Zauważyliśmy, że używasz nieobsługiwanej przeglądarki. Witryna TripAdvisor może nie być wyświetlana poprawnie.Obsługiwane są następujące przeglądarki:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
TripAdvisor
Kraków
Opublikuj
Skrzynka odbiorcza
Wyszukaj

“Placek po węgiersku Świetny ”
Restauracja Sukiennice — recenzja

Restauracja Sukiennice
Nr 335 wśród 2 112 Restauracje (Kraków)
Zakres cen: 9 USD - 53 USD
Kuchnie: Polska
Więcej informacji o restauracji
Informacje o restauracji
Opcje wyżywienia: Rezerwacje
Opis: Restauracja Sukiennice mieści się w samym sercu Krakowa. Rozpościera się z niej widok na Rynek i zabytkową Wieżę Ratuszową. W jej karcie znaleźć można klasyczne polskie dania oraz potrawy wywodzące się z krakowskiej i galicyjskiej tradycji, jak choćby bigos czy podhalańskie sery. Restauracja słynie także z doskonałego domowego chleba, żurku na zakwasie oraz legendarnych rozmiarów cielęcych, wieprzowych i drobiowych sznycli. W kuchni Restauracji Sukiennice wykorzystywane są najwyższej jakości świeże i regionalne składniki, takie jak pstrąg z Doliny Kluczwody (otulina Ojcowskiego Parku Narodowego), czy polskie jabłka z Gruszowa. W Sukiennicach podawane są też zdrowe i sycące śniadania oraz lokalne bajgle. Inspirowane galicyjską tradycją bajgle na miejscu i na wynos to nie tylko turystyczna atrakcja, ale też wkład restauracji w lokalną krakowską tradycję.
Zrecenzowano 1 września 2019 z urządzeń przenośnych

Placek po węgiersku- placek świeży, gruba tarka z dodatkiem cebuli na świeżym oleju, duża porcja. Sos paprykowy na smalcu, pikantny, mięso wołowe oczyszczone, nie ma nic gorszego w plackach, jak glutowate mięso, tutaj świeże i kruche. Brakowało kiksa śmietanowego i ogórka kiszonego, widocznie taki Galicyjski Przepis, poza tym najwyższa jakość. Pozdrawiam trzymajcie tak dalej Robert Hash - European Coolinar Review 2019

Termin wizyty: wrzesień 2019
1  Dziękujemy, Q7813ATrobertk
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Jedling M, Kierownik ds. PR, Restauracja SukienniceOdpowiedź udzielona 3 września 2019

Dziękujemy! Bardzo cieszy nas tak wspaniała recenzja! Mamy nadzieję, że będziemy mogli gościć Pana ponownie ;)

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Napisz recenzjęRecenzje (743)
Oceny podróżnych
Typ podróżnego
Okres roku
Język

5 z 9 wśród 743 recenzji

Zrecenzowano 31 sierpnia 2019

Wpadliśmy spontanicznie w poprzednią niedzielę wieczorem i nie zawiedliśmy się. Przepyszna kuchnia środkowoeuropejska (Austro-Węgry bez czarnożółtego zadęcia), perfekcyjna obsługa (gość jest naprawdę gościem, a nie tylko klientem jak to czasem bywa w innych restauracjach) oraz klimatyczna lokalizacja w sercu Grodu Kraka (w arkadach Sukiennic z widokiem na północno-zachodnią część Rynku Głównego).

Zaletą "Kompanii Kuflowej Sukiennice" w porównaniu z "Kompanią Kuflową Pod Wawelem" jest dostępność miejsc bez uprzedniej rezerwacji, co może się wydawać pewnym paradoksem w kontekście, powiedzmy, turystyki kulinarnej. Osobiście będę ciążył ku Sukiennicom podczas każdego nieprzewidzianego wypadu jak ostatnim razem.

Polecam każdemu miłośnikowi C.K. kulinariów.

Termin wizyty: sierpień 2019
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
Dziękujemy, Adrian_Markowski
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Jedling M, Kierownik ds. PR, Restauracja SukienniceOdpowiedź udzielona 4 września 2019

Dziękujemy serdecznie za recenzję! Cieszymy się, że są Państwo zadowoleni! Mamy nadzieję, że wkrótce będziemy mogli gościć Państwa ponownie ;)

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 15 sierpnia 2019

Kampania kuflowa to miejsce gdzie bardzo czesto przychodzilam zarowno z rodzina na obiady jak i ze znajomymi, zwlaszcza w poniedzialki na wielki kufel piwa, pyszny wiener schnitzel i muzyke na zywo. Jednak od jakiegos czasu kazdy moj pobyt w tym miejscu konczy sie OGROMNYM rozczarowaniem.
Chociazby pare dni temu kiedy zabralismy nasza rodzine z ameryki poniewaz uznalismy ze swietnym miejscem na obiad bedzie wlasnie poniedzialek w Kampanii Kuflowej.
Ale niestety po raz kolejny posilek w tym miejscu okazal sie niewypalem.
Usiedlismy na ogrodkach, ludzi wcale nie bylo duzo, na podejscie samego kelnera z menu czekalismy okolo 20 minut ( nie wspomne o oczekiwaniu na przyjecie zamowienia ). Chcielismy zamowic salatke grecka, ale okazalo sie ze nie ma sera fety ( co jest zdumiewajace poniewaz jest to raczej produkt ogolno dostepny ) nastepnie zamowilismy kotlety z kurczaka z frytkami i ser gouda. Obslugiwalo nas paru kelnerow wiec nie do konca wiedzielismy do kogo mamy sie zwracac jako 'nasz klener'. Jeden pan przyjal zamowienie, po czym inny podszedl do stolika aby upewnic czy zamowienie zostalo zlozone poprawnie ???
Dania dostalismy stosunkowo szybko ALE frytki byly przesmazone, zamiast normalnych duzych kotletow dostalismy po dwa male kawalki na talerzu ( na pewno nie tego sie spodziewalismy ). Do tego dwa razy prosilismy o ketchup do frytek, pani kelnerka ledwo rzucajac na nas wzrokiem odpowiedziala ze 'za chwile' niestety to 'za chwile' nigdy nie nastapilo.
Chcielismy poprosic o rachunek niestety NIKT nie pochodzil do stolika, a jak juz podszedl to znowu oczekiwanie na rachunek ciagnelo sie w nieskonczonosc. Chcielismy zaplacic karta poniewaz musielismy juz wychodzic i tu kolejne oczekiwanie bo NIKT z terminalem nie podszedl. Musielismy sami wejsc do srodka i zaplacic.
Jestem w szoku poniewaz kelnerow bylo naprawde duzo, ruch byl stosunkowo maly a my dostalismy naprawde kiepski seriwis.
Mysle ze to byla moja ostatnia wizyta w tym miejscu, a szkoda.

Termin wizyty: sierpień 2019
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
Dziękujemy, paaulexx
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Jedling M, Kierownik ds. PR, Restauracja SukienniceOdpowiedź udzielona 16 sierpnia 2019

Bardzo cieszymy się, że pisze Pani tę recenzję i tak szczegółowo opisuje te sytuacje. Opinia naszych gości jest dla nas najważniejsza. Na początku chcielibyśmy serdecznie przeprosić, że przy tych odwiedzinach nie spełniliśmy Państwa oczekiwań. Jeżeli chodzi o ser feta, którego akurat nie było, to chcemy zaznaczyć, że bardzo dbamy o wysoką jakość produktów, których używamy w naszej kuchni. Zgadzamy się, że ser feta jest produktem ogólnodostępnym, lecz prawdziwej fety, która jest kwintesencją greckiej sałatki w tym dniu nam zabrałko, a nie wyborażamy sobie podać jakikolwiek zamiennik. Oczywiście przepraszamy, że nie mogliśmy podać dania, które chcieli Państwo zamówić. Jeżeli chodzi o obsługę - również przepraszamy, czasem zdarzają się sytuację, w których kelner, bądź kelenrka muszą przekazać swój stolik. Mamy nadzieję, że mimo tych sytuacji będziemy mogli gościć Państwa ponownie w naszej restuaracji. Bardzo przepraszamy za wszystko jeszcze raz.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 30 lipca 2019 z urządzeń przenośnych

Niestety zarówno Sukiennice jak i kompania kuflowa przy Wawelu to już nie te same restauracje co kiedyś. Ostatnio i chyba ostatni raz byliśmy w lipcu 2019 w sobotę wieczorem. Fakt był duży ruch ale nie można tym całkowicie wytłumaczyć zerowego zainteresowania goścmi. Dopominanie się o kartę, o przyjęcie zamówienia a na końcu danie "tatar z topinkami i czosnkiem" bez topinek i czosnku. Ogólnie dania niesmaczne. Kiedyś często bywalismy pod Wawelem jak i w Sukiennicach. Ta era się skończyła. Za dużo kolejnych rozczarowań.

Termin wizyty: lipiec 2019
Dziękujemy, 677macieka
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Jedling M, Kierownik ds. PR, Restauracja SukienniceOdpowiedź udzielona 31 lipca 2019

Bardzo nam przykro, że mają Państwo takie odczucia. Zdanie Gości jest dla nas najważniejsze, więc chcielibyśmy serdecznie prosić o przesłanie nam tej opinii na adres mailowy: info@sukiennice-restauracja.pl
Chcielibyśmy móc gościć Państwa ponownie i satysfakcjonująco przeprosić za zaistniałą sytuację.

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Zrecenzowano 28 lipca 2019

Okazuje się, że restauracja w centrum miasta nie musi być kosmicznie droga. Ceny tutaj są przystępne, ale za to jakie pyszne jedzenie!!!! Możemy polecić kaczkę w jabłkach lub pierś z kurczaka w sosie szpinakowym. Rewelacja! Obsługa bardzo uprzejma i ogólnie przyjemna atmosfera.

Termin wizyty: lipiec 2019
    • Wartość
    • Obsługa
    • Jedzenie
Dziękujemy, petra212018
Ta recenzja jest prywatną opinią członka witryny TripAdvisor i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.
Autorem odpowiedzi dotyczącej tej recenzji jest: Jedling M, Kierownik ds. PR, Restauracja SukienniceOdpowiedź udzielona 30 lipca 2019

Dziękujemy bardzo! Staramy się dla naszych wspaniałych Gości!

Zgłoś odpowiedź jako niewłaściwą
Ta odpowiedź jest prywatną opinią przedstawiciela kierownictwa i nie stanowi opinii firmy TripAdvisor LLC.

Restauracja Sukiennice — podobne obiekty, przeglądane przez podróżnych

Kraków, Małopolskie
 
Kraków, Małopolskie
 
Kraków, Małopolskie
 

Byłeś(-aś) w Restauracja Sukiennice? Podziel się wrażeniami!

Napisz recenzję Dodaj zdjęcia

Właściciele: A jak Twoim zdaniem przedstawia się sytuacja?

Są Państwo właścicielami tego obiektu lub kierują nim? Warto zacząć nim zarządzać w celu między innymi udzielania odpowiedzi na recenzje i aktualizowania swojego profilu.

Zarządzaj swoim ogłoszeniem