Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Pobliskie hotele
Recenzje (448)
Filtruj recenzje
448 wyniki
Oceny podróżnych
192
145
83
23
5
Typ podróżnego
Okres roku
JęzykWszystkie języki
Więcej języków
Oceny podróżnych
192
145
83
23
5
Zobacz opinie podróżnych:
Wybrane filtry
Filtruj
Trwa aktualizowanie listy...
11 z 16 wśród 448 recenzji
Zrecenzowano: 29 sierpnia 2019

W hoteli spędziliśmy tydzień, korzystając z pakietu HB i pokoju rodzinnego w częsci 4*. Gdybym miał jednym zdaniem podsumować pobyt, napisałbym: "dokładnie dostaliśmy to czego się spodziewaliśmy.". To skąd ten opis "słabe te gwiazdki"? Wyjaśniam. Na co dzień korzystam z hoteli sieci Diament i np. często bywam w hotelu Diament 4* w Zabrzu. Wiem więc, że te 4* to nie są takie "gwiazdki" jakich możemy doświadczyć w innych hotelach. Nie oczekiwałem od Diament Ustroń więcej niż w innych obiektach sieci i dlatego zasadniczo jesteśmy (ja i rodzina) zadowoleni.
Zacznijmy od plusów:
+ oferta dla dzieci
+ organizacja śniadań (podobało mi się, że obsługa, w sytuacji braku stolików, panowała nad sytuacją prosząc o poczekanie chwilę i informując potem o wolnym stoliku. W większości obiektów w takich momentach dochodzi do "walki o stoliki")
+ jedzenie jako takie (choć na dłuższą metę monotonne - szczególnie śniadania)
Minusy:
- położenie 4* pokoju rodzinnego na poziomie (-1) - trochę przygnębiające ze względu na widok "na ścianę" - warto to brać pod uwagę, aby potem nie być zawiedzionym
- pomimo niedawno przeprowadzonego remontu, stan łazienki pozostawia trochę do życzenia (odklejający się silikon przy połączeniu ściana/podłoga, drzwi kabiny prysznicowej wiszące tylko na górnych uchwytach, obluzowana klamka w łazience). To niby drobne rzeczy, ale hotel ma 4*! Można pewnie to zgłosić i przynajmniej część usterek zostałaby usunięta, ale nie jadę na urlop po to aby zgłaszać usterki. Pracownicy obsługi powinni sami to "wyłapać".
- poziom sprzątania - to raczej nie sprzątanie a szybkie ogarnięcie.
- brak możliwości porozumienia się z personelem sprzątającym w jęz. polskim.Sądzę, że szkolenie z podstawowych zwrotów w języku polskim znacznie poprawiłoby tę kwestię.
- klimatyzacja - żyje własnym życiem i chłodzi jak wściekła niezależnie od ustawień temperatury. Co więcej jej włączenie skutkowało pojawieniem się nieprzyjemnego zapachu w łazience (a może to nie klimatyzacja a problem z wentylacją? trudno ocenić, stwierdzam jednak, że kilka razy pojawił się taki bardzo nieprzyjemny "szambowaty" zapach w łazience, który znikał tak samo nagle jak się pojawiał)

Generalnie: hotel dla rodzin z małymi dziećmi. Jeśli ktoś dzieci nie lubi albo nie lubi hałasu - powinien szukać czegoś innego, żeby później nie żałować.

Termin pobytu: sierpień 2019
    • Wartość
    • Pokoje
    • Obsługa
Dziękujemy, Miralon
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: RafalkZ6173KL, Dyrektor generalny, SPA & Wellness Hotel Diament UstronOdpowiedź udzielona 1 września 2019

Szanowny Gościu,
Na wstępie pragnę podziękować za wybór naszego hotelu. Z dużą uwagą przeczytałem pozostawiony komentarz po Państwa pobycie. Bardzo dziękuję za docenienie przygotowanej oferty animacji dla naszych najmłodszych Gości, oraz naszej obsługi w restauracji, te uwagi są dla nas bardzo cenne i nie ukrywam bardzo miłe. Odnosząc się do wskazanych mankamentów pragnę potwierdzić iż część pokoi w części 4* nie posiada widoku na góry, natomiast staramy się aby ta informacja była ujęta w ofercie naszego obiektu. Wskazane awarie techniczne w łazience powinny zostać zauważone przez serwis sprzątający i usunięte przez nasz Dział Techniczny, oczywiście prosimy również w recepcji Hotelu zgłaszać na bieżąco zauważone usterki - wówczas dają nam Państwo możliwość bezzwłocznej reakcji. Uwagi dotyczące naszego serwisu sprzątającego są bardzo cenne i z pewnością zostaną przez nas dokładnie omówione oraz wprowadzone dodatkowe działania w tym zakresie. Uwaga dotycząca klimatyzacji została zweryfikowana i nie zauważyliśmy dysfunkcji w działaniu sterowania klimatyzacją. Ufam, że pobyt u nas był mimo wszystko udany i będziemy mieli możliwość goszczenia Państwa ponownie.
Z poważaniem Rafał Gucia, Dyrektor Hotelu wraz z załogą

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 29 lipca 2019

Byłam w części 4*. Byłabym w miarę zadowolona, gdyby nie słaby akcent na do widzenia...
Gdy przyjechaliśmy do hotelu przy łóżku czekało na nas wino. Nie miało żadnej karteczki, ani dodatkowej informacji, nie stało w barku, więc uznaliśmy że jest to miły gest hotelu na przywitanie. Byliśmy w pokoju o podwyższonym standardzie, prawie na 2 tygodnie, więc pomyślałam, że mają gest.
Niestety, okazało się, że wino było płatne, tylko jakoś dziwnie karteczka na ten temat zniknęła... Dyrektor hotelu mimo mojej interwencji, kazał za wino zapłacić. 40 zł... Ile hotel na tym zarobił? Żenada.

Termin pobytu: lipiec 2019
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Wartość
    • Jakość noclegu
    • Obsługa
Dziękujemy, aniadeja
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: RafalkZ6173KL, Dyrektor generalny, SPA & Wellness Hotel Diament UstronOdpowiedź udzielona 7 sierpnia 2019

Szanowna Pani Anno,
Jeszcze raz pragnę serdecznie podziękować za wybór naszego Hotelu jak również za pozostawioną opinię. Pragnę wyjaśnić iż w każdym naszym pokoju dla naszych Gości przygotowana jest butelka czerwonego wina, z informacją o możliwości jej zakupu. Oferowane do sprzedaży wina cieszą się dużą popularnością wśród naszych Gości i nie zdarzają się nam opisane przez Państwa sytuację. Ufam, że mimo opisanego zdarzenia pobyt u nas był udany i będziemy mieli możliwość goszczenia Państwa ponownie. Z poważaniem, Rafał Gucia Dyrektor Hotelu

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 27 lipca 2019

Byliśmy w 3 gwiazdki (kiedyś w 4 też) - ostatnio odnowili część 4 gwiazdki. Czysto, jest pokój zabaw (nowy labirynt), animacje, brodzik, rowery na parę dni ok. Śniadania w wyborze takie same jak 3 lata temu, ale monotonne 90% dzień w dzień to samo (do końca podawania jest wszystko)...Obiadów nie braliśmy, ogólnie zadowoleni i zdrowi.

Termin pobytu: lipiec 2019
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Wartość
    • Pokoje
    • Obsługa
Dziękujemy, Mwbiznes
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: RafalkZ6173KL, Dyrektor generalny, SPA & Wellness Hotel Diament UstronOdpowiedź udzielona 7 sierpnia 2019

Szanowni Państwo
Bardzo dziękujemy za komentarz do Państwa pobytu. Jest mi bardzo miło, że docenili Państwo ostatnie inwestycje oraz jakość i zakres serwowanych usług.
Informacja na temat śniadań została przekazana do Szefa Gastronomii.
Serdecznie zapraszamy Państwa ponownie do naszego hotelu w Ustroniu.
Z górskim pozdrowieniami,
Rafał Gucia, Dyrektor hotelu wraz z załogą

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 20 lipca 2019

Minusy:

1. Jedzenie /obsługa w recepcji - zgłaszałem przed przyjazdem, że żona ma specjalną dietę z powodu karmienia piersią, wysyłałem produkty/składniki co może jeść, dostałem odpowiedź, że szef kuchni przygotuje specjalne posiłki lub powie w dany dzień co może zjeść, niestety nie było ani diety ani posiłków, a każdego dnia trzeba było chodzić i prosić, żeby coś przygotowali i tylko JEDNA ogarnięta osoba na stołówce potrafiła coś załatwić, jak raz jej zabrało żona NIC nie zjadła, bo nie miała cena. Hotel pomimo początkowych zapewnień olał kompletnie temat.

2. Sprzątanie - mieliśmy apartament w 4 gwiazdkach (hotel ma dwie kategorie 3 i 4 ), pokój na samym końcu hotelu, nie dochodzi winda (gdzieś powinno być info, nie?), bo dyganie po schodach (ponad 20) dwójki dzieci, bagaży, wózka itp trochę męczące i chyba to samo myślały Panie od sprzątania, bo w sumie nie wiem, sprzątane było raz na 2-3 dni? Tzn. pierwszego dnia tylko śmieci wyniesione i to wybiórczo :), apartament miałem 150m2, więc można się pogubić. Kolejny dzień tylko serwis, tzn. śmieci i dostawa mydełka. Odkurzane raz na 3 dni to max, stoły ani raz nie przetarte! Herbaty i kawa jak się skończyły to się skończyły, doniesione nie było. Do tego Panie potrafiły przyjść o 17 i zapytać czy złożyć łóżka, serwis o 17? Gdzieś to grali? Swoją drogą cały tydzień widziałem tylko 3 Pani i ciągle te same, więc chyba braki kadrowe.

3. Sauna w tygodniu czynna od 15...kurde, 4 gwiazdki!! Hello!! Budzimy się! Do tego brak wody po wyjść z sauny i prysznice tylko te co się wchodzi do basenu. Dramat. Przypominam 4 gwiazdki.

4. Jedzenie - jak na 4 gwiazdki ubogo (mam porównanie), ciągle to samo na śniadania, na obiady każdego dnia inne dania, ale wybór powtarzam jak na 4 gwiazdki mały, ciasta to już bardziej oszczędniej się nie dało

5. Menu dla dzieci - byłem 7 dni na obiad codziennie ...makaron, tylko rożne kształt i różne 3 sosy do wyboru, nie wiem kto to ustalał, ale dobrze byłoby wyjrzeć poza hotel i zobaczyć co teraz jedzą dzieci, najlepszy do tego jest autentyczny komentarz dwójki dzieci ok. 10-12, którzy stwierdzili, że nie ma nic dobrego i na obiad zjedzą sobie arbuza :)

6. Organizacja - pewnego dnia wracamy do pokoju, a tam panowie montują coś przy łóżku, była z nimi oczywiście jakaś pani z obsługi hotelu, ale czemu jako lokatorzy nie dostaliśmy info, że ktoś przyjdzie coś robić w pokoju?

Plusy:

1. Jedzenie - to co było smaczne, dobre, bez zarzutu.
2. Apartament - 150m2, więc bardzo duży, spokojnie na 8 do nawet 10 osób dorosłych, duży plus
3. Spa - korzystałem z jednego zabiegu, było ok.

Tyle. Generalnie po wakacjach mam wrażenie, że zapłaciłem za 4 gwiazdki, byłem w 3 gwiazdkach, a jedzenie (wybór) i basen (sauna) jak w 2 gwiazdkach. Osobiście nie polecam, a jak już to brać 3 gwiazdki.

Rodzice, którzy byli w hotelu na wielkanoc i teraz też pojechali, mówią, że jakościowo jest gorzej.

Wskazówka dotycząca pokoi: Nie brać 4 gwiazdek, nie warto.
Termin pobytu: lipiec 2019
  • Typ podróży: Podróż z rodziną
    • Jakość noclegu
    • Czystość
    • Obsługa
Dziękujemy, Maciej M
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: RafalkZ6173KL, Dyrektor generalny, SPA & Wellness Hotel Diament UstronOdpowiedź udzielona 25 lipca 2019

Szanowny Panie
Bardzo dziękuję za poświęcony czas i wyczerpujący komentarz po Państwa pobycie w naszym hotelu w naszym największym apartamencie w części 4*.
Każdy komentarz naszych gości jest dogłębnie analizowany a konkretne uwagi wraz z zaleceniami są przekazywane do odpowiednich działów, których dotyczy poruszany przez Państwa temat. To dla nas ważne, że dzielicie się państwo z nami konkretnymi uwagami, zawsze jest to pomocne przy każdym następnym pobycie po to by uniknąć niekomfortowych sytuacji dla gości w przyszłości.
Bardzo przepraszam za niedopatrzenie związane z Państwa specjalnym życzeniem w zakresie potraw dietetycznych. Taka sytuacja nie powinna się zdarzyć, odpowiednie wnioski w tym zakresie zostały już wyciągnięte.
Na niektóre poruszane przez Pana sytuacje nie mamy wpływu z uwagi na warunki techniczne. Jednakowoż z wszystkich pozostałych komentarzy zapewniam, że wyciągnęliśmy konkretne wnioski, zarówno w odniesieniu do gastronomii oraz serwisu sprzątającego pokoje jak również w odniesieniu do części basenowej, aczkolwiek pragnę poinformować, że nasi goście podkreślają wyjątkowość i elegancję naszego basenu wraz z fantastycznym widokiem na Wielką i Małą Czantorię.
Mam nadzieję, że pomimo Pana uwag będziemy mieli szansę gościć Państwa w naszym hotelu ponownie.
Serdecznie zapraszam,
Z górskim pozdrowieniem,
Rafał Gucia, Dyrektor Hotelu

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano: 19 lipca 2019 z urządzeń przenośnych

Pokój przyjemny, odświeżony Co do sprzątania można ciut lepiej, ale generalnie czysto.

Jedzenie z karty to jakaś pomyłka. Pani kelnerka na informacje ze jedzenie było bardzo słabe - nie odpowiedziała nic... Nie mówić o zaoferowaniu czegokolwiek - widocznie kwestia przyzwyczajenia.

Przy mnie klientka, mówiła że miała w dniu folie ...

Nocleg ok. Restauracje radzę omijać

Termin pobytu: lipiec 2019
Typ podróży: Podróż z rodziną
Dziękujemy, GraveDigger84
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: RafalkZ6173KL, Dyrektor generalny, SPA & Wellness Hotel Diament UstronOdpowiedź udzielona 24 lipca 2019

Szanowny Gościu,
Na wstępie pragnę serdecznie podziękować za pobyt w naszym Hotelu oraz za przekazaną opinię. Każda uwaga oraz wskazówka od naszych Gości jest dla nas cenną informacją, którą wykorzystujemy w ciągłym podnoszeniu standardu świadczonych usług. Bezzwłocznie spotkam się z szefem kuchni jak również z managerem restauracji w celu omówienia zgłoszonej uwagi. Osobiście pragnę zapewnić, iż nasze restauracja jest elementem chwalonym przez naszych Gości, dlatego mam nadzieję, że opisana sytuacja była wyłącznie zdarzeniem incydentalnym, nie obowiązującą regułą. Serdecznie zapraszamy do nas ponownie, z poważaniem Rafał Gucia Dyrektor Hotelu.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Wyświetl więcej recenzji