Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
TripAdvisor
Rzeszów
Opublikuj
Skrzynka odbiorcza
Wyszukaj

“Skuszona opiniami...”
Kawa Rzeszowska — recenzja

Kawa Rzeszowska
Nr 2 wśród 10 Kawa i herbata (Rzeszów)
Certyfikat jakości
Zakres cen: 1 USD - 5 USD
Opis: Misja: przekonać Rzeszowian do odejścia od „kaw” rozpuszczalnych, zalewajek, kapsułek itp… przekazać Rzeszowianom prawdziwy smak najlepszych gatunków kaw, pochodzących z plantacji całego świata - kawy świeżo palonej specjalnie dla nas, Rzeszowian. Opis: Kawiarnia Kawa Rzeszowska to przepyszne świeżo palone kawy typu Specialty coffee, pochodząca z całego świata, Kawa Rzeszowska promuje kulturę picia kawy, co znakomicie wpisuje się w styl życia Rzeszowian. Tutaj również każdy zje zdrowe i pyszne śniadanie, lekki lunch oraz wyśmienite ciasto. Kawa Rzeszowska to tradycyjna, przepyszna kawa w biegu lub na spacerze ! Kawa Rzeszowska to kawa dla tych którzy chcą cieszyć się smakiem najlepszej, świeżo palonej kawy, która wypalana jest z ziaren pochodzących z najbardziej cenionych plantacji na świecie. Jesteśmy pewni, że nasza kawa podbije serca rzeszowian. To wygoda dla pędzących i mijających tradycyjne kawiarnie. Teraz można się cieszyć się smakiem ulubionej latte czy mocnego espresso w drodze do pracy czy podczas krótkiej przerwy. Może catering? Obsługujemy również imprezy firmowe i rodzinne, jak np. wesela, festyny, konferencje. Chciałbyś wynająć Mobilną Kawiarnię jako catering na swoją imprezę? Zadzwoń!
Informacje o restauracji
Opis: Misja: przekonać Rzeszowian do odejścia od „kaw” rozpuszczalnych, zalewajek, kapsułek itp… przekazać Rzeszowianom prawdziwy smak najlepszych gatunków kaw, pochodzących z plantacji całego świata - kawy świeżo palonej specjalnie dla nas, Rzeszowian. Opis: Kawiarnia Kawa Rzeszowska to przepyszne świeżo palone kawy typu Specialty coffee, pochodząca z całego świata, Kawa Rzeszowska promuje kulturę picia kawy, co znakomicie wpisuje się w styl życia Rzeszowian. Tutaj również każdy zje zdrowe i pyszne śniadanie, lekki lunch oraz wyśmienite ciasto. Kawa Rzeszowska to tradycyjna, przepyszna kawa w biegu lub na spacerze ! Kawa Rzeszowska to kawa dla tych którzy chcą cieszyć się smakiem najlepszej, świeżo palonej kawy, która wypalana jest z ziaren pochodzących z najbardziej cenionych plantacji na świecie. Jesteśmy pewni, że nasza kawa podbije serca rzeszowian. To wygoda dla pędzących i mijających tradycyjne kawiarnie. Teraz można się cieszyć się smakiem ulubionej latte czy mocnego espresso w drodze do pracy czy podczas krótkiej przerwy. Może catering? Obsługujemy również imprezy firmowe i rodzinne, jak np. wesela, festyny, konferencje. Chciałbyś wynająć Mobilną Kawiarnię jako catering na swoją imprezę? Zadzwoń!
Zrecenzowano 5 września 2019 z urządzeń przenośnych

Skoszona opiniami na Tripadvisor skusiłam się na śniadanie w tym miejscu. Kawa świetna. Trzeba im przyznać, że jak na rzeszowskie standardy jest dobrze. Gorzej ma się sprawa z jedzeniem. Moja szakszuka była tak pikanyna, że wręcz ledwie jadalna. Nie przypominała tej tradycyjnej wersji szakszuki tylko była bardziej rozbudowa. Co kto lubi. Dla mnie słabe 3/5. 2 punkty za kawę i 1 punkt za miejsce.

Termin wizyty: wrzesień 2019
Dziękujemy, Paulina111ww
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: kawarzeszowska, Właściciel, Kawa RzeszowskaOdpowiedź udzielona 6 września 2019

Dziękujemy za opinię Pani Paulino. Czy zgłosiła Pani obsłudze wątpliwości co do dania? Na pewno jakoś byśmy temu zaradzili, ponieważ zawsze chcemy, żeby każdy nasz gość wychodził od nas w pełni usatysfakcjonowany.
Zapraszamy ponownie!

