Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Pobliskie hotele
Recenzje (422)
Filtruj recenzje
422 wyniki
Oceny podróżnych
110
201
74
22
15
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
110
201
74
22
15
Zobacz opinie podróżnych:
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
23 z 28 wśród 422 recenzji
Zrecenzowano: 26 maja 2017

hotel całkiem ładny, zadbany, czysty. Pokój sprzątany codziennie. Śniadania dobre. Natomiast pokój, który dostałam, mieścił się na ostatnim piętrze od podwórza,gdzie wentylatory generowały tak duży hałas, że w nocy nie dało się spać, a w dzień otworzyć okna. I były momenty, że brakowało ciepłej wody w kranie. Poza tymi poważnymi minusami reszta na plus.

Termin pobytu: maj 2017
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Wartość
    • Lokalizacja
    • Jakość noclegu
    • Pokoje
    • Czystość
    • Obsługa
Recenzja napisana w ramach programu partnerskiego z hotelem
Dziękujemy, monikat813
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: HistoryczneHotele, Manager, Hotel EuropejskiOdpowiedź udzielona 27 czerwca 2017

Szanowny Gościu,

Bardzo dziękujemy za czas poświęcona na pozostawienie opinii. Cieszymy się, że odpowiadał Państwu standard naszego hotelu a serwowane śniadania przypadły do gustu. Przepraszamy za niedogodności związane z głośną praca głównego wentylatora oraz brakiem ciepłej wody Problem ten został zgłoszony do naszego Działu Technicznego, który dokładnie to sprawdzi. Zapraszamy Państwa serdecznie ponownie, dołożymy wszelkich starań aby pobyt minął bez zarzutu. Z wyrazami szacunku - Manager Hotelu

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 6 maja 2017

W kwietniu b.r. gościliśmy w w/w hotelu. Rezerwację zrobiłem dzwoniąc do hotelu wcześniej i za 500 pln za noc byliśmy szczęśliwymi gośćmi. Regulując płatność tuż po przyjeździe pan w recepcji wyraził zdziwienie wysoką ceną gdyż wg niego mogłem ten pokój mieć za 180 pln...hmmm, ale odkręcić się nie dało. Niech tam, w końcu Europejski.Teraz chyba wiem dlaczego tak bardzo naciskano na uregulowanie płatności zaraz po wejściu. Pewnie gdybym zobaczył jak wygląda pokój, nie zdecydowałbym się na pozostanie za te pieniądze. Zdjęcia w załączeniu wykonane tuż po rozkulbaczeniu. No ale przecież na dwie noce przy tej lokalizacji i w tak cudownym mieście nie będę już niczego zmieniał. Może chociaż tak zachwalane śniadania przez niektórych recenzentów oraz przedstawione na przeapetycznych zdjęciach w hotelu? Nic z tego. Ja nie mówię że miało być jak w Sheratonie ale na litość boską...nawet nie chcę się rozpisywać bo o parówkach i żółtym serze na okrągło powiedziano już wiele.Lubię jedno i drugie. ALE NIENAWIDZĘ BRUDNYCH OBRUSÓW!!!To już skandal jak dla mnie żeby nakrycia nie były zmieniane!!! A o plastikowych mieszadełkach w pokoju nie wspomnę. Ehhh, nawet z pożyczeniem łyżeczki był problemik. Nie pisałbym tego wszystkiego gdybym spał w studenckim akademiku lub hostelu ale za 500 można chyba wymagać czegoś więcej. Pozdrawiam wszystkich czytających moją oczywiście subiektywną ocenę.

Termin pobytu: kwiecień 2017
  • Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
    • Wartość
    • Lokalizacja
    • Obsługa
1  Dziękujemy, Figson
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: HistoryczneHotele, Kierownik recepcji, Hotel EuropejskiOdpowiedź udzielona 26 maja 2017

Szanowni Państwo,
Dziękujemy za pozostawiony komentarz i podzielenie się opinią .
Przepraszamy za napotkane niedogodności. Komentarz recepcjonisty był nie na miejscu , była to nowa osoba, której brakowało jeszcze doświadczenia.
Pragniemy poinformować, iż nasze ceny podobnie jak w większości obiektów uzależnione są od obłożenia, a w okresie Państwa pobytu praktycznie w całym Wrocławiu obowiązywały wyższe ceny za pokoje.
Przepraszamy za mankamenty zaistniałe podczas śniadań , nie powinny się zdarzyć i Państwa uwagi zostały przekazane do personelu restauracji. Dołożymy wszelkich starań aby ta sytuacja się już więcej nie powtórzyła.
Pragnę też poinformować, iż mając na uwadze komfort i bezpieczeństwo Gości mieszadełka w pokojach są jednorazowe.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 2 maja 2017 z urządzeń przenośnych

Małe uwagi co do czystości pokoju. Lokalizacja super w większości miejsc można wybrać się piechotą. Przestronne pokoje i miła obsługa. Super dla podróżujących pociągiem, ponieważ znajduje się zaraz obok dworca. Sklepy i przystanki autobusowe również blisko.

Termin pobytu: maj 2017
Typ podróży: Podróż z ukochaną osobą
Dziękujemy, Vacation708517
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: HistoryczneHotele, Kierownik ds. PR, Hotel EuropejskiOdpowiedź udzielona 5 maja 2017

Dziękujemy za wybór hotelu Europejskiego i pozostawiony komentarz. Miło nam wiedzieć, ze podobała się Państwu lokalizacja hotelu, nasza obsługa i pokoje. Uwagi odnośnie czystości pokoju zostaną niezwłocznie przekazane do działu housekeeping. Przepraszamy za niegodności i polecamy się na przyszłość.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 29 kwietnia 2017

Wszystko oki poz tym że brak w pokojowym TV programów informacyjnych TVN24 i TVN24Bis , śniadanie spoko tylko jedna kawiarka w dodatku szwankująca przy całej wycieczce niegramotnych emerytów z Niemiec stojących w długiej kolejce to trochę za mało. Ciężko się było dopchać a wiadomo kawa rano to podstawa.

Termin pobytu: kwiecień 2017
  • Typ podróży: Podróż służbowa
    • Wartość
    • Lokalizacja
    • Jakość noclegu
    • Pokoje
    • Czystość
    • Obsługa
Recenzja napisana w ramach programu partnerskiego z Amoma.com
Dziękujemy, 417leszekm
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: HistoryczneHotele, Kierownik ds. gości, Hotel EuropejskiOdpowiedź udzielona 5 maja 2017

Dziękujemy za wybór hotelu Europejskiego i pozostawiony komentarz. Cieszy nas fakt, ze generalnie nasz hotel przypadł Panu do gustu. Przepraszamy za opisane niedogodności i mamy nadzieję, że przy Pana kolejnej wizycie uda nam się wypaść jeszcze lepiej.
Zapraszamy ponownie.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 15 kwietnia 2017

Naprawdę świetny hotel, pełen profesjonalizm, jesteśmy bardzo zadowoleni i na pewno wrócimy. Wszystko dopięte na ostatni guzik. Jedzenie było także bardzo pyszne. Czystość zachowana , jakość pierwsza klasa, obsługa hotelowa bardzo sympatyczna.

Termin pobytu: kwiecień 2017
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Wartość
    • Lokalizacja
    • Jakość noclegu
    • Pokoje
    • Czystość
    • Obsługa
Recenzja napisana w ramach programu partnerskiego z hotelem
Dziękujemy, kancus89
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: HistoryczneHotele, Kierownik ds. PR, Hotel EuropejskiOdpowiedź udzielona 19 kwietnia 2017

Szanowni Państwo,
dziękujemy za pobyt w Hotelu Europejskim i sympatyczny komentarz. Cieszymy się bardzo, że jesteście Państwo zadowoleni z naszych usług i zamierzacie zamieszkać u nas ponownie.
Zapraszamy serdecznie przy kolejnej wizycie we Wrocławiu.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji