Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

“Elegancko i stylowo ”
Restauracja Warszawska — recenzja

Restauracja Warszawska
Nr 2 wśród 59 Restauracje (Sosnowiec)
Certyfikat jakości
Kuchnie: Europejska, Polska
Opis: Restauracja Warszawska usytuowana w podziemiach Hotelu Centrum nawiązuje aranżacją wnętrz do dwudziestolecia międzywojennego, kiedy Sosnowiec stanowił kulturalna stolicę regionu i gdy kwitło życie towarzyskie. Nazwa nawiązuje do dawnej Restauracji Warszawskiej oraz do powiązań Sosnowca z Warszawą w owym czasie. Szef Kuchni - Bartłomiej Kornacki łączy tradycję z nowoczesnością. Modne, sezonowe produkty w sposób niebanalny przeplatają się z akcentami regionalnymi. Finezja smaku, kunszt i pasja są wyczuwalne w każdym daniu!
Informacje o restauracji
Opis: Restauracja Warszawska usytuowana w podziemiach Hotelu Centrum nawiązuje aranżacją wnętrz do dwudziestolecia międzywojennego, kiedy Sosnowiec stanowił kulturalna stolicę regionu i gdy kwitło życie towarzyskie. Nazwa nawiązuje do dawnej Restauracji Warszawskiej oraz do powiązań Sosnowca z Warszawą w owym czasie. Szef Kuchni - Bartłomiej Kornacki łączy tradycję z nowoczesnością. Modne, sezonowe produkty w sposób niebanalny przeplatają się z akcentami regionalnymi. Finezja smaku, kunszt i pasja są wyczuwalne w każdym daniu!
Zrecenzowano 21 sierpnia 2016 z urządzeń przenośnych

Bardzo stylowe i klimatyczne miejsce na romantyczną kolację we dwoje lub obiad w gronie rodziny czy przyjaciół. Smaczne i wyszukane dania plus miła obsługa. Ciekawa aranżacja wnętrza. Polecam.

Dziękujemy, Moneaa
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Napisz recenzję
Recenzje (71)
Oceny podróżnych
Typ podróżnego
Okres roku
Język

43 z 47 wśród 71 recenzji

Zrecenzowano 25 lipca 2016

Restauracja bardzo elegancka, z klasą. Obsługa idealna, szybka, niezauważalna, niemalże bezszelestnie przynosząca kolejne dania, służąca pomocą zarówno przy wyborze dań, znająca nie tylko ich nazwy ale potrafiąca udzielić informacji dot. wybieranego dania. Idealne miejsce na obiad ze znajomymi jak i na chwil zapomnienia przy przepysznych lodach wytwarzanych w restauracji. Ceny nie są dla przeciętnego Kowalskiego. Rozkoszy podniebienia zażywają tu ci, którzy zamawiając potrawę nie patrzą na jej cenę :)

    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
1  Dziękujemy, ligd
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 6 czerwca 2016

Klimatyczny lokal, oryginalny wystrój podziemi hotelu, historyczne fotografie starego Sosnowca i ludzi z nim związanych, profesjonalna i miła obsługa ... i POLICZKI WOŁOWE ... a co ... każdy może (ośmiorniczek nie było) ... wyśmienite - polecam.
Na deser sernik - pycha ... i tyle

    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
Dziękujemy, Mariusz S
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Tomasz B, Kierownik ds. PR, Restauracja WarszawskaOdpowiedź udzielona 7 czerwca 2016

Szanowny Panie Mariuszu,
dziękujemy za recenzję. Cieszymy się, że odniósł Pan pozytywne wrażenie w naszej restauracji. Wierzymy, że to nie ostatnia Pana wizyta, a przy koljnych oceni nas pan na pełną 5. Pozdrawiamy.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 24 kwietnia 2016

Kolejne fajne kulinarne miejsce na mapie Sosnowca. Oryginalny wystrój, ciekawe menu, dobra obsługa- w sumie na duży plus. Wielkie dzięki za pyszną zupę dyniową i smaczną sałatkę z gruszka i gorgonzola.

Dziękujemy, AnnaBata
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Tomasz B, Kierownik ds. PR, Restauracja WarszawskaOdpowiedź udzielona 31 maja 2016

Dziękujemy Pani Anno. Mamy nadzieję, że za pewien czas zasłużymy w Pani oczach na miano najlepszego kulinarnego miejsca w Sosnowcu. Pozdrawiamy gorąco :)

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 21 kwietnia 2016

Warszawska restauracja nie koniecznie oddaje warszawskie smaki - dla mnie kolejna jadłodajnia nie za dobra nie najgorsza

    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
Dziękujemy, T M
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Tomasz B, Kierownik ds. PR, Restauracja WarszawskaOdpowiedź udzielona 22 kwietnia 2016

Nasza nazwa została mylnie zrozumiana. Restauracja Warszawska nawiązuje do lat dwudziestolecia międzywojennego, gdy Sosnowiec stanowił kulturalną stolicą regionu. Wówczas, Sosnowiec był blisko powiązany z Warszawą. Ponadto znajdujemy się przy ulicy Warszawskiej. Naszym Gościom proponujemy kuchnię regionalną w nowoczesnym wydaniu.
Co do jadłodajni... Czy jadłodajnia posiada obsługę kelnerską, płocienną bieliznę stołową, sztućce do dań specjalnych, dekantery do wina? Czy jadłodajnie są nagradzane czapeczkami Żółtego Przewodnika Gault&Millau? Czy Szefowie Kuchni jadłodajni wygrywają prestiżowe konkursy kulinarne? Jeżeli tak, to owszem, jesteśmy jadłodajnią! :)

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.

Restauracja Warszawska — podobne obiekty, przeglądane przez podróżnych

Sosnowiec, Województwo śląskie
Katowice, Województwo śląskie
 
Sosnowiec, Województwo śląskie
Sosnowiec, Województwo śląskie
 

Byłeś(-aś) w Restauracja Warszawska? Podziel się wrażeniami!

Napisz recenzję Dodaj zdjęcia

Właściciele: A jak Twoim zdaniem przedstawia się sytuacja?

Są Państwo właścicielami tego obiektu lub kierują nim? Warto zacząć nim zarządzać w celu między innymi udzielania odpowiedzi na recenzje i aktualizowania swojego profilu.

Zarządzaj swoim ogłoszeniem