Villa Nova znajduje się w świetnej lokalizacji (2 min od środkowej części Krupówek). Obiekt z zewnątrz prezentuje się okazale, nowocześnie i zachęcająco. Na wejściu znajduje się recepcja, gdzie proces zameldowania odbył się sprawnie. W części lobby, oraz korytarzach widać dbałość o szczegóły aranżacji (góralskie akcenty). Znajduje się również kącik z napojami (herbata, woda itp.)
Pokój, który otrzymaliśmy (Apartament Rodzinny) zrobił od wejścia pozytywne wrażenie. Przestronność oraz wystrój zasługują na pochwałę. Największe wrażenie robi w całości przeszklona łazienka. Pokój posiadał balkon z krzesełkami i stolikiem, z którego można było obserwować góry.
Plusem pobytu jest również darmowy parking oraz opcja śniadania (szwedzki stół).
To co nam się nie podobało, to fakt, że większość wyposażenia pokoju zawierała defekty, co nie powinno mieć miejsca w pokoju o takim standardzie i cenie. Do tego grona możemy zaliczyć: brak możliwości podniesienia żaluzji w oknach (uszkodzona regulacja), lampa podłogowa opierała się o ścianę - gdyby nie to, to spadłaby na ziemię, kran i uchwyt na papier toaletowy trzymał się chyba tylko pro-forma...