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Napisz recenzjęRecenzje (101)
Oceny podróżnych
Typ podróżnego
Okres roku
Język

4 z 8 wśród 101 recenzji

Zrecenzowano 15 sierpnia 2019

Odwiedziliśmy Kawę ze współpracownikami.
Siedzieliśmy wewnątrz i oprócz jedzenia trochę pracowaliśmy.
Bardzo miła obsługa, przyjemna sceneria duży plus.
Jeśli chodzi o jedzonko:
Bardzo dobry tost z łososiem slicznie podany, bardzo kremowy serek i świetnie zrównoważone smaki.
Eggs Flor bardzo lubię a tutaj bardzo dobre ale osobiście dałabym możliwość zamiany pieczywa nie każdy lubi pumpernikiel czy ciemne pieczywo oraz odrobina mniej sosu holenderskiego :-)
Co nie zmienia faktu że było pyszne i ładnie podane

Termin wizyty: sierpień 2019
Dziękujemy, monikadf
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: kawarzeszowska, Właściciel, Kawa RzeszowskaOdpowiedź udzielona 16 sierpnia 2019

Dzięki wielkie za miłe słowa :)
Staramy się, żeby wszystko co wyjdzie z naszej kuchni cieszyło nie tylko podniebienie, ale też oczy :)
Dziękujemy za wszystkie sugestie, na pewno weźmiemy je pod rozwagę.
Zapraszamy ponownie!

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 8 lipca 2019

Zachęceni recenzjami zajrzeliśmy na podobno świetną kawę . Plusy - fajne miejsce w bramie , szybka obsługa .
Minusy - espresso - podane chłodne w dziwnym naczyńku bez ucha , za dużym na espresso , bez obowiązkowej wody . Poprosiłem o wodę dostałem szklankę ciepłej wody . Żona espresso z mlekiem oczywiście wszystko chłodne . Po lokalu który "specjalizuje" się w parzeniu kawy spodziewałem się więcej . Filiżanki podgrzewa się aby kawa była naprawdę gorąca . No i ceny dość wysokie , espresso 7/9 zł , americana ponad 10 zł . Trochę się
rozczarowałem .

Termin wizyty: lipiec 2019
Dziękujemy, Juri677
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: kawarzeszowska, Właściciel, Kawa RzeszowskaOdpowiedź udzielona 9 lipca 2019

Witamy!
Czy moglibyśmy dowiedzieć się kiedy była Państwa wizyta i kto Państwa obsługiwał?
Dziwią nas te wszystkie uwagi, bo ze względu na to jaki rodzaj działalności prowadzimy, przywiązujemy bardzo dużą wagę do tego, by wszystko było podane należycie i by można było cieszyć się smakiem dobrze przygotowanej kawy.

Wszystkie filiżanki zawsze stoją na ekspresie i są podgrzewane. Ponadto, zawsze podajemy espresso z wodą filtrowaną na boku. Dlatego musiało zajść tu jakieś nieporozumienie, bądź wystąpić błąd ludzki, który chcemy wyjaśnić. Będziemy wdzięczni za więcej szczegółów, by uniknąć takich sytuacji w przyszłości. Przykro nam, że nie był Pan zadowolony z podanej kawy. Zapraszamy ponownie by przekonać Pana, że to nie jest codzienna sytuacja.

Co do cen, są one standardowe jeżeli mamy do czynienia z kawą typu specialty. Wystarczy odwiedzić kilka miejsc w Rzeszowie i poza. Nasza kawa jest zawsze świeżo wypalana i wysokiej jakości, stąd ceny są takie, a nie inne. Cena espresso to 7 lub 9 w zależności od tego czy jest pojedyncze, czy podwójne. Cena za americano, którą Pan podaje, to cena za duże americano na podwójnym espresso.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 8 lipca 2019

Wstąpiliśmy do Kawy Rzeszowskiej przy okazji sobotniego spaceru. Lokal położony jest na małym dziedzińcu do którego wchodzi się od ulicy 3 maja. Szczerze mówiąc nie była to moja pierwsza wizyta, dlatego wiedziałem że zjem tam dobrze. W menu pozycje śniadaniowe - tosty, jajka w różnej postaci, spring rollsy itp. Do tego pyszne lemoniady - ananasowa z chia, klasyczna i 3 nie pamiętam. Zamówiliśmy bacon egg, spring rollsy, tosty z kozim sercem, tosty z chorrizo. Do tego lemoniadki. Na śniadanie czekaliśmy około 20 minut. Siedzieliśmy we 3 przy pojedynczym stoliku i z racji dużego zamówienia nie mieściły się talerze. Na szczęście nie było żadnych problemów z dostawieniem. Wszystko było smaczne, spring rollsy troche się rozpadły, ale miały taką konstrukcję że i tak jadło się je dobrze. Jajko było świetnie zrobione, rozpływało się w ustach. Do tego bardzo miła pani kelnerka, za co ocena idzie w górę. Bardzo przyjemne miejsce, gdzie w spokoju można zjeść bardzo dobre śniadanie i wypić pyszną kawę. Lokal jak nabardziej godny polecenia.

Termin wizyty: lipiec 2019
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
Dziękujemy, Jubachi
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: kawarzeszowska, Właściciel, Kawa RzeszowskaOdpowiedź udzielona 9 lipca 2019

Dziękujemy bardzo za opis wizyty i miłe słowa! Mamy nadzieję, że zobaczymy się ponownie i wciąż będziemy zadowalać smakami i atmosferą :)

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 21 czerwca 2019 z urządzeń przenośnych

Przejazdem. Trip mnie tu sprowadził. Fajna miejscówka ale... mała kawa flatwhite na podwójnym espresso w RZESZOWIE za dychę!? Szakszuka przyzwoita ale30 minut czekania?? Bardzo ładnie podane ale za mało charakterna. W sumie to nie wiem czyja ta szakszuka. Arabska, izraelska , włoska czy hiszpańska ? No bo z choriso podana i z hummusemMało doprawiona smakami które sam daje lub znam z innych knajp. Gdzie kumin ? Papryka gdzie ? O kurkumie nie wspomnę. Generalnie spoko ale jak się płaci 16 zeta za mały talerzyk to serio mogliby się bardziej postarać

Termin wizyty: czerwiec 2019
Dziękujemy, 511wojtekp
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: kawarzeszowska, Właściciel, Kawa RzeszowskaOdpowiedź udzielona 26 czerwca 2019

Dziękujemy za opinię! Każdą uwagę przedyskutujemy wewnętrznie.

Kilka małych sprostowań z naszej strony: jeśli chodzi o cenę za flat white jest to cena standardowa, wystarczy sprawdzić inne lokale w Rzeszowie, ceny są podobne za tę kawę. To kawa z dodatkiem mleka na podwójnym espresso parzona z ziaren specialty, świeżo wypalanych i wysokiej jakości. Nie mieliśmy nigdy zażaleń w tej kwestii i tak się składa, że jest to najczęściej kupowana u nas kawa (idzie łeb w łeb z espresso tonic) :)

Co do szakszuki, przykro nam, że nie spełniła Pana oczekiwań. Nie robimy tradycyjnej izraelskiej szakszuki. Zdecydowaliśmy się na taką odsłonę, z chorizo, bez kurkumy. Używamy za to paprykę i kumin wbrew temu, co Pan pisze, być może ich Pan nie wyczuł. Chętnie w przyszłości przed zamówieniem poznamy Pana preferencje, może uda się wówczas przygotować danie dokładnie tak, jak tego Pan oczekuje :) Jesteśmy w tej kwestii otwarci na dialog.

Zapraszamy do nas ponownie i obiecujemy dołożyć wszelkich starań, żeby sprostać Pana oczekiwaniom w przyszłości. Pozdrawiamy :)

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.

Kawa Rzeszowska — podobne obiekty, przeglądane przez podróżnych

Rzeszów, województwo podkarpackie
Rzeszów, województwo podkarpackie
 
Rzeszów, województwo podkarpackie
Rzeszów, województwo podkarpackie
 
Rzeszów, województwo podkarpackie
Rzeszów, województwo podkarpackie
 

Byłeś(-aś) w Kawa Rzeszowska? Podziel się wrażeniami!

Napisz recenzję Dodaj zdjęcia

Właściciele: A jak Twoim zdaniem przedstawia się sytuacja?

Są Państwo właścicielami tego obiektu lub kierują nim? Warto zacząć nim zarządzać w celu między innymi udzielania odpowiedzi na recenzje i aktualizowania swojego profilu.

Zarządzaj swoim ogłoszeniem