Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

“Knajpa nie jest tym czym udaje, że jest.”

Bąkowo Zohylina Wyżnio
Nr 8 wśród 209 Restauracje (Zakopane)
Certyfikat jakości
Kuchnie: Polska
Opcje wyżywienia: Rezerwacje
Informacje o restauracji
Opcje wyżywienia: Rezerwacje
Zrecenzowano 22 marca 2019

Na starcie para w średnim wieku powiedziała mi, że ogólnie słabo, góralski fastfood.
Zaryzykowałem.

Krótko i na temat:

1) Tatr wołowy - 30 zł.
Ładnie podany ale kompletnie bez smaku! W życiu nie jadłem tak kiepskiego tatara. Smakował jak gumowa masa, mimo wielu dodatków.

2) Zupa borowikowa z łazankami - 15 zł.
Szału nie ma. Ale też nie była zła. Po prostu poprawna.

3) Pierogi z rydzami - 30 zł.
Znów - pięknie podane. I kompletnie bez smaku. W środku znajdowała się masa, która smakiem nie przypominała niczego. Jedzenie dla kosmonautów?

Gdyby te potrawy łącznie kosztowały 50 zł - ok, można przymknąć oko. Ale tutaj za prawie 80 zł dostałem kompletny szit.

Niedaleko w restauracji PRL dają o klasę lepszy tatar, o ile pamiętam za 10 zł.

Zdecydowanie nie polecam!

Termin wizyty: marzec 2019
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
Dziękujemy, Adventurer409500
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Napisz recenzjęRecenzje (296)
Oceny podróżnych
Typ podróżnego
Okres roku
Język

8 z 12 wśród 296 recenzji

Zrecenzowano 20 marca 2019

Super miejsce z fajnym klimatem. Otaczają nas góralskie przedmioty, wypchane dzikie zwierzęta a na środku duże palenisko. Wszystko jest w drewnie, obłożone skórami i kocami, mi taki wystrój odpowiada. Jest mały problem z parkingiem i trzeba stawać przy ulicy na płatnym, akurat byliśmy poza sezonem więc na dwa auta wystarczyło miejsca na parkingu restauracji, a miejsc jest cztery.
Kelner zna dania i doradzi, panowie uwijają się naprawdę szybko.
Zupa grzybowa pyszna, kawa wyśmienita, moskole podane bardzo ciepłe i z roztopionym masłem czosnkowym, smaczne. Pozostali zamówili pstrągi, o ile wszystkie dodatki do nich typu ziemniaki, frytki, zestawy surówek były bardzo dobre i to wszystko bardzo ładnie podane, tak zdania co do pstrąga były podzielone.
Był jakiś taki wodnisty więc zakładamy, że zaraz przed smażeniem był rozmrażany.
Niestety piwo regionalne ma mało wspólnego z piwem. a cukier i syrop glukozowy w jego składzie tylko nas w tym utwierdził.
Jednak restauracja ma w sobie to COŚ i my na pewno wrócimy.

Termin wizyty: marzec 2019
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
1  Dziękujemy, pawel_3-14
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 16 marca 2019 z urządzeń przenośnych

Byliśmy ze znajomymi. Obsługa bardzo miła, jedzenie rewelacyjne, czas oczekiwania mimo sporego ruchu -krótki. Bardzo polecam! Naprawdę warto :)

Termin wizyty: marzec 2019
Dziękujemy, Dominika O
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 12 marca 2019 z urządzeń przenośnych

Obsługa miła. Szybko podane. Jedzenie dobre. Słabe piwo grzane. Fajny klimatyczny grill na środku sali. Widok z ogródka na giewont

Termin wizyty: marzec 2019
Dziękujemy, Andrzej S
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 9 marca 2019 z urządzeń przenośnych

Od kilku lat jeżdżać do Zakopanego odwiedzamy tę restaurację, zarówno Bąkowo Zohylina Wyżnio jak i Niźnio. Zawsze obsługa restauracji stoi na wysokim poziomie, czas oczekiwania jest bardzo dobry, a lokale w środku świetne i typowo góralskie. Nie ma co się rozpisywać. Polecam!

Termin wizyty: marzec 2019
Dziękujemy, creespo
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.

Bąkowo Zohylina Wyżnio — podobne obiekty, przeglądane przez podróżnych

 
Zakopane, Małopolskie
Zakopane, Małopolskie
 

Byłeś(-aś) w Bąkowo Zohylina Wyżnio? Podziel się wrażeniami!

Napisz recenzję Dodaj zdjęcia

Właściciele: A jak Twoim zdaniem przedstawia się sytuacja?

Są Państwo właścicielami tego obiektu lub kierują nim? Warto zacząć nim zarządzać w celu między innymi udzielania odpowiedzi na recenzje i aktualizowania swojego profilu.

Zarządzaj swoim ogłoszeniem