Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Hotel Europejski
Pobliskie hotele
61 USD
Booking.com
Zobacz ofertę
  • Bezpłatna sieć Wi-Fi
Hotel Tumski(Wrocław)
75 USD
Booking.com
Zobacz ofertę
  • Bezpłatna sieć Wi-Fi
  • Bezpłatny parking
115 USD
Booking.com
Zobacz ofertę
Certyfikat jakości
  • Bezpłatna sieć Wi-Fi
  • Restauracja
Boogie Hostel(Wrocław)
26 USD
Booking.com
Zobacz ofertę
  • Bezpłatna sieć Wi-Fi
98 USD
Booking.com
Zobacz ofertę
  • Bezpłatna sieć Wi-Fi
  • Basen
78 USD
Booking.com
Zobacz ofertę
Certyfikat jakości
  • Bezpłatna sieć Wi-Fi
  • Śniadanie w cenie
Europeum Hotel(Wrocław)
161 USD
102 USD
Booking.com
Zobacz ofertę
Certyfikat jakości
  • Bezpłatna sieć Wi-Fi
  • Restauracja
Scandic Wroclaw(Wrocław)
68 USD
Booking.com
Zobacz ofertę
Certyfikat jakości
  • Bezpłatna sieć Wi-Fi
  • Restauracja
51 USD
46 USD
Expedia.com
Zobacz ofertę
  • Bezpłatna sieć Wi-Fi
  • Restauracja
45 USD
43 USD
Priceline
Zobacz ofertę
  • Bezpłatna sieć Wi-Fi
Recenzje (401)
Filtruj recenzje
401 wyniki
Oceny podróżnych
109
193
68
17
14
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
109
193
68
17
14
Zobacz opinie podróżnych:
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
11 z 16 wśród 401 recenzji
Zrecenzowano 6 września 2017

Atmosfera w hotelu super. Pokoje niestety takie sobie wszędzie plamy na wykładzina, pokoje pachną starym PRLem. Śniadania obfite i sporo ale codziennie to samo. Nie polecam obiadów drogo i tak sobie, na miescie taniej i dużo smaczniej. Personel bardzo miły i uczynić, na piątkę. Ogolnie- blisko dworca, dobre położenie na wypady na stare miasto. Ale cena nie adekwatna do warunków. Jeszcze raz pozdrawiam cały personel hotelu- jesteście bardo wspaniali.

Wskazówka dotycząca pokojów: Pokoje od ulicy hałas, pokoje od zaplecza hałas wiatraków klimatyzacji. Warto brać apartament. Nie polecam obiadów dodatkowo płatnych.
  • Data pobytu: wrzesień 2017, podróż z rodziną
    • Wartość
    • Pokoje
    • Obsługa
Dziękujemy, Krzysztof P
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: HistoryczneHotele, Front Office Manager, Hotel EuropejskiOdpowiedź udzielona 9 września 2017

Szanowny Panie Krzysztofie,
bardzo dziękujemy za pozostawienie opinii. Cieszymy się, że panująca u nas atmosfera, tworzona przez nasz personel sprostała Pańskim wymaganiom. Bardzo przepraszamy za wszelkie niedogodności, jakie spotkały Pana podczas pobytu. Jesteśmy w trakcie remontów, zdajemy sobie sprawę, że jeszcze nie wszystko wygląda tak, jak byśmy chcieli. Jesteśmy w trakcie wymiany kabin prysznicowych i wykładzin. W listopadzie zamykamy hotel na pewien czas, aby dokonać gruntownych zmian. Zapraszamy Pana ponownie po remoncie, aby mógł Pan ocenić nasze starania. Jeszcze raz bardzo dziękujemy za docenienie starań personelu. Również serdecznie pozdrawiamy.

Z wyrazami szacunku
Załoga Hotelu Europejskiego

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 18 lipca 2017 z urządzeń przenośnych

Byliśmy 3 dni, przestronne pokoje, czyste, schludne, bardzo sympatyczna obsługa, smaczne śniadania, mimo hałasu za oknem w pokoju bardzo cicho. klimatyzowany pokój, blisko wszędzie. Miejsce godne polecenia i warte powrotu.

