Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

“Dobry hotel na krótki nocleg”
Hotel Europejski — recenzja

Najlepsze ceny w okresie
Zameldowanie dd/mm/rrrr Wymeldowanie dd/mm/rrrr
Ceny dotyczą 1 pokoju dla 2 osób
Wyświetl ceny
Porównaj najlepsze ceny w najpopularniejszych serwisach turystycznych
i 7 dodatkowych witryn!
Hotel Europejski
Miejsce nr 27 wśród 75 hoteli w Wrocławiu
Zrecenzowano 30 maja 2017

Zadbany i czysty niedrogi hotel w centrum naprzeciw dworca PKP.
Miła obsługa.

Minusem może być pokój od strony ulicy, gdzie huk tramwaju przy otwartym oknie może być denerwujący dla osób z lekkim snem.

Wskazówka dotycząca pokojów: Sugeruje nie wybierać pokoju od strony ulicy - torowiska tramwajowe daje się we znaki przy otwartym...
Sprawdź więcej wskazówek dotyczących pokojów
  • Data pobytu: maju 2017, podróż służbowa
    • Wartość
    • Lokalizacja
    • Obsługa
Dziękujemy, majkks
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: HistoryczneHotele, Manager, Hotel EuropejskiOdpowiedź udzielona 27 czerwca 2017

Szanowny Gościu,
Dziękujemy za czas poświęcony na pozostawienie opinii. Bardzo się cieszymy, że pobyt u nas był udany. W imieniu personelu dziękuje za miłe słowa pod ich adresem. Uprzejmie informujemy, iż posiadamy pokoje od strony podwórka gdzie nie dociera miejski zgiełk. Przy następnym pobycie uwzględnimy to życzenie proszę tylko o dodanie takiej preferencji. Serdecznie zapraszamy do nas ponownie!- Z wyrazami szacunku Manager Hotelu

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Napisz recenzjęRecenzje (390)
Oceny podróżnych
Typ podróżnego
Okres roku
Język

13 z 17 wśród 390 recenzji

Zrecenzowano 26 maja 2017

hotel całkiem ładny, zadbany, czysty. Pokój sprzątany codziennie. Śniadania dobre. Natomiast pokój, który dostałam, mieścił się na ostatnim piętrze od podwórza,gdzie wentylatory generowały tak duży hałas, że w nocy nie dało się spać, a w dzień otworzyć okna. I były momenty, że brakowało ciepłej wody w kranie. Poza tymi poważnymi minusami reszta na plus.

  • Data pobytu: maju 2017, podróż z rodziną
    • Wartość
    • Lokalizacja
    • Jakość noclegu
    • Pokoje
    • Czystość
    • Obsługa
Recenzja napisana w ramach programu partnerskiego z hotelem
Dziękujemy, monikat813
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: HistoryczneHotele, Manager, Hotel EuropejskiOdpowiedź udzielona 27 czerwca 2017

Szanowny Gościu,

Bardzo dziękujemy za czas poświęcona na pozostawienie opinii. Cieszymy się, że odpowiadał Państwu standard naszego hotelu a serwowane śniadania przypadły do gustu. Przepraszamy za niedogodności związane z głośną praca głównego wentylatora oraz brakiem ciepłej wody Problem ten został zgłoszony do naszego Działu Technicznego, który dokładnie to sprawdzi. Zapraszamy Państwa serdecznie ponownie, dołożymy wszelkich starań aby pobyt minął bez zarzutu. Z wyrazami szacunku - Manager Hotelu

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 6 maja 2017

W kwietniu b.r. gościliśmy w w/w hotelu. Rezerwację zrobiłem dzwoniąc do hotelu wcześniej i za 500 pln za noc byliśmy szczęśliwymi gośćmi. Regulując płatność tuż po przyjeździe pan w recepcji wyraził zdziwienie wysoką ceną gdyż wg niego mogłem ten pokój mieć za 180 pln...hmmm, ale odkręcić się nie dało. Niech tam, w końcu Europejski.Teraz chyba wiem dlaczego tak bardzo naciskano na uregulowanie płatności zaraz po wejściu. Pewnie gdybym zobaczył jak wygląda pokój, nie zdecydowałbym się na pozostanie za te pieniądze. Zdjęcia w załączeniu wykonane tuż po rozkulbaczeniu. No ale przecież na dwie noce przy tej lokalizacji i w tak cudownym mieście nie będę już niczego zmieniał. Może chociaż tak zachwalane śniadania przez niektórych recenzentów oraz przedstawione na przeapetycznych zdjęciach w hotelu? Nic z tego. Ja nie mówię że miało być jak w Sheratonie ale na litość boską...nawet nie chcę się rozpisywać bo o parówkach i żółtym serze na okrągło powiedziano już wiele.Lubię jedno i drugie. ALE NIENAWIDZĘ BRUDNYCH OBRUSÓW!!!To już skandal jak dla mnie żeby nakrycia nie były zmieniane!!! A o plastikowych mieszadełkach w pokoju nie wspomnę. Ehhh, nawet z pożyczeniem łyżeczki był problemik. Nie pisałbym tego wszystkiego gdybym spał w studenckim akademiku lub hostelu ale za 500 można chyba wymagać czegoś więcej. Pozdrawiam wszystkich czytających moją oczywiście subiektywną ocenę.

  • Data pobytu: kwietniu 2017, podróż z ukochaną osobą
    • Wartość
    • Lokalizacja
    • Obsługa
1  Dziękujemy, Figson
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: HistoryczneHotele, Kierownik recepcji, Hotel EuropejskiOdpowiedź udzielona 26 maja 2017

Szanowni Państwo,
Dziękujemy za pozostawiony komentarz i podzielenie się opinią .
Przepraszamy za napotkane niedogodności. Komentarz recepcjonisty był nie na miejscu , była to nowa osoba, której brakowało jeszcze doświadczenia.
Pragniemy poinformować, iż nasze ceny podobnie jak w większości obiektów uzależnione są od obłożenia, a w okresie Państwa pobytu praktycznie w całym Wrocławiu obowiązywały wyższe ceny za pokoje.
Przepraszamy za mankamenty zaistniałe podczas śniadań , nie powinny się zdarzyć i Państwa uwagi zostały przekazane do personelu restauracji. Dołożymy wszelkich starań aby ta sytuacja się już więcej nie powtórzyła.
Pragnę też poinformować, iż mając na uwadze komfort i bezpieczeństwo Gości mieszadełka w pokojach są jednorazowe.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Członek witryny TripAdvisor
1
Zrecenzowano 2 maja 2017 z urządzeń przenośnych

Małe uwagi co do czystości pokoju. Lokalizacja super w większości miejsc można wybrać się piechotą. Przestronne pokoje i miła obsługa. Super dla podróżujących pociągiem, ponieważ znajduje się zaraz obok dworca. Sklepy i przystanki autobusowe również blisko.

Data pobytu: maju 2017, podróż z ukochaną osobą
Dziękujemy, Członek witryny TripAdvisor
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: HistoryczneHotele, Kierownik ds. PR, Hotel EuropejskiOdpowiedź udzielona 5 maja 2017

Dziękujemy za wybór hotelu Europejskiego i pozostawiony komentarz. Miło nam wiedzieć, ze podobała się Państwu lokalizacja hotelu, nasza obsługa i pokoje. Uwagi odnośnie czystości pokoju zostaną niezwłocznie przekazane do działu housekeeping. Przepraszamy za niegodności i polecamy się na przyszłość.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 29 kwietnia 2017

Wszystko oki poz tym że brak w pokojowym TV programów informacyjnych TVN24 i TVN24Bis , śniadanie spoko tylko jedna kawiarka w dodatku szwankująca przy całej wycieczce niegramotnych emerytów z Niemiec stojących w długiej kolejce to trochę za mało. Ciężko się było dopchać a wiadomo kawa rano to podstawa.

  • Data pobytu: kwietniu 2017, podróż służbowa
    • Wartość
    • Lokalizacja
    • Jakość noclegu
    • Pokoje
    • Czystość
    • Obsługa
Recenzja napisana w ramach programu partnerskiego z Amoma.com
Dziękujemy, 417leszekm
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: HistoryczneHotele, Kierownik ds. gości, Hotel EuropejskiOdpowiedź udzielona 5 maja 2017

Dziękujemy za wybór hotelu Europejskiego i pozostawiony komentarz. Cieszy nas fakt, ze generalnie nasz hotel przypadł Panu do gustu. Przepraszamy za opisane niedogodności i mamy nadzieję, że przy Pana kolejnej wizycie uda nam się wypaść jeszcze lepiej.
Zapraszamy ponownie.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Hotele, które mogą Ci się spodobać…
Podróżni przeglądali również te hotele (Wrocław)
w odległości 0,1 km
Hotel Piast
Hotel Piast
Nr 16 z 75 w lokalizacji Wrocław
Liczba recenzji: 333
w odległości 0,4 km
Scandic Wroclaw
Scandic Wroclaw
Nr 12 z 75 w lokalizacji Wrocław
Liczba recenzji: 521
w odległości 0,8 km
Hotel B&B Wrocław Centrum
Hotel B&B Wrocław Centrum
Nr 15 z 75 w lokalizacji Wrocław
Liczba recenzji: 351
Wyświetl ceny
Wyświetl ceny
Wyświetl ceny
w odległości 0,7 km
Ibis Wroclaw Centrum
Ibis Wroclaw Centrum
Nr 3 z 75 w lokalizacji Wrocław
Liczba recenzji: 359
w odległości 4,5 km
Boutique Hotel's Wrocław
Boutique Hotel's Wrocław
Nr 32 z 75 w lokalizacji Wrocław
Liczba recenzji: 115
w odległości 1,3 km
Hotel Invite
Hotel Invite
Nr 26 z 75 w lokalizacji Wrocław
Liczba recenzji: 143
Wyświetl ceny
Wyświetl ceny
Wyświetl ceny

Byłeś(-aś) w Hotel Europejski? Podziel się wrażeniami!

Napisz recenzję Dodaj zdjęcia

Hotel Europejski — dodatkowe informacje

Adres: ul. Piłsudskiego 88, Wrocław 50-017, Polska
Lokalizacja: Polska > Polska Południowa > Województwo dolnośląskie > Wrocław
Udogodnienia:
Bar/salon Centrum biznesowe z dostępem do Internetu Bezpłatny dostęp do szybkiego Internetu (WiFi) Zwierzęta dozwolone (obiekt przyjazny dla psów / zwierząt) Restauracja Obsługa pokojowa Apartamenty Ułatwienia dla osób niepełnosprawnych
Styl hotelu:
Miejsce nr 27 wśród 75 hoteli w Wrocławiu
Zakres cen: 150 zł–259 zł (na podstawie średniej ceny za pokój standardowy)
Klasa hotelu:3-gwiazdkowy — Hotel Europejski 3*
Liczba pokoi: 96
Oficjalny opis (dostarczony przez hotel):
Hotel Europejski we Wrocławiu oferuje wysoki standard zakwaterowania w ścisłym centrum Wrocławia. Niedaleko stąd do Rynku, Ostrowa Tumskiego czy Panoramy Racławickiej. Ten doskonale położony hotel łączy długoletnią tradycję z nowoczesnością. Estetyczne wnętrza, miła obsługa oraz wyśmienita kuchnia stwarzają niepowtarzalną atmosferę w hotelu. Do dyspozycji gości jest 95 pokoi : 1, 2 osobowe i apartamenty. Każdy z nich posiada bezpłatny bezprzewodowy Internet, suszarkę do włosów oraz telewizor LCD. ... więcej   mniej 
Opcje rezerwacji:
TripAdvisor jest dumnym partnerem firm Hotels.com, Booking.com, TripOnline SA i 5viajes2012 S.L., dzięki czemu możesz dokonywać rezerwacji w następującym hotelu bez obaw: Hotel Europejski. Co miesiąc pomagamy milionom podróżnych w wyszukiwaniu najlepszych hoteli na podróże w celach wypoczynkowych i biznesowych. Zawsze oferujemy najkorzystniejsze zniżki i oferty specjalne.

Czy to Państwa ogłoszenie w serwisie TripAdvisor?

Są Państwo właścicielami tego obiektu lub kierują nim? Warto zacząć nim zarządzać w celu między innymi udzielania odpowiedzi na recenzje i aktualizowania swojego profilu.

Zarządzaj swoim ogłoszeniem