Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

“Najciekawsze miejsce w Sosnowcu”
Restauracja Warszawska — recenzja

Restauracja Warszawska
Nr 2 wśród 59 Restauracje (Sosnowiec)
Certyfikat jakości
Kuchnie: Europejska, Polska
Opis: Restauracja Warszawska usytuowana w podziemiach Hotelu Centrum nawiązuje aranżacją wnętrz do dwudziestolecia międzywojennego, kiedy Sosnowiec stanowił kulturalna stolicę regionu i gdy kwitło życie towarzyskie. Nazwa nawiązuje do dawnej Restauracji Warszawskiej oraz do powiązań Sosnowca z Warszawą w owym czasie. Szef Kuchni - Bartłomiej Kornacki łączy tradycję z nowoczesnością. Modne, sezonowe produkty w sposób niebanalny przeplatają się z akcentami regionalnymi. Finezja smaku, kunszt i pasja są wyczuwalne w każdym daniu!
Informacje o restauracji
Opis: Restauracja Warszawska usytuowana w podziemiach Hotelu Centrum nawiązuje aranżacją wnętrz do dwudziestolecia międzywojennego, kiedy Sosnowiec stanowił kulturalna stolicę regionu i gdy kwitło życie towarzyskie. Nazwa nawiązuje do dawnej Restauracji Warszawskiej oraz do powiązań Sosnowca z Warszawą w owym czasie. Szef Kuchni - Bartłomiej Kornacki łączy tradycję z nowoczesnością. Modne, sezonowe produkty w sposób niebanalny przeplatają się z akcentami regionalnymi. Finezja smaku, kunszt i pasja są wyczuwalne w każdym daniu!
Zrecenzowano 24 lutego 2016

Fajny, bardzo ciekawie urządzone miejsce w Sosnowcu. Obsługa na najwyższym poziomie, jedzenie bardzo smaczne, co do cen każdy znajdzie coś na swoją kieszeń.
Najlepsze dla mnie są desery lodowe, które są robione na miejscu.

    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
Dziękujemy, Agnieszka S
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Tomasz B, Kierownik ds. PR, Restauracja WarszawskaOdpowiedź udzielona 27 lutego 2016

Dziękujemy za poświęcenie Pani cennego czasu na recenzję naszej restauracji. Tworzymy dania wg. filozofii slow food, dbając o wybór lokalnych dostawców i jakość produktu. Zadowolenie naszych gości jest dla nas najwyższą wartością, więc cieszy nas pani uznanie. Pozdrawiamy Pani Agnieszko!

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Napisz recenzję
Recenzje (71)
Oceny podróżnych
Typ podróżnego
Okres roku
Język

49 z 53 wśród 71 recenzji

Zrecenzowano 12 stycznia 2016

Byłem wczoraj; przystawka-węgorz/2 kawałki taniej ryby/-w takim lokalu za przystawkę w kwocie 24,00 zł.gatunek wędzonej ryby powinien być wyższych lotów /słabe 3/.Danie główne-steak argentyński 59,90 -twarda podeszwa,Z Argentyną nic wspólnego. Deser -czekolada na gorąco-czekolady tyle ,aby kolor był. Ogólnie-szkoda że w takim miejscu i za taką cenę nie potrafią/nie chcą/dobrze nakarmić. Przyzwoita kawa.To tyle

    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
2  Dziękujemy, Jack V
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Tomasz B, Kierownik ds. PR, Restauracja WarszawskaOdpowiedź udzielona 14 stycznia 2016

Dziękujemy Jack V.
Z wielkim smutkiem przeczytaliśmy Pana opinię. Węgorz został dostarczony przez lokalnego dostawcę oraz uwędzony przez naszych kucharzy, co wpłynęło na koszt wytworzenia potrawy oraz jej ostateczną kalkulację cenową. Był to stek z antrykotu w 100% z wołowiny argentyńskiej, którego struktura różni się od steku z polędwicy wołowej. Być może stopień wysmażenia, nie został dostosowany do Pana preferencji, choć stosujemy 5 stopniową skalę wysmażenia. Czekoladę dostarcza nam ten sam dostawca, który dostarcza kawę.
Zapewniamy, że dobre nakarmienie Gości jest naszą misją. Mamy nadzieję, że jedna wizyta nie przekreśli naszej restauracji w Pana oczach. Pozdrawiamy

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 12 stycznia 2016

Maiłem okazję być w Restauracji Warszawskiej w I poł. grudnia 2015 roku. Wystrój wnętrza bardzo gustowny, ściany ozdobiony fotografiami osób i miejsc związanych z Sosnowcem i Zagłębiem Dąbrowskim. Przemiła i profesjonalna obsługa, kelnerzy wyglądają bardzo elegancko oraz szybko i klasą obsługują klientów. Pasztet z sarny z sosem tatarskim i grzanką - pyszna, aromatyczna przystawka. Rolada drobiowa z kapustą i grzybami na ziemniakach z marynowanymi burakami równie dobra, składniki super skomponowane. Na deser crem brulle, równie trzymający poziom jak cała reszta. Gorąco polecam Restaurację Warszawską!

    • Wartość
    • Atmosfera
    • Obsługa
    • Jedzenie
2  Dziękujemy, Piotr C
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Tomasz B, Kierownik ds. PR, Restauracja WarszawskaOdpowiedź udzielona 14 stycznia 2016

Gorąco dziękujemy Panie Piotrze. Historia naszej kamienicy przekracza 130 lat, dlatego czujemy się w obowiązku kultywować bogatą tradycję kulturalną Sosnowca. Szczególnie tą dotyczącą Restauracji!

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 12 stycznia 2016

Dziwią mnie komentarze w stylu: "niezbyt rozbudowana karta", "potrzeba większej karty", itd. Sztuką dobrej restauracji jest posiadanie krótkiej, zwięzłej karty, ale serwującej dania na wysokim poziomie. W Restauracji Warszawskiej tak właśnie jest. Pysznie, estetycznie. Polecam to miejsce, bo to absolutna czołówka kulinarnego Zagłębia. Bywam tam co chwila i zawsze jest bez pudła.

    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
2  Dziękujemy, Sebastian K
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Tomasz B, Kierownik ds. PR, Restauracja WarszawskaOdpowiedź udzielona 14 stycznia 2016

Dziękujemy Panie Sebastianie. Trendy w światowej i europejskiej kuchni to nastawienie na jakość i sezonowość produktów. Idziemy tym trendem serwując potrawy przygotowane ze świeżych produktów dostarczanych przez lokalnych dostawców. Co miesiąc proponujemy nową wkładkę tematyczną do menu oraz sezonowo zmieniamy całe menu. Mówi się, że dobra karta powinna mieć 12 potraw. Mamy ich więcej :)

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 11 stycznia 2016 z urządzeń przenośnych

Ta restauracja to na pewno jeśli mowa o wystroju, jedno z bardziej klimatycznych miejsc w Sosnowcu. Szkoda że w tak klimatycznym miejscu podaje sie tak nijakie jedzenie. Byliśmy w kilka osób, każdy jadł coś innego i każdy wyszedł rozczarowany. Największą porażką są desery. Z plusów - obsługa, bardzo dobra kawa, pyszne wino.

2  Dziękujemy, BudynWaniliowy
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Tomasz B, Kierownik ds. PR, Restauracja WarszawskaOdpowiedź udzielona 14 stycznia 2016

Włożyliśmy mnóstwo serca w wystrój restauracji oraz stworzenie jej wyjątkowego klimatu. Nie mniej serca wkładamy w obsługę oraz kuchnię, dlatego, przykro nam, że byli Państwo niezadowoleni z zamówionych potraw. Chętnie poznamy Państwa odczucia oraz sugestie, szczególnie w kwestii deserów. Zapraszamy do kontaktu. Pozdrawiamy.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.

Restauracja Warszawska — podobne obiekty, przeglądane przez podróżnych

Sosnowiec, Województwo śląskie
Katowice, Województwo śląskie
 
Sosnowiec, Województwo śląskie
Sosnowiec, Województwo śląskie
 
Katowice, Województwo śląskie
Sosnowiec, Województwo śląskie
 

Byłeś(-aś) w Restauracja Warszawska? Podziel się wrażeniami!

Napisz recenzję Dodaj zdjęcia

Właściciele: A jak Twoim zdaniem przedstawia się sytuacja?

Są Państwo właścicielami tego obiektu lub kierują nim? Warto zacząć nim zarządzać w celu między innymi udzielania odpowiedzi na recenzje i aktualizowania swojego profilu.

Zarządzaj swoim ogłoszeniem