Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

“Smaczne ”
SiSi Pizzeria — recenzja

SiSi Pizzeria
Nr 3 wśród 60 Restauracje (Ustroń)
Certyfikat jakości
Zakres cen: 4 USD - 14 USD
Kuchnie: Pizza
Opis: Zanim otworzyliśmy SiSi była miłość i tęsknota. Miłość do palącego słońca Italii, schodzonych przez turystów uliczek jesiennego Rzymu, nadmorskich targów ze świeżymi rybami, rodowych tradycji winiarskich oraz celebracji pachnących nocą potraw. Tęsknota za wolno toczącym się życiem włoskiej prowincji, rodzinnymi obiadami i długimi wieczorami spędzanymi ze znajomymi pod rozgwieżdżonym niebem Toskanii. Oba te składniki – miłość i tęsknota – spowodowały, że w 2014 roku otworzyliśmy w naszym rodzinnym Ustroniu naszą małą Italię – pizzerię i restaurację SiSi. Chcemy by SiSi była czymś więcej niż włoską restauracją. Chcemy by nasza kuchnia stanowiła pyszny dodatek do Waszych spotkań z najbliższymi, by była okazją do poznania wielowiekowej kultury kulinarnej półwyspu apenińskiego. Mamy nadzieję, że nasza restauracja będzie dla Was miejscem ciekawym i pełnym inspiracji, do którego będziecie chętnie wracać – choćby we wspomnieniach. - rodzina SiSi Pizzeria e Ristorante
Informacje o restauracji
Opis: Zanim otworzyliśmy SiSi była miłość i tęsknota. Miłość do palącego słońca Italii, schodzonych przez turystów uliczek jesiennego Rzymu, nadmorskich targów ze świeżymi rybami, rodowych tradycji winiarskich oraz celebracji pachnących nocą potraw. Tęsknota za wolno toczącym się życiem włoskiej prowincji, rodzinnymi obiadami i długimi wieczorami spędzanymi ze znajomymi pod rozgwieżdżonym niebem Toskanii. Oba te składniki – miłość i tęsknota – spowodowały, że w 2014 roku otworzyliśmy w naszym rodzinnym Ustroniu naszą małą Italię – pizzerię i restaurację SiSi. Chcemy by SiSi była czymś więcej niż włoską restauracją. Chcemy by nasza kuchnia stanowiła pyszny dodatek do Waszych spotkań z najbliższymi, by była okazją do poznania wielowiekowej kultury kulinarnej półwyspu apenińskiego. Mamy nadzieję, że nasza restauracja będzie dla Was miejscem ciekawym i pełnym inspiracji, do którego będziecie chętnie wracać – choćby we wspomnieniach. - rodzina SiSi Pizzeria e Ristorante
Zrecenzowano 4 tygodnie(-i) temu z urządzeń przenośnych

Pizza bardzo smaczna, cienkie ciasto, najlepsza w Ustroniu, mogłaby mieć tylko więcej składników na pizzy. Smaczne oliwy do pizzy. Miła obsługa.

Termin wizyty: wrzesień 2019
1  Dziękujemy, Dolci1
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Dawid_Legierski, Kierownik ds. PR, SiSi PizzeriaOdpowiedź udzielona 3 tygodnie(-i) temu

Szanowny Gościu,

Dziękujemy za wizytę i opinię. W naszej restauracji serwujemy autentyczną pizzę włoską, którą przygotowujemy według wielowiekowych metod wypieku oraz wyłącznie w oparciu o oryginalne składniki. Pizza romana z regionu Lacjum, jest tradycyjnie przygotowywana ze zbalansowaną ilością składników, tak aby każdy składnik pizzy był wyraźnie wyczuwalny. To kompozycja, która jest podróżą poprzez różne smaki Italii - prosciutto, pomidory San Marzano, mozzarellę, także mąkę durum i oliwę z oliwek. Taką klasyczną pizzę serwujemy w SiSi, ale oczywiście na życzenie gości możemy dodać trochę więcej składników.

Bardzo się cieszymy, że nasza pizza przypadła Panu/-i do gustu oraz zapraszamy do odwiedzenia nas ponownie!

Z poważaniem,
Dawid Legierski, Brand Manager
wraz z zespołem SiSi Pizzeria e Ristorante

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Napisz recenzjęRecenzje (561)
Oceny podróżnych
Typ podróżnego
Okres roku
Język

14 z 18 wśród 562 recenzji

Zrecenzowano 23 sierpnia 2019 z urządzeń przenośnych

Bardzo dobra pizza, idealne ciasto, świetne dodatki. Polecam zamówić warzywa grillowane jako przystawkę!

Termin wizyty: sierpień 2019
1  Dziękujemy, 13aniar
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Dawid_Legierski, Kierownik ds. PR, SiSi PizzeriaOdpowiedź udzielona 29 sierpnia 2019

Szanowna Pani,

Przyjemność jaką sprawia gościom smak naszej kuchni jest powodem do dumy dla całego zespołu. Bardzo zatem dziękujemy za wizytę w naszej restauracji oraz rekomendację. Cieszymy się, że nasza pizza oraz grillowane warzywa Pani smakowały. Mamy również nadzieję, że już niebawem będziemy mieć przyjemność gościć Panią ponownie. Zapraszamy!

Z poważaniem,
Dawid Legierski
Brand Manager

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 20 sierpnia 2019 z urządzeń przenośnych

Wyborna pizza z pieca opalanego drewnem, świetna pasta, zupa doskonała.oczywiscie proseco i inne wina także można zamawiać. Wybieram się tam jeszcze raz i polecam.

Termin wizyty: sierpień 2019
1  Dziękujemy, 326piotrm
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Dawid_Legierski, Kierownik ds. PR, SiSi PizzeriaOdpowiedź udzielona 29 sierpnia 2019

Szanowny Panie,

Jest nam bardzo miło, że odwiedził Pan naszą restaurację. Klimat i smak Italii są tym co chcemy, aby poczuł każdy z naszych gości próbując naszej pizzy, past oraz importowanych przez nas win. Dziękujemy zatem za opinię oraz z niecierpliwością oczekujemy Pana ponownej wizyty.

Z poważaniem,
Dawid Legierski, Brand manager
wraz z całym zespołem SiSi Pizzeria e Ristorante

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 18 sierpnia 2019 z urządzeń przenośnych

Jedzenie smaczne, wino domowe wyśmienite szkoda że w karcie nie widnieje karafka 0,5l tylko 0,3l, niestety na przystawkę typu focaccia czekaliśmy strasznie długo, co do minusów to brak sera do makaronu który w szanujacej się włoskiej knajpie stoi zawsze na stole, espresso doppio podane w za dużej filiżance, co do reszty brak zastrzeżeń

Termin wizyty: sierpień 2019
Dziękujemy, aleksandrab898
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Dawid_Legierski, Kierownik ds. PR, SiSi PizzeriaOdpowiedź udzielona 19 sierpnia 2019

Szanowna Pani,

Dziękujemy za wizytę oraz opinię. Bardzo się cieszymy, że nasza kuchnia spełniła Pani oczekiwania. Jednocześnie przepraszamy za drobne uchybienia, które wynikły podczas Pani odwiedzin. Rzeczywiście, mimo, że w naszej karcie widnieje jedynie karafka wina w pojemności 0,3 l, to na specjalne życzenie naszych gości, podajemy również wino w karafce 0,5 l. Obecnie jest to forma gestu stronę wielbicieli wina, która być może w naszej jesiennej karcie, zostanie wprowadzona na stałe.

Co się tyczy czasu przygotowania naszej focacci, to jest on mocno uwarunkowany charakterem i możliwościami naszego pieca do pizzy. Jest on opalany drewnem, a w jego wnętrzu pali się żywy ogień, co powoduje, że w porach dużego ruchu musimy kontrolować jego temperaturę raz go schładzając, raz podsycając ogień. Choć wpływa to na czas przygotowania w nim potraw, to odwdzięcza się on doskonałymi wypiekami, których smak sprawia radość wielu naszym gościom.

W kwestii sera do makaronu, to pragnę poinformować, że w SiSi podajemy jedynie autentyczny, certyfikowany ser Grana Padano i Parmigiano Reggiano. Nie jest to zwietrzały produkt z marketu, ale oryginalny ser, który sami przywozimy z Italii w formie wielkiego kręgu. Dbamy o to by każdy z koneserów jego smaku mógł delektować się jego włoską świeżością, toteż podajemy go wyłącznie do past i innych dań go wymagających - i nie dając mu zwietrzeć - nie eksponujemy na stolikach z byle powodu. Jeśli jednak nasi goście życzą go sobie jako dodatek do potrawy, nasza obsługa tę prośbę spełnia z przyjemnością.

Mam nadzieję, że te wyjaśnienia okażą się dla Pani wystarczające i będziemy mieć możliwość gościć Panią ponownie. Zapraszamy serdecznie!

Z poważaniem,
Dawid Legierski, Brand Manager
wraz z zespołem SiSi Pizzeria e Ristorante

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 15 sierpnia 2019 z urządzeń przenośnych

Przepyszna pizza i włoskie potrawy, super obsługa, poprostu mega, restauracja bardzo ładna, polecam z całego serca.

Termin wizyty: sierpień 2019
1  Dziękujemy, SzOAG
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Dawid_Legierski, Kierownik ds. PR, SiSi PizzeriaOdpowiedź udzielona 19 sierpnia 2019

Szanowny Panie,

Jest nam bardzo miło, że odwiedził Pan naszą restaurację oraz dziękujemy za podzielenie się Pana opinią. W SiSi serwujemy wyłącznie autentyczną włoską pizzę w stylu romana, a nasze dania przygotowujemy w oparciu o tradycyjne receptury otrzymane od naszych włoskich przyjaciół z Toskanii. W naszym kraju, wierność tradycjom kulinarnym Półwyspu Apenińskiego jest nie lada wyzwaniem, ale Pana zadowolenie całkowicie rekompensuje ten wysiłek. Cieszymy się bardzo, że nasza kuchnia Pau smakowała oraz z przyjemnością zapraszamy do odwiedzenia nas ponownie!

Z poważaniem,
Dawid Legierski, Brand Manager
wraz z zespołem SiSi Pizzeria e Ristorante

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.

SiSi Pizzeria — podobne obiekty, przeglądane przez podróżnych

Ustroń, Województwo śląskie
Ustroń, Województwo śląskie
 
Ustroń, Województwo śląskie
Ustroń, Województwo śląskie
 
Ustroń, Województwo śląskie
Ustroń, Województwo śląskie
 

Byłeś(-aś) w SiSi Pizzeria? Podziel się wrażeniami!

Napisz recenzję Dodaj zdjęcia

Właściciele: A jak Twoim zdaniem przedstawia się sytuacja?

Są Państwo właścicielami tego obiektu lub kierują nim? Warto zacząć nim zarządzać w celu między innymi udzielania odpowiedzi na recenzje i aktualizowania swojego profilu.

Zarządzaj swoim ogłoszeniem