonia.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 1 września 2017

Pierwszy pokój jaki nam przydzielono był nie do opisania TRAGEDIA !!! BRUD, SMRÓD I KURZ. Stwierdziliśmy, że jest to wręcz szkodliwe dla zdrowia - szczególnie dla naszych dzieci. Nawet pościel była obrzydliwie brudna. Na wykładzinie ślady po wymiocinach. Kiedy chcieliśmy zrezygnować zaproponowano nam 2 pokój, jak twierdzono po remoncie. Jest to niedopuszczalne, aby komukolwiek przydzielić pokój tak brudny!!! NIGDY WIĘCEJ !!! PRZESTRZEGAM WSZYSTKICH PRZED TYM OBIEKTEM.

  • Data pobytu: sierpniu 2017, podróż z rodziną
    • Wartość
    • Lokalizacja
    • Jakość noclegu
    • Pokoje
    • Czystość
    • Obsługa
Recenzja napisana w ramach programu partnerskiego z hotelem
2  Dziękujemy, 123Obiektywny
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 21 sierpnia 2017

Jesli chodzi o czesc gastronomiczną , nie były w pełni sprawne ekspresy do kawy. na tak duzą ilosc gosci nie ogarniały. Moze czas pomyślec o wymianie ? Co do pokoi widac ze cały czas trwa odnawianie i tutaj wszystko idzie w dobrym kierunku. Jednak przydałaby sie odpowiednia wentylacja. trochę duszno w pokojach... moze klmatyzator ?i

  • Data pobytu: sierpniu 2017, podróż z rodziną
    • Wartość
    • Lokalizacja
    • Jakość noclegu
    • Pokoje
    • Czystość
    • Obsługa
Recenzja napisana w ramach programu partnerskiego z hotelem
Dziękujemy, dariuszk102
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: HistoryczneHotele, Recepcja, Hotel PoloniaOdpowiedź udzielona 24 sierpnia 2017

Szanowny Panie, dziękujemy za pozostawione ocenę i opinię, które są dla nas bardzo ważne, ponieważ pozwalają spojrzeć z punktu widzenia Gościa. Najmocniej przepraszamy za wszelkie niedogodności związane z Pana pobytem. Pana uwagi dotyczące śniadań zostały przekierowane do odpowiedniego działu. Hotel jest w trakcie modernizacji, aby podnieść jakość świadczonych usług. Chcielibyśmy poinformować, że recepcja dysponuje wentylatorami wypożyczanymi na prośbę gościa. Zachęcamy do kolejnych rezerwacji. Dołożymy wszelkich starań by kolejny Pana pobyt był udany. Pozdrawiamy - personel Hotelu Polonia.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Hotele, które mogą Ci się spodobać…
Podróżni przeglądali również te hotele (Wrocław)
w odległości 0,7 km
Ibis Styles Wroclaw Centrum
Ibis Styles Wroclaw Centrum
Nr 8 z 74 w lokalizacji Wrocław
Liczba recenzji: 653
w odległości 0,4 km
Hotel Piast
Hotel Piast
Nr 16 z 74 w lokalizacji Wrocław
Liczba recenzji: 332
w odległości 1,8 km
Hotel Campanile - Stare Miasto
Hotel Campanile - Stare Miasto
Nr 40 z 74 w lokalizacji Wrocław
Liczba recenzji: 221
Wyświetl ceny
Wyświetl ceny
Wyświetl ceny
w odległości 0,3 km
Hotel Europejski
Hotel Europejski
Nr 28 z 74 w lokalizacji Wrocław
Liczba recenzji: 390
w odległości 0,5 km
Ibis Wroclaw Centrum
Ibis Wroclaw Centrum
Nr 3 z 74 w lokalizacji Wrocław
Liczba recenzji: 335
w odległości 0,5 km
Hotel Sofia
Hotel Sofia
Nr 33 z 74 w lokalizacji Wrocław
Liczba recenzji: 115
Wyświetl ceny
Wyświetl ceny
Wyświetl ceny

Byłeś(-aś) w Hotel Polonia? Podziel się wrażeniami!

Napisz recenzję Dodaj zdjęcia

Hotel Polonia — dodatkowe informacje

Adres: ul. Piłsudskiego 66, Wrocław 50-020, Polska
Lokalizacja: Polska > Polska Południowa > Województwo dolnośląskie > Wrocław
Udogodnienia:
Restauracja Obsługa pokojowa
Styl hotelu:
Miejsce nr 41 wśród 74 hoteli w Wrocławiu
Zakres cen: 165 zł–261 zł (na podstawie średniej ceny za pokój standardowy)
Klasa hotelu:3-gwiazdkowy — Hotel Polonia 3*
Liczba pokoi: 107
Oficjalny opis (dostarczony przez hotel):
Hotel POLONIA *** Hotel „Polonia” położony jest w samym centrum Wrocławia naprzeciw Teatru Muzycznego „Capitol” – 10 minut spacerem do Rynku. W pobliżu hotelu znajdują się najważniejsze wrocławskie instytucje kulturalne, handlowe oraz urzędy. Kontynuuje tradycje wybudowanego w tym miejscu ponad 100 lat temu hotelu „ Cztery Pory Roku” (1911 r.). Zmodernizowany obiekt oferuje Gościom wygodnie urządzone pokoje i renomowaną kuchnię w hotelowej restauracji „Galicja”. Hotel Polonia oferuje 107 pokoi jedno- i dwuosobowych oraz pokoje rodzinne i studio, w różnych standardach, dostosowanych do potrzeb naszych gości. Hotel posiada własne miejsca postojowe przy ulicy Piłsudskiego a parking zlokalizowany 30 metrów od naszego hotelu. W eleganckiej restauracji „Galicja”, mieszczącej się w budynku obok serwujemy naszym gościom śniadania oraz potrawy kuchni galicyjskiej, polskiej i europejskiej. ... więcej   mniej 
Opcje rezerwacji:
TripAdvisor jest dumnym partnerem firm Booking.com, Hotels.com, TripOnline SA i 5viajes2012 S.L., dzięki czemu możesz dokonywać rezerwacji w następującym hotelu bez obaw: Hotel Polonia. Co miesiąc pomagamy milionom podróżnych w wyszukiwaniu najlepszych hoteli na podróże w celach wypoczynkowych i biznesowych. Zawsze oferujemy najkorzystniejsze zniżki i oferty specjalne.
Znany także jako:
Polonia Hotel Wroclaw

Czy to Państwa ogłoszenie w serwisie TripAdvisor?

Są Państwo właścicielami tego obiektu lub kierują nim? Warto zacząć nim zarządzać w celu między innymi udzielania odpowiedzi na recenzje i aktualizowania swojego profilu.

Zarządzaj swoim ogłoszeniem