Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

“Malowniczo położony ”
Wang Church — recenzja

Wang Church
Nr 1 wśród 20 atrakcji (Karpacz)
Certyfikat jakości
Informacje o atrakcji
Kontrybutor: poziom 3
Liczba recenzji: 16
common_n_attraction_reviews_1bd8 Podziękowania: 9
“Malowniczo położony ”
Zrecenzowano: 12 marca 2017 z urządzeń przenośnych

Klimatyczny Kościół malowniczo położony. Teren wokół Świątyni zadbany, przepiękne widoki dookoła.
Moim zdaniem przegięciem jest opłata za zwiedzanie wnętrza 8 zł za osobę dorosłą+5 zł za możliwość robienia zdjęć wewnątrz. Poza tym i tak uważam, że będąc w Karpaczu Świątynię Wang zobaczyć trzeba koniecznie.

Data wizyty: marcu 2017
Pomocne?
Dziękujemy, Ewa S
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Napisz recenzję

670 recenzje(-i) naszych podróżnych

Oceny odwiedzających
    402
    188
    64
    11
    5
Data | Ranking
  • Najpierw angielski
  • Najpierw czeski
  • Najpierw j. duński
  • Najpierw francuski
  • Najpierw hiszpański
  • Najpierw niderlandzki
  • Najpierw japoński
  • Najpierw niemiecki
  • Najpierw j. norweski
  • Najpierw j. polski
  • Najpierw portugalski
  • Najpierw rosyjski
  • Najpierw j. słowacki
  • Najpierw szwedzki
  • Najpierw włoski
  • Dowolne
  • Najnowsze polskie
Najpierw j. polski
Jastrzębie Zdrój, Polska
Kontrybutor: poziom 6
Liczba recenzji: 137
105 recenzje(-i) atrakcji
common_n_attraction_reviews_1bd8 Podziękowania: 25
“Wang Church”
Zrecenzowano: 11 marca 2017

Wang - kompleks kościelny znajduje się w tzw. górnym Karpaczu, dojazd samochodem lub na pieszo, później w zasadzie kilkadziesiąt metrów na pieszo przez teren leśny, przyrodniczy, stąd ciekawy widok na kościół z góry. Kościół czy świątynia Wang jest ewangelicka. Została przeniesiona w XIX w z miejscowości norweskiej Vang. W kościele odbyły się wybory do zgromadzenia narodowego królestwa Norwegii, odpowiednik parlamentu (stortingu, norw. Stortinget-u).
Na cmentarzu przy świątyni Wang, złożono m.in. prochy Henryka Tomaszewskiego, twórcy Muzeum Zabawek w Karpaczu.

Data wizyty: marcu 2017
Pomocne?
1 Dziękujemy, gość
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Toruń, Polska
Kontrybutor: poziom 4
Liczba recenzji: 45
15 recenzje(-i) atrakcji
common_n_attraction_reviews_1bd8 Podziękowania: 30
“Polecam”
Zrecenzowano: 10 marca 2017

Przepiękne widoki. Świątynię Wang też warto zwiedzić. Z tą można również dojść na Śnieżkę. Polecam..

Data wizyty: marcu 2017
Pomocne?
Dziękujemy, Mirosław Ł
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Poznań, Polska
Kontrybutor: poziom 5
Liczba recenzji: 96
49 recenzje(-i) atrakcji
common_n_attraction_reviews_1bd8 Podziękowania: 29
“Wang”
Zrecenzowano: 6 marca 2017

Świątynia Wang to obowiązkowy punkt programu. Warto choć raz zwiedzić ją od środka. Teren wokół Wang jest bardzo zadbany. Trzeba zobaczyć.

Data wizyty: kwietniu 2016
Pomocne?
Dziękujemy, 123madz
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Kontrybutor: poziom 2
Liczba recenzji: 8
3 recenzje(-i) atrakcji
“Fantastycznie ”
Zrecenzowano: 3 marca 2017 z urządzeń przenośnych

Jedno z miejsc gdzie trzeba być.
Jedyny i niepowtarzalny. Ważna pogoda super widok. Warto spędzić trochę czasu na spacerze wokół kościółka.

Data wizyty: marcu 2017
Pomocne?
Dziękujemy, Kris S
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.

Wang Church — podobne obiekty, przeglądane przez podróżnych

Karpacz, Województwo dolnośląskie
Karpacz, Województwo dolnośląskie
 
Karpacz, Województwo dolnośląskie
Karpacz, Województwo dolnośląskie
 

Byłeś(-aś) w Wang Church? Podziel się wrażeniami!

Napisz recenzję Dodaj zdjęcia

Właściciele: A jak Twoim zdaniem przedstawia się sytuacja?

Są Państwo właścicielami tego obiektu lub kierują nim? Warto zacząć nim zarządzać w celu między innymi udzielania odpowiedzi na recenzje i aktualizowania swojego profilu.

Zarządzaj swoim ogłoszeniem