Data pobytu: lipiec 2017, podróż z rodziną
Dziękujemy, kasia w
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: HistoryczneHotele, Kierownik recepcji, Hotel EuropejskiOdpowiedź udzielona 5 stycznia 2018

Szanowny Gościu,
Dziękujemy za czas poświęcony na pozostawienie opinii. Bardzo się cieszymy, że pobyt u nas był udany. W imieniu personelu dziękuje za miłe słowa pod ich adresem. Serdecznie zapraszamy do nas ponownie!- Z wyrazami szacunku Kierownik Recepcji

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 10 lipca 2017

Przyjechaliśmy do tego hotelu na weekend z żoną i małym rocznym dzieckiem. Ogólne wrażenia są całkiem pozytywne tzn miła obsługa , ładne lobby i ogólne wrażenie wizualne pozytywne , jest tylko jedno ale. Pani recepcjonistka widząc że jesteśmy z małym dzieckiem powiedziała nam że da nam bardzo ładny pokój i nawet był niezły ale jedyny mankament to brak ciepłej wody ( po dłuższym czasie takowa się pojawiła ale raczej była mocno letnia) . Generalnie w przypadku małego dziecka które trzeba wykąpać to trochę słabo , dorosły sobie poradzi .Awaria została zgłoszona i ja to rozumem że takowe się zdarzają więc nie pisał bym na ten temat nic jakby nie to że widzę po komentarzach poprzedników że faktycznie na najwyższym piętrze jest problem z ciepłą wodą więc jestem przekonany że Pani na recepcji o tym wiedziała i mimo to że widziała że jesteśmy z małym dzieckiem a takowy pokój na najwyższym piętrze nam zaoferowała i przy okazji zasugerowała płatność tuż po przybyciu przed obejrzeniem pokoju ponieważ "jutro będzie bardzo duże zamieszanie widząc już dziś po ilości rezerwacji"

  • Data pobytu: lipiec 2017, podróż z ukochaną osobą
    • Pokoje
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, kamil953
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: HistoryczneHotele, Kierownik recepcji, Hotel EuropejskiOdpowiedź udzielona 5 stycznia 2018

Szanowny Gościu,
Dziękujemy za czas poświęcony na pozostawienie opinii. Bardzo się cieszymy, że pobyt u nas był udany. W imieniu personelu dziękuje za miłe słowa pod ich adresem. Serdecznie zapraszamy do nas ponownie!- Z wyrazami szacunku Kierownik Recepcji

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 9 lipca 2017

Czysto, schludnie, blisko celu - dla każdego środka transportu. Bardzo miła obsługa.







Bardzo miła obsługa. Pokoje czyste. Wyposażenie standardowe bez zarzutu. Lokalizacja w pobliżu wielu środków komunikacji.



  • Data pobytu: lipiec 2017, podróż służbowa
    • Wartość
    • Lokalizacja
    • Jakość noclegu
    • Pokoje
    • Czystość
    • Obsługa
Recenzja napisana w ramach programu partnerskiego z hotelem
Dziękujemy, Gosc_Lukasz
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: HistoryczneHotele, Kierownik recepcji, Hotel EuropejskiOdpowiedź udzielona 5 stycznia 2018

Szanowny Gościu,
Dziękujemy za czas poświęcony na pozostawienie opinii. Bardzo się cieszymy, że pobyt u nas był udany. W imieniu personelu dziękuje za miłe słowa pod ich adresem. Serdecznie zapraszamy do nas ponownie!- Z wyrazami szacunku Kierownik Recepcji

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 30 maja 2017

Zadbany i czysty niedrogi hotel w centrum naprzeciw dworca PKP.
Miła obsługa.

Minusem może być pokój od strony ulicy, gdzie huk tramwaju przy otwartym oknie może być denerwujący dla osób z lekkim snem.

Wskazówka dotycząca pokojów: Sugeruje nie wybierać pokoju od strony ulicy - torowiska tramwajowe daje się we znaki przy otwartym oknie.
  • Data pobytu: maj 2017, podróż służbowa
    • Wartość
    • Lokalizacja
    • Obsługa
Dziękujemy, majkks
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: HistoryczneHotele, Manager, Hotel EuropejskiOdpowiedź udzielona 27 czerwca 2017

Szanowny Gościu,
Dziękujemy za czas poświęcony na pozostawienie opinii. Bardzo się cieszymy, że pobyt u nas był udany. W imieniu personelu dziękuje za miłe słowa pod ich adresem. Uprzejmie informujemy, iż posiadamy pokoje od strony podwórka gdzie nie dociera miejski zgiełk. Przy następnym pobycie uwzględnimy to życzenie proszę tylko o dodanie takiej preferencji. Serdecznie zapraszamy do nas ponownie!- Z wyrazami szacunku Manager Hotelu

